Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin - Dakota

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Garmin - Dakota

    Първоначално публикуван от bigimot Преглед на мнение
    Гледам, че Dakota 10 е на много приятна цена! Само се чудя тези вградени 850 МБ памет дами няма да се окажат недостатъчни в скоро време?
    Ако смяташ да го ползваш само в България главно GPS-а то няма да имаш осоени проблеми или ако намериш да сложиш само картите на определени страни. Например ако искаш да решиш да качиш картата на цяла Европа в частност Сити Навигатора то тогава ще имаш проблем щото картата е към 2 Гигабайта, но от Мапсорс можеш да си избереш само тези страни които те интересуват и да ги пратиш към приемника така че да можеш да се сбиеш в тези 850МБ, но ако решиш да слагаш и растерни карти или сателитни такива в допълнение също може да са недостатъчни. На мен лично ми липсва на този приемник не толкова 850 мегабайта колкото липсата на компас и барометър. Така че вече трябва да си прецениш според личните си нужди и за какво ще го ползваш, гледам че караш мотор така че липсата им няма да те бърка особено. Компаса има предимство като си пеш или си спрял за да можеш по лесно да се ориентираш.

    Коментар


    • #92
      От: Garmin - Dakota

      Dakota (WebUpdater) software version 5.20 от 20 февруари 2012

      Change History
      Changes made from version 5.10 to 5.20:

      *Improved GPS response at low speeds

      http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4527

      Коментар


      • #93
        От: Garmin - Dakota

        Някой открил ли е чалъм как да се изчисти Одометър ?

        Коментар


        • #94
          От: Garmin - Dakota

          Колеги, може ли да потвърдите дали е оправен проблема с гасненето, който е обсъждан на предните страници? Нещо взех да го заглеждам този модел...

          Коментар


          • #95
            От: Garmin - Dakota

            Моята Дакота никога не е гаснела, е вярно купена е миналата година. В момента съм с най-новият ъпдейт на софтуера и се държи страхотно, само тези от Garmin да си оправят Одометъра и всичко ще е шест.

            Коментар


            • #96
              От: Garmin - Dakota

              Поръчах го...дано не съм сбъркал. Сърбят ме ръцете вече, след Vista HCx....3-4 години не съм пипал handheld GPS

              Коментар


              • #97
                От: Garmin - Dakota

                Оправих се
                Последно редактирано от hgeorgiev; 06-03-12, 19:29. Причина: Оправих се.

                Коментар


                • #98
                  От: Garmin - Dakota

                  Колеги, колко ви "карат" дакотите (20 по специално) с един комплект батерии? При мен с Sanyo enyloop 1900 се държи доста странно...с малко "ровене" (светване на дисплея за 30сек-1 мин) през половин час и някоя друга калкулация на маршрут...и ми изрева за слаби батерии след 4 часа и половина, после интересното е че с същата експлоатация кара още 4 часа (червено квадратче на индикацията за ниво на батерията) и после сложих батериите на зарядното.....та това нормално ли е според Вас? Не съм идеалист да вярвам на обявените в сайта 20 часа...ама все пак 10-тина часа....не ме кефи нещо работата Вие с какви батерии използвате вашите дакоти? Благодаря предварително.

                  П.С не изключвам нацяло дисплея (Активиран power save)

                  Коментар


                  • #99
                    От: Garmin - Dakota

                    Според вас коя система е най-добре да се използва при ръчните GPSи, и изобщо имали някакво значение?
                    • градуси и десетични части от градуса, например 42.382146°;
                    • градуси, минути и десетични части от минутата, например 42° 15.3423’;
                    • градуси, минути, секунди и десетични части от секундата, например 42° 15’ 12.6”.
                    • hgeorgiev Най вероятно проблема е в батериите ти въпреки че Sanyo enyloop 1900 са супер, но има значение с какво ги зареждаш(възможно е да не са заредени правилно). Но и до колкото знам при моделите с триосов компас и барометър ако са постоянно включени са голям консуматор и се препоръчва да са изключени и само когато ти потрябват да ги включваш. Така че най-вероятно проблема е в батериите и по-малко вероятно в GPSа. И един въпрос: При Дакота 20 има ли го проблема с Одометъра, да не може да се нулира?
                    Последно редактирано от vencifcl; 14-03-12, 10:33.

