До: Garmin - Dakota
Мда видях из нета че има и триосеви акселометри които да се използват в приложения за компаси но но в този случай май се изискват по сложни изчисления за определяне на посокота също така съществуват и специализирани схеми за това като например това http://www.magneticsensors.com/datasheets/HMC5843.pdf, но не е ясно кой метод е заложен в случая с приемника. Даже има и комбиниран вариант на чипове които да измерват гравитацията и магнитното поле в един корпус. Сега чак видях в горе описаната статия не съм я прочел по задълбочено че се използват два отделни сензора единия е явно класически сензор за компаса и акселометър като по този начин ако се държи във вертикално положение ГПС а то това се отчита от акселометъра и се има в предвид при компенсацията на посоките отчетени съответно от магнитния сензор.
					Мда видях из нета че има и триосеви акселометри които да се използват в приложения за компаси но но в този случай май се изискват по сложни изчисления за определяне на посокота също така съществуват и специализирани схеми за това като например това http://www.magneticsensors.com/datasheets/HMC5843.pdf, но не е ясно кой метод е заложен в случая с приемника. Даже има и комбиниран вариант на чипове които да измерват гравитацията и магнитното поле в един корпус. Сега чак видях в горе описаната статия не съм я прочел по задълбочено че се използват два отделни сензора единия е явно класически сензор за компаса и акселометър като по този начин ако се държи във вертикално положение ГПС а то това се отчита от акселометъра и се има в предвид при компенсацията на посоките отчетени съответно от магнитния сензор.
 Старата добра Виста върши си идеално работа, така че няма да бързам да я сменявам.
 Просто не може да се включи. Не е удрян или поставян в екстремни ситуации. Смених му три чифта батерии, значи не е и от тях. Ще бъда благодарен ако някой, сблъсквал се със същия проблем ме посъветва какво да правя. Чудя се дали няма някое скрито копче за рестартиране, както при някои други модели или някакво подобно просто решение. В интернет и тук не открих нищо по въпроса. Предварително ви благодаря !

Наистина е супер необичайно да стане така то и да го беше ударил по принцип тези уредчета са направени да издържат и удари ама явно не е много така жалко наистина това вече ми говори че Гармин като че ли почнаха да си влошават качеството на продукцията.

ако се включи в юсб на пц, дакота се включва и се самоизключва. Обаче ако натиснем старт копчето, задържим го и тогава му го включим в юсб, след 20на секунди компютърът го инициализира, светва екранът на уреда за синхронизация с пцто. През мапсурса му качване произволен трак, изключваме го от юсб кабела, стартираме и дакотата започва да работи 
 Зарежда се първоначалният екран с надпис Гармин и се самоизключва.
Коментар