Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За спецификите на ремонтите в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За спецификите на ремонтите в София

Това е така, но кое е неадекватното? Липсата на струг по сервизите? Има вериги сервизи, по-големи и нали, те намират ли стругари и какво пречи при тях да се ходи? Аз пък не искам майстор, който да му плащам да трупа опит на моята кола, вместу мен. И струг искам. Ама не може всичко . Та или си търсиш сам стругар или чакаш стругаря Х да си свърши работата. Ако накрая всичко работи и после с месеци не се чупи, най-добре да се пали свещ в църква съпроводена от благодарствена молитва, щото явно си личи намесата свише . Наистина, който намери перфектен сервиз, ДА ПИШЕ ДО МОДЕРАТОР И ДА СЕ ПУСНЕ ЗАЛЕПЕНА ТЕМА!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Това е така, но кое е неадекватното?
      Друго по темата не съм коментирал. В случая според мен е било проблем на комуникацията, а не нещо друго. Просто казвам че наистина може да се окаже че когато нещо ти потрабва на момента, много трудно да намериш човек да го свърши. Това е и една от причините да си купя собствени машини.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според мен просто кoлегата many и Андро, нещо не са комуникирали както трябва, а може би и не им е било ден. Аз с Андро не съм имал проблеми и беше удоволствие за си правя колата при него, е не че съм правил кой знае какво, но човека си свърши работата отлично, за което му благодаря!

Коментар

09
          many просто иска някой да му оправи джипката за без пари. И Андро отнася интернет-мрънкането.
          Идеята на тази тема май е друга...

LZ(единица) Лима Жоро Жоро
          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Айде и аз малко за майсторите ми :-) Паджеро с проблем в скорости. 1-ви майстор не от форума закупени скорости с 3 см. по дълги след 3 месеца взимам колата пак вият 2-ри майстор от друг форум 2 месеца (разбра поне проблема каде беше проблема поставен стария входящ вал с повредено зъбно колело) слагане на дългите скорости. Утре съм при Andro за някви дреболии

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              За мен това е по важно. Сега си недоволен, че съм те ангажирал да обиколиш половин София (другата аз я обиколих) и да откриеш човек, които иска да изработи не-стандартен детаил за твоята кола. Явно вижданията ни какво е нормално да направя аз и какво е нормално да направиш ти се разминават. Нищо ново в темата.
              Съвета си към punkaromityok трябваше да дадеш по рано. Тойотата отдавна е готова. Въпреки огромната сложност и отговорност, ремонта е успешен. И нямаме "неадекватни" отношения.
              Подтвърждавам.
              Общуването между хората е двустранен активен процес. С толерантност и компромиси от всяка от страните. Според всеки светът се върти именно около него_самият_любимият и това трабва да се отчта. Аз с Андро нямах и нямам проблем в общуването. Тойотата върви отлично, просто съм си дал повече време и километри преди да си изградя по-категорично мнение. Това е предвид моята придобита параноя и няма нищо общо с личността или работата на Андро.
              Нас мало, но мы в тельняшках!

Коментар

Абе, я да ви питам нещо. Този път - от "другата страна на барикадата".

Ситуацията е следната: идва познат (просто познат) с идеята да му сменя гарнитурата и да му кажа дали главата е за шлайф, щото малко я прегрял ... май. Отварям мотора - трагедия. Главата пръсната на поне 2 места (не търсих повече), блока остърган толкова, че аха да мине директно на 2ри шлайф, охладителната система, барабар с двигателя - бъкани с котлен камък, до степен тотално запушване (то от там и целия цирк), маслото сменяно за последно - неизвестно кога, смукатела едва има 2-3 чисти дупчици.
                Носи ми направо друг мотор.
                Обяснявам: дай да го отворим. Не се знае на какво дереже е. отговор - абе ... бал съм го, слагай го направо.
                Обяснявам пак: радиатора е за промивка. отговор: а, бал съм го, сглобявай.
                Обяснявам още: шанса в картера да е пълно с гняз е повече от добър, да сваля поне картера, да огледам? Отговор ... сещате се.

Единствено му увря главата да сменим ангренажния ремък и то чак след като му показах къде е закъсан стария, а тъпия мотор няма защита на клапаните.