                    Коментар


                    • От: Garmin - Dakota

                      vencifcl: Благодаря ти. Ами не се нулира одометъра също. (с последния фърмуер съм) . Днес взех едни енергайзери 2500, ще видя при тях как е?....барометъра не знаех че се изключва.....къде е това меню? А иначе си купих от интелигентното зарядно ....след тест си ги показа 1930 милиампера батериите. Явно толкова си кара. Тези 20 часа дето му дават сигурно са при идеални условия....за съжаление никой не споделя впечатления

                      Коментар


                      • От: Garmin - Dakota

                        Първоначално публикуван от hgeorgiev Преглед на мнение
                        ...и ми изрева за слаби батерии след 4 часа и половина, после интересното е че с същата експлоатация кара още 4 часа (червено квадратче на индикацията за ниво на батерията)
                        Аз лично ползвам Орегон а не Дакота, но проблема е сходен. Има две възможни причини за това преждевременно изпищяване на батериите. Най-често срещаната е различие в използвания тип батерии и типът батерии указан на GPSa, това води до грешно показване на наличния заряд. Втора възможна причина уредът е използван на пределно ниска за него температура (тази зима имаше доста такива дни). Преди около месец при преход в планината GPSът ми буквално замръзна, сензорният екран се беше превърнал само в екран , самоизключваше се, пищеше, че чисто новите (заредените) батерии са изхабени и какво ли още не. Накрая се отказах да го ползвам и минах на компас. Интересното беше, че следващите 2-3 пускания въпреки че бяха при значително по-високи температури уредът за по малко от час започваше да пищи, а при измерване на заряда си бяха добре. След време сам се оправи и преди 2-3 дена си работи 5 часа без да мръдне индикатора въобще (това за Орегон си е наистина постижение). Ако уреда никога не е мръзнал и използва точно указаните в настройките му батерии, единствено мога да препоръчам само изключване (не изгасяна на подсветката) на екрана възможно най-бързо след края на използване.

                        Първоначално публикуван от vencifcl Преглед на мнение
                        Според вас коя система е най-добре да се използва при ръчните GPSи, и изобщо имали някакво значение?
                        Няма абсолютно никаква разлика, що се отнася до точност. Така или иначе GPSът си работи във WGS84 и свързаните него елипсоидни параметри. Положението се намира с точност до секунда за географските хирина и дължина. Всяко друго представяне на информация е в следствие на сравнително елементарни математически изчисления. Аз лично ползвам проекционни стойности (проекция UTM), които се представян в градуси а в метри. Просто така ми е по лесно за възприятие да... въпрос на навик и крайна цел.

                        Коментар


                        • От: Garmin - Dakota

                          След поредното ровене в зануляването на настройките на моята Дакота, забелязах това: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:187.jpg
Прегледи:1
Размер:24.1 КБ
ID:5357505

                          С последния фърмуер съм, сигурен съм че правих опити и преди това да го нулирам.
                          Утре ще направя тестове пак.

                          Коментар


                          • От: Garmin - Dakota

                            Дали може да се добави на Дакотата допълнителна икона?

                            Идеята ми е когато го ползвам като навигатор в кола да си правя иконката количка. Нямам папка \Garmin\Vehicle ​както е при nyvi, направих си я и изтеглих една от Тук но не стана. Не съм сигурен кой точно е файла за иконата при Дакотата и дали изобщо е възможно това което си мисля?

                            Коментар


                            • От: Garmin - Dakota

                              Има ли някой да използва Дакотата и като навигатор в колата? Ако има да се обажда да обменим малко информация за настройките че нещо в последно време не съм доволен от избора на маршрут на GPS-са . Почти съм убеден че повечето проблеми идват от картата (OFRM) ама винаги има вариант и аз да правя някоя глупост .

                              Коментар


                              • От: Garmin - Dakota

                                Аз! Винаги избира нелогични маршрути. Забелязал съм, че няма разлика, когато настройките са за време/за разстояние. (Което е еднакво с най-бърз/най-пряк път при автомобилните навигатори.) Когато пътувам към Пловдив и Родопи ме прекарва през Ст. Загора. За това му слагам междинни точки по пътя. В познати места винаги ме кара да заобикалям.
                                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X