Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Colorado 300

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Garmin Colorado Представяне

Въпрос най-вече към Събин: А какво стана с RAM кредълите за Colorado? Очакват ли се скоро?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Ето ви и менюта на български, както обещах.

Моля ако има грешки, докладвайте. Включете точния текст, къде/в кое меню, и какво трябва да бъде според вас.

Вярвам че до няколко дни ще успеем с общи усилия да изчистим всичко.
      Има някои незначителни грешки, но по-големия проблем е, че не излиза кирилска клавиатура за търсене.
      С руско меню излиза кирилска, а с българско-латинска.

Коментар

Ето нова версия. Върнах съкратените географски посоки на латиница - N W E S NW NE SW SE - според мен е по ясно. Иначе при навигация е малко гадно.
        Прикачени файлове
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Въпрос най-вече към Събин: А какво стана с RAM кредълите за Colorado? Очакват ли се скоро?
          Дойдоха всички без тези за колорадото, явно ще ги пуснат допълнително Днес им писах, но още нямам отговор.

Коментар

Първоначално публикуван от arba Преглед на мнение
            Има някои незначителни грешки, но по-големия проблем е, че не излиза кирилска клавиатура за търсене.
            С руско меню излиза кирилска, а с българско-латинска.
            При мен излиза. Да не е нещо от картите? С коя си?

А за грешките - казвай да ги оправим.

Всъщност не излиза. Сега видях. Може би е нещо, свързано с код на държава/език. Събине, ако си наясно сподели. В началото на файла съм променил само от Руский, на Български, и от Russian на Bulgarian. Друго не съм пипал. Може би е от това. Може да се види от някое българско меню на Nuvi например, ама аз нямам такова.
            Последно редактирано от sparkybg; 14-04-08, 20:31.

Коментар

Всичко трябва да си остане на "Рускии" и от менюто на колорадото избираш руски, а реално текста ще е на български, само така работи кирилската клавиатура

Коментар

Баси тъпнята!!! ИзрУди!!!

Ето най-новата версия. Като се копира в директорията, в менюто ще излиза 2 пъти "Руский", обаче което и от двете да изберете, все ще е на Български. При ъпдейт няма да се скапва.
                Прикачени файлове

Коментар

Баси тъпнята!!! ИзрУди!!!

Ето най-новата версия. Като се копира в директорията, в менюто ще излиза 2 пъти "Руский", обаче което и от двете да изберете, все ще е на Български. При ъпдейт няма да се скапва.
                  А ти пробва ли.
                  Защото при мен и с двете настройки излиза руски въпреки, че проверих файла и виждам че е преведен.
                  Пускам българския файл от нуви-200.
                  Прикачени файлове

Коментар

Ето с още малко корекции.

Казвайте къде има неточности, да ги поправям.

Името на файла няма значение. Държи вътре да е "Руский" и на двете места. Пробвах всички комбинации, и работи само така. Явно Garmin ще трябва да се потрудят още. А и все пак е бета версия.

Маха се russian.gtt и се копира bulgarian.gtt в директория garmin\text. В менюто излиза руски, но е български.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от sparkybg; 15-04-08, 00:07.

Коментар

Искам да ползвам "Colorado™ 300" като самостоятелен приемник и като датчик на GPS сигнал към лаптоп с инсталирани карти на него. След като се дават толкова пари логично е, че производителите трябва да са предвидили тези два режима на работа и това да става лесно. Ако не са го предвидили, то значи не си разбират от работата....

За съжаление след като прочетох всички постове в този и в други форуми останах меко казано "обърка" и в неведение по някой въпроси:

Има следните конкретни въпроси към професионалистите разбиращи повече от мен, касаещи "Colorado™ 300".

1. Ще работи ли безроблемно с продаваната към него външна антена
                      "GA 25MCX low profile remote GPS antenna" . Каква е разликата между
                      "GA 29 remote GPS antenna" и "GA 25MCX low profile remote GPS antenna" + "MCX to BNC adapter cable" като чувствителност (освен, че едната е за кола, а другата за лодка).

2."USB cable" влизащ в комплемта когато се продава може ли да се ползва за връзка с лаптоп и ползването на GPS-са като външен датчик за да работи карта на лаптопа, или служи само за прехвърляне и сваляне на данни от него. Въобще този GPS може ли да се ползва за датчик на GPS сигнал към лаптоп или не? Ако може как и с какъв кабел - от къде се купува????
                      Ако не може да служи за тази цел, то продаваният допълнителен кабел "USB cable (replacement)" ще може ли да свържи "Colorado™ 300" с лаптоп и да работи като външна антена за карта на лаптопа?3.

