Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

    В момента единственото устройство което поддържа 3D ТОПО картата е Гармин Колорадо. Принципно картата върви на всички гармини, но като обикновена карта. На планинските модели (60, етрекс, 76) с ТОПО карта може да се види хоризонталният профил на маршрут и когато посочиш място на картата с курсора ти дава информация за надморската височина.

    Картата засега не се продава, но върви комплект с всички нови Гармин Колорадо където в същност има реален смисъл от нея.

    Коментар


    • #77
      До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

      Демек ако си купя колорадо на цената , обявена от геотрейд, получавам и картата? Или цената с картата е друга, но пак са си комплект? А после за ъпдейти и такива неща какви са условията?
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #78
        До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

        Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Демек ако си купя колорадо на цената , обявена от геотрейд, получавам и картата? Или цената с картата е друга, но пак са си комплект? А после за ъпдейти и такива неща какви са условията?
        ТОПО картата е включена в цената от 1052лв. Абонамента си е както преди - 1 година.

        Коментар


        • #79
          До: ЦЕНИ

          Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
          Цените за ъпгреид към новият продукт (OFRM Geotrade TOPO) ще са следните:

          За клиенти регистрирали се след 01.10.2007: 46лв (периода за абонамент остава старият)
          Аз искам да попитам дали тази цена е преференциална за хора от форума защото вчера ходих в твоя магазин и момчетата ми обявиха цена от 60лв и може ли картата да ми се качи на моето SD за да не копувам ново.
          (Офроуд картата съм я купувал декември пак от там.)
          [B][U]YAMAHA TT600 E[/U][/B]

          Коментар


          • #80
            До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

            Нещата се промениха от тогава - в момента яма такава оферта, ще го оправя.

            А то да не говорим че тази карта въобще не се продава отделно, само заедно с Garmin Colorado.

            Съжалявам за заблудата.

            Коментар


            • #81
              До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

              Събине имам едно предложение:

              Аз съм нов в форума и това което ми прави впечатление е следното:

              Няма ясно място където да е нещо като твоя визитна картичка със твоя телефон (служебен) и email адрес. Може би те е страх да не бъдеш залят от обаждания но тогава трябва да има някой друг който да може да приема обажданията и да отговаря на повечето въпроси. Колкото по-добра става картата толкова по-популярна ще е и съответно толкова повече клиенти ще имаш а това означава, че някой трябва да ги ориентира. Много от утвърдените участници на форума те познават и нямат нужда от това но новаците имат и всеки новак ще (се) пита едно и също нещо.

              За един нов потребител е важно да види историята на картата със главните промени в различните версии и също коя е актуалната версия и какви са актуалните цени и какво значи абонамент за 1 година и въобще актуалните условия. Също главните промени очаквани в следващата версия и ориентировъчна дата на нейното излизане за да си направи сметка дали да купи сега или да изчака ако е останало малко за изчакване. Също плановете за разделяне на картата на различни типове това в каква степен ще повлияе потребителите трябва ли да се тревожат за нещо - твоя проект се развива добре заради твоята почтенност спрямо клиентите ти. Тъй като твоята карта е обвързана с Гармин трябва да има и пояснения за това кой GPS може да се възползва напълно от възможностите на различните OFRM карти (топо). Това примерно може да го направиш на твоята домашна страница или на друго място.


              Примерно сега с Colorado се предлага някаква твоя топографска карта която не ми е ясно в паметта на приемника ли е или на SD карта към него (при ъпдейтване на софтуера на GPS това може ли да доведе до загубването на твоята картата ако тя е в вътрешната памет на приемника, а ако е на SD ще мога ли да я сложа на друга по-голяма SD карта където също да си сложа и картите на европа та да не ми се налага да вадя и слагам често тези SD карти от приемника ако те са две примерно). Тази топографска карта рутираща ли е или не дали със GPS-a се доставя и MapSource програма която да визуализира тази 3D карта на компютъра или не. Също ако си купя и Garmin Mobile 10 ще мога ли да ползвам тази твоя карта която идва с Colorado или ще трябва да си закупя втора такава доколкото знам Garmin предлагат да можеш да ползваш една карта на два GPS това така ли е и при теб.

              Има много хора които си купуват GPS и после се оказва че са с излъгани очаквания. Та затова ще е хубаво някъде на явно място да са описани ограниченията и подмолните камъни за които начинаещия трябва да внимава при планирането на покупката си.

              Знам че е трудно да се предвидят очакванията на хората и също ясно е че човек като иска да мине тънко трябва да си дава сметка че това ще е за сметка на някаква функционалност, но няколко неща които наистина са важни е хубаво да бъдат записани явно.

              Страхувах се че поста ми ще стане много голям и докато го прочетеш ще забравиш началото му но най-спешно ми се струва трябва да направиш визитката си и да изясниш колко вида карти има актуални в момента и как се казват.

              Хайде със здраве

              Коментар


              • #82
                До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

                Ами аз не искам да говоря по телефона с никой. От разговори по телефона ми е дошло до .... Фирмата ми НЕ ПРЕДЛАГА ТЕЛЕФОННА ПОМОЩ. Има е-меил за целта, пише го на всяка закупена карта.