Въпрос: и к'во пра'йм с'я? Ще ми падне пердето, и верно ще го монтирам както си е. Само че като се окоти другата седмица или след месец, познайте кой ще е виновен.
                Да отворя мотора, да го огледам, да го очистя - ОК, ама да си плащам гарнитурите от джоба, плюс безплатна профилактика - и така не става.
                Зае@@х всичко и сега се чеша по тиквата какво да правя по-нататък. Не върви и да му дам пътя, щото колата е разчаркована долу...

Някакви идеи?
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Обясняваш на разбираме език, че ако двигателят не се прегледа или ревизира, гаранцията се поема от Франция - сервиза точно под под айфеловата кула. С това приключваш с обясненията...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение

На твое място,бих му обяснил,че както иска той няма да му я събера,щото после ще дойде и ще ми кажи,че не съм я направил както трябва.На мен ми е писнало от,такива дървени философи.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Абе, я да ви питам нещо. Този път - от "другата страна на барикадата".

Ситуацията е следната: идва познат (просто познат) с идеята да му сменя гарнитурата и да му кажа дали главата е за шлайф, щото малко я прегрял ... май. Отварям мотора - трагедия. Главата пръсната на поне 2 места (не търсих повече), блока остърган толкова, че аха да мине директно на 2ри шлайф, охладителната система, барабар с двигателя - бъкани с котлен камък, до степен тотално запушване (то от там и целия цирк), маслото сменяно за последно - неизвестно кога, смукатела едва има 2-3 чисти дупчици.
                      Носи ми направо друг мотор.
                      Обяснявам: дай да го отворим. Не се знае на какво дереже е. отговор - абе ... бал съм го, слагай го направо.
                      Обяснявам пак: радиатора е за промивка. отговор: а, бал съм го, сглобявай.
                      Обяснявам още: шанса в картера да е пълно с гняз е повече от добър, да сваля поне картера, да огледам? Отговор ... сещате се.

Единствено му увря главата да сменим ангренажния ремък и то чак след като му показах къде е закъсан стария, а тъпия мотор няма защита на клапаните.

Въпрос: и к'во пра'йм с'я? Ще ми падне пердето, и верно ще го монтирам както си е. Само че като се окоти другата седмица или след месец, познайте кой ще е виновен.
                      Да отворя мотора, да го огледам, да го очистя - ОК, ама да си плащам гарнитурите от джоба, плюс безплатна профилактика - и така не става.
                      Зае@@х всичко и сега се чеша по тиквата какво да правя по-нататък. Не върви и да му дам пътя, щото колата е разчаркована долу...

Някакви идеи?
                      Тва твойто хоро колега съм го танцувал!Пътя е бодлив и в двете посоки (все ти ще си крив)!
                      Аз при последния ми такъв случай на мой приятел му дадох пътя -Да си ходи!
                      Най интересното беше в случая ,че след като друг след мен му свършил това което той(а и твоя човек) иска и мотора здаде бого дух се сетил за мойте съвети и обосновка защо го гоня и дойде да се извини за простотията си!
                      А това ,че возилото му е на парчета в гаража може да те притеснява само ако предварително ти е казал ,че ще купи мотор и ще се слага без ревизия, иначе с труда си зарезил неставай!
                      Име в нашия бранш се гради цял живот , но рухва за миг !
                      Uaz 469 2.4 D MB
                      KTM 600 ROTAX
                      Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                      Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Ивчо, за всеки бранш е така.
                        На практика, майсторите са такива каквито ние, потребителите ги заслужаваме... И така.
                        Просто някои майстори имат повече нерви... Майстор от "мерак" ли идва
                        Последно редактирано от jumboframe; 08-12-11, 21:17. Причина: един интервал
                        2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Ситуацията е следната.....
                          С подобни симптоми от няколко години не пипам колите на брат ми, пък нека ме псуват
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мдааа.... Освен ще пробвам утре да му обясня още веднъж, като на човек, ако ме разбере - добре, ако не - правя му изрична уговорка, че не поемам никакви гаранции и да си знае защо и каквото дойде.

Откак съм зае@@л сервиза като основна дейност, се занимавам само с коли на приятели, ама с тях ядове нямам, чуват какво им се говори. Направо бях забравил каква веселба представлява понякога случайния клиент с "дребен" проблем.

Живи и здрави!

Коментар

Във сериозните сервизи, ремонта с идеи и труд на клиента обикновенно е +300%

Коментар

....
                                Грешка. Моля да бъде изтрито.
                                Последно редактирано от tef4o; 11-12-11, 08:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X