3. Същесвтвува ли външно захранване с адаптер от 220 в, или трябва да се ползва с "Vehicle power cable" свързан с подходящ страничен адаптер, ако искам да го ползвам дълго време в затворено положение. В комплекта няма подобен адаптер.

3. Има ли фирма в България която може да достави в комплект следното оборудване при положение, че "Colorado™ 300" може да се ползва и за външен датчик към лаптоп :

1. "Colorado™ 300"
                      2. "GA 25MCX low profile remote GPS antenna"
                      3. "MCX to BNC adapter cable"
                      4. "USB cable"
                      5. "Vehicle power cable"

Какъв евентуален срок на доставка би съществувал?

Предполагам, че тази информация би интересувала и други като мен.

Коментар

Май след фирмуерните ъпдейти няма да имаш проблем да ползваш Colorado 300 за това, за което искаш. Нека Събин да каже. А за нещата от комплекта - май всичко го има.

Събине, ако искаш пращай кирилицата на GARMIN за я набутат в Language ъпдейтите, и да помислят да си има Български в менюто, с кирилска клавиатура. А най-добре да може да се превключва клавиатурата.

Това че съм си играл да го превеждам няма значение. Нека е от полза на всички.

Днес намерих няколко неточности и ще ги коригирам и кача новата версия. Дребни неща са, но дразнят. Поне мен.

Коментар

Има гармин USB гпс (GPS 20 май се казваше) за 130лв.

Коментар

Първоначално публикуван от infomar Преглед на мнение
                            Искам да ползвам "Colorado™ 300" като самостоятелен приемник и като датчик на GPS сигнал ...
                            Според мен тази идея е тотален overkill. Няма никакъв смисъл. По-добре си вземи отделно:

Вариант А: Bluetooth GPS. Предимство - нямаш нужда от кабел. Всеки лаптоп вече има bluetooth или ако няма, то се продават за 10~20 лв. адаптери за USB. Недостатък - има батерия в GPS-а, и трябва да се зарежда примерно по веднъж на ден. .

Вариант Б: Споменатият от Събин - GPS-mouse. Има ги на различни фирми, но понеже няма голямо търсене не се намират навсякъде. Предимство - евтин и не се нуждае от батерия, захранва се от лаптопа. Недостатък - една жица повече до лаптопа; не става за нищо друго, освен за лаптоп.

Просто няма смисъл да даваш 10 пъти повече пари за вещо, и да го ползваш за украшение.

Коментар

Здравейте колеги !
                              Имам от съвсвм скоро Garmin Colorado 300.
                              Имам такъв въпрос:
                              Когато съм в населено място (Улици - булеварди, пресечки, по малки пресечки и т.н.) и пусна 3d режим ми показва само жълтите улици т.е. само булевардите. Това нормално ли е ? И ако не е какво трябва да направя !?
                              Благодаря предварително за отговора !

Коментар

Хайде да обясня своите разсъждения по-подробно, пък да видим – може да не съм прав.

Условие на задачата :
                                Да се намери GPS устройство което да върши работа за следните цели.
                                - Да се ползва в лека кола.
                                - Да се ползва сред природата пешком.
                                - Да се ползва на лодка
                                - Да се ползва на кораб.

Подробно за изискванията:

1. Ползване в кола – няма големи специфични изисквания с изключение - необходимост от захранване от автомобилен акумулатор, за да издържи повече време при дълги пътувания – 8-10 часа.
                                2. Да се ползва сред природата пешком – няма специални изисквания освен да е лек и удобен.
                                3. Да се ползва в рибарска лодка – водоустойчив, възможност за захранване от акумулатор за да издържа 20-40 часа - отговаря на изискванията.
                                4. В мостика на малко корабче включен към лаптоп. За сега не отговаря на изискванията!!!!!!!
                                Условията тук са по-особени. Необходима е външна антена, защото стените са метални и опитът показва, че GPS без външна антена не работи добре и точно. Желателно е тази антена да е изработена специално за морски условия – водоустойчива с дълъг кабел. (Морската среда е корозивна, затова антената трябва да е пригодена за морски условия – солена вода, дъжд....) - предлага се такава антена.