                Тъй като днес не ми се ловка работата и не ми се бачка вече ще ви разкажа за какво иде реч.

                Едно време имах голямото желание да мога да помогна на всеки клиент и да му отговоря на въпросите. Сложих си дори личният ГСМ на обложката на картата - резултат 130 разговора(без да преувеличавам!!!) за един ден В крайна сметка аз се превърнах в една супер добре квалифицирана секретарка Днес този телефон го изключих окончателно. От сега нататък не мисля да го включвам. Всеки ден ми се обаждат по двама трима купили си S-класа, Туарег и др. коли да ме питат имам ли диск за тях, след като им кажа учтиво че нямам, той ме пита "е картата ти нали е на диск, защо да не става? Ама сигурен ли си? Дай да пробваме?" и т.н.т. Аз съответно се мъча да извършвам дейност, която изисква съсредоточаване и спокойствие... това е всеки ден, дори и събота и неделя дори и вечер късно.

                Ще разкажа и още един куриозен случай:

                клиент: Добър ден, Събин ли е?
                аз: да, кажете?
                клиент: Ами купих си една карта, сега какво да правя?
                аз: Ами има книжка на Български език където стъпка по стъпка е описано как да си регистрирате продукта за да получите код. Прочетете я внимателно и ще ви стане ясно.
                клинет: Аха, ясно, добре, благодаря.

                след 2 минути

                клиент: Алоо, ами тука пипе нещо да съм пратил е-меил...
                аз: ами да, трябва да изпратите е-меил с данните ви. Прочетете си моля ви книжката, всичко е описано.

                обажда се след още 2 минути.

                клиент: Само да питам, тук пише да съм извадил UnitID от GPS-са, така ли?
                аз: Да господине, моля ви прочетете книжката, не мога да говоря по цял ден по телефона, разберете ме.

                след още 2 минути

                клиент: Ало, ами изпратих го, сега какво?
                аз ядосан вече: Ами слезте още един ред в книжката там пише

                след 10 мин.

                клиент: Ало получих кода, сега какво да правя?


                и така. Това в същност не е най тежкият случай. Има и много други от рода "Ало, тук съм в техномаркет и гледам гпс-сите, да ви питам понеже разбирате, кой да си купя" или "Ало, решил съм да правя карта, може ли да ми обясните как става" или "Имам том-том, вашата карта става ли? А не може ли да направите? А защо не..."

                Така че не ми звънете - мрааазя телефоните !!! (помните ли смърфа който все мразеше нещо) Та оставете ме да работя, така картата ще става все по добра. А що се отнася до информацията, има я в форума, просто трябва да я намерите. Някой ден може и да я събера на едно място, но няма да е скоро. Всеки иска всичко на готово, което не е лошо, но няма как - не мога да се клонирам.

                След като пусна версия 4.50 заминаваме из България заедно с колегите да бачкаме.

                На въпросите ти колега съм отговорил, още преди да си ги задал. Съжалявам ако нямаш време да потърсиш отговорите, но аз нямам желание едно и също да го пиша по 10 пъти. Сори.

                На всички клиенти продаваме най добрата карта която се продава в момента, от всичките ни варианти и тя е на SD. Който иска да си прави маршрути му даваме старата карта с измислен код, за да си прави маршрути по нея. Грижим си се за клиентите, но не искаме да си говорим с тях Благодаря за разбирането
                Последно редактирано от sabin; 23-02-08, 19:05.

                Коментар


                • #83
                  До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

                  Ало, Сабин ли е ? "Да" Ииии браво от два часа звъня и все заето, слушай брато, харесал съм едно Ге Пе Се и се чудя дали да го зема, обаче жената вика, че чула от леля си, "жена от къде го чу"..."от племенника на леля бе, пък на него му казал един дето чете някакъв Форум ли Портал ли така и не разбрах" ,,,,,,,,,,,, аааа не от леля й от някакъв, дето чел нещо в някаква врата ли, нещо такова, абе не разбрах добре,, ама я кажи като го взема това Ге Пе Се, к'во да го правя бе, щото всички ми говорят за гепесето та гепесето та и аз на жената да взема едно, ма к'во да го правя ...а?

                  Съби, да си жив и здрав.

                  Поздрави
                  Тодор Томов
                  =============================
                  Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                  Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

                  Коментар


                  • #84
                    До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

                    И такива е имало, вервайте ми

                    Коментар


                    • #85
                      До: Поглед в Бъдещето - OFRM TOPO

                      Имам опит в областта на работа с клиенти и знам за какво става въпрос! Имал съм възможността да се сблъскам с повечето мажорни типове клиенти и съвсем искрено съм се изненадвал как може да има и такива хора по света ... Уф - разводнихме темата.
                      Накратко - Събин, аз напълно подкрепям това, което правите! Знам, че то е породено от нуждата и липсата на карти за ГПС-и на България и виждам Вашата като лъч светлина в мрака! Все така и с нетърпение очаквам следващите версии.
                      Приятна и ползотворна работа !

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X