В тази ситуация е необходимо GPS устройството трябва да работи като датчик за сигнали подаващ информация към лаптопа. (Ако си закупил GPS за кола, туризъм и лодка защо да не го ползваш и към лаптопа си а е необходимо да купуваш отделна антена за целта???) Защо лаптоп – защото е удобен за работа и като капитан на корабът едновременно вършиш много най-различни дейности едновременно в ограничено време и нямаш време да се вглеждаш в малкият екран на GPS-са. Особеното на специализираните морски програми е, че повечето от тях изискват сигналът да идва по RS232 букса а не по USB или bluetooth. Знам, че има антени с bluetooth и USB – пробвах една такава антена и видях, че работи добре на лаптопа с нормална програма и карта с пътища на Европа, но всички опити да изведе сигнал към професионална програма за морски карти беше неуспешен – не разпознават сигналът! Предлага се преходник.
                                https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1169

За съжаление морските карти продавани от GARMIN не вършат работа. Ако ги сравните дори с военните руски карти на Черно море, ще видите, че отстъпват многократно по налична информация и точност на тази информация. Освен, че гарминовите са много остарели, то и не се осъвременява въобще.
                                За любителски и полу-професионални цели може да се ползва OziExplorer с добри растерни карти, но това изисква лаптоп и антена – където си дойдохме на думата.
                                Незнам дали някой до момента го е свързвал към OziExplorer ?????????

Неуточнения:
                                -------------------------
                                На всички тези изисквания отговаря "Colorado™ 300", но никой реално не го е свързвал досега с ЛАПТОП (или поне не е казал, че го е направил). Всеки казва, че става, че може..... но не съм прочел някъде някой да го е правил – с какъв кабел, с какъв софтуер, след кой фирмен упдейт и т.н.т. Да се дадат 1500 лева само за да се пробва е доста рисковано когато парите са спечелени с честен труд и спестявани доста време.

Интерес представлява следната информация :
                                http://garmincolorado.wikispaces.com...ables%2C+Power
                                When I plug the Colorado into an AC adapter or a computer it enters USB storage mode. When I connect it to a DC adapter it works like a GPS, why? Can I change this?

Depending on the type of USB cable you plug into, Mini-USB Type-A or Mini-USB Type-B, you will get a different result. Plugging into a Type-B cable (the cable which comes with the Colorado is Type-B as well as many USB AC adapters) causes the CO to enter USB storage mode. Plugging into a Type-A cable (the cable used for the Garmin auto power adapter) causes it remain in "normal GPS" mode.

You can change the Colorado's behavior when it is plugged into a Type-B cable (i.e. a computer or USB AC adapter) by changing the Interface to Garmin Spanner (goto Setup->System->Interface). With this setting enabled the Colorado will ask if you want to go into USB storage mode when you connect to your computer. If you answer "No" the Colorado will remain on, work like a GPS and draw power from the computer's USB port. You cannot transfer data to/from the Colorado in this mode, it is primarily used for tracking applications.

В комплекта не влиза допълнително захранване от 220 в.
                                http://www.tramsoft.ch/gps/garmin_co...tml#Netzgeraet
                                (вижда се че принципно се продава такова – остава само да се доставя от някой)
                                А се продава допълнителен кабел за автомобилен акумулатор. И не знам дали може едновременно да се захранва от 220 в. и да се свържи с компютър – доколкото разбирам това не може да става едновременно!!!!!!!!!!! . Не виждам отделна букса за захранване, а входът на захранванията са мини USB! Да оставим настрана, че когато се свърже към 220 в. не се зареждат батериите.

Много е учудващо защо никъде GARMIN не дават информация на сайта си и в „мануалите” на продукта какви изходи има и за какво. Просто мълчание по темата и трябва да се предполагам „ има-нема” за някой неща, но... това са американци и не трябва много да им придиряме.... Виждам, че и в сайта толкова много неща и недостатъци сте открили, че ако не сте вие, то те едва ли биха се сетили за тях. Предполага се, че са умни и предлагат на пазара един завършен продукт - нали? А това е доста ценна „безплатна” информация за тях, особено тестване без да плащат за това в реални условия - хе, хе... чрез която ще подобрят много своят продукт и ще печелят повече от това !!!!!!!!!!!! Доколкото знам някой фирми плащат за подобни тествания а резултатите са особено ценени!

Морска антена се продава за него което е добре.

Казвате че "ЗА за нещата от комплекта - май всичко го има.” – сигурно ги има в заводите на GARMIN, но на няколко места в Бургас попитах дали ги доставят, а те ми отговарят „ ами.... ще видим..... предполагаме..... ама незнаем..... май не можем..... потърсете другаде......” . Никъде нае чух. „Да доставяме ги за срок от 1-2 седмици. Цената е тази...... Ще поръчате ли?”
                                На много хора не им е ясно, че София не е България, и не всеки може за „прескочи” 400 - 500 км. За да направи справка или да си поръча нещо някъде във фирмен магазин, а по телефоните обещания не важа.

От всичко написано по-горе стигам до извода, че този GPS би вършил добре работата но единственият му недостатък който няма отстраняване е, че не може едновременно да работи към ЛАПТОП и да се захранва от външен источник – незнам дали съм прав или греша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X