Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карта на Гърция за Garmin - Auto drive Hellas

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Търся подробна карта на Гърция ?

Здарвейте ,
    Аз съм съвсем нов тук в този Форум.Преди месец си купих Garmin nuvi 250W+BG в Бг е добре ама в Гърция никава я няма , в4ера ми остана свободно време да се поровя в Нет--а за инфо и попаднах на този Форум. Из4етох вси4ко много внимателно и горе -долу сванах какво трябва да правя за да си инстална карта на Гърция, след малко ще пробвам и ще вида какво е станало ,ако трябва помощ/май ще се наложи/ ще питам.
    Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

Коментар

Направих всико което е описано по Форума ,но не става .
      Изтеглих си GMAPSUPP.IMG 88 мб ,направих unl file , сложих кей генериран с ID-то , отворих нова папка Garmin на SD картата която предварително Форматирах и е 512 МБ. Но не тръгва , картата я има в Garmina видях я от настройки -карти , но я има 2-пъти ...?на 1-ва и 2-ра позиция, за по-сигурно изклщчих другите карти но нищо,някакви идеи какво става?
      Мерси предварително

Коментар

Първо кажи какво очакваш да стане защото пишеш , че нищо не става. Ако искаш да видиш картата на екрана и не се намираш в Гърция трябва да избереш някакъв адрес и да го визуализираш на дисплея.
        И картата (gmapsupp.img) AutoDriveHelas1.30 е с размер около 36 Mb. Май си изтеглил AnaVasi , която не може да търси на нувитата.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
          Първо кажи какво очакваш да стане защото пишеш , че нищо не става. Ако искаш да видиш картата на екрана и не се намираш в Гърция трябва да избереш някакъв адрес и да го визуализираш на дисплея.
          И картата (gmapsupp.img) AutoDriveHelas1.30 е с размер около 36 Mb. Май си изтеглил AnaVasi , която не може да търси на нувитата.
          Точно това съм инсталирал AnaVasi, сега разбирам че за нювитата не става.Ина4е въобще не може да търси Гърция я няма, въпреки 4е картата се вижда в настройки!
          Дай ми линк от където мога да си дръпна AutoDriveHelas1.30
          Мерси

Коментар

http://rapidshare.com/files/126140202/gmapsupp.rar.html
            FID=821

Коментар

не става ,
              не мога да отключа картите-----така пише на дисплея

нещо ве4е ми писна цяла ве4ер само с това се занимавам и не ще и не ще.!

Коментар

Първоначално публикуван от veselintonev Преглед на мнение
                не става ,

Става!!!
                Някъде нещо не правиш, както би трябвало да се направи...
                Така ми е трудно да кажа къде е пропуска, но наистина СТАВА

В краен случай - може да се разработи вариант - помощ от другарчето ( с изпращане на готов унл файл или готов img файл), но това е тема на друг разговор.
                Хубавото тук е, че всеки, напъвайки се да открие вариантите, постепенно се ошлайфва и става достатъчно добър, за да се оправя и сам, както сега, така и за в бъдеще!!
                Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Първоначално публикуван от veselintonev Преглед на мнение
                  не става ,

Колега,veselintonev,
                  погледни и в тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=24189
                  Ще намериш много информация по "технологията" на работа с карти и апарати Гармин.Успех!
                  ПП
                  В краен случай публикувай ИД-то на апарата или СД картата - ще ти изпратя унлок кодовете, но това не решава основното- просто няма да научиш как става !
                  ППП

Моля,използвай нормална кирилица- по-прилично е !
                  Последно редактирано от nisanterano; 01-07-08, 15:19.

Коментар

Прочетох и 2-те Теми /Гърция и Турция/ ,би трябвало всичко което правя да е така , но картата не се отключва, явно кодовете не са верни или се генерират стари кодове. На всичко отгоре не мога да пращам и ЛС
                    Ето ми e-mail veselin_tonev@abv.bg
                    ICQ 321127280 , Skype: veselin_tonev

Ще очаквам помощ!

П.П Преди 2 години когато си сложих Сателит го разучих за 2-3 дни тук не става.

Коментар

http://btjunkie.org/torrent/Garmin-K...cdebeec820e22f

Сваляш, с

си генерираш ънлок кода, който слагаш в *.unl файла....и това е.
                      Знаеш как да се сдобиеш с Unit ID-то, нали?

Коментар

Всичко вече е Ок, благодарение на колегата Milstan,
                        За което му Благодаря.!

Коментар

Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение
                          Във връзка с обединената карта на Гърция, в която са включени Аутодрайва, Анавасито и морската акватория на Гърция, след бая варианти стигнах до следните изводи, които ми се струват удачни като поведение, за тези, които искат да имат такава обединена карта:

Поради което - след известно експериментиране - за мен се оказа удобен следния вариант на организация:

2. Правя си обединена Аутодрайв (английска версия FID 821) с Анаваси и Турция която именувам било като gmapsupp.img, било като gmapprom.img или gmapprom1.img и я вкарвам в основната памет на Нувито. Записвам направо вътре в този файл съответните ключове, които иначе би трябвало да записвам като унл файл. По този начин хем трите карти са в един файл, хем могат да се управляват като включване и изключване самостоятелно всяка една от тях.

Възможно е да има и други - по-разумни варианти, но на мен моят ми върши най-добра работа...
                          Здравейте на всички,
                          От скоро съм собственик на едно колорадо 300 и досега не знаех нищо по въпроса за картите и устройствата като цяло. С помоща на тази и още няколко теми вече мога да кажа, че съм доста по-наясно с нещата или поне имам всички карти дадени с линкове във форумите при това работещи нормално.
                          1.Единствено не ми стана ясно как става номера да се отключат гореупоменатата компилация от карти от Kihi и по точно как се слагат ключовете директно в .img файла без да се правят отделни .unl файлове.
                          2. При така направените карти може ли да рутира аутодрайва като се сложи от мапсорса или пак няма да иска?

Незнам може би аз нещо съм пропуснал, ако е така съжалявам но само това не ми се изясни съвсем....

Здраве.

Коментар

batzman,
                            1. Ако използваш пакет от карти обединени в един файл отключването може да стане по два начина:
                            а) прави се един файл .*UNL и в него един след друг без интервал се поставят ключовете за всички карти от пакета.
                            б) с помощта на програмката "gmaptool" се вкарват всички ключове вътре в самия обединен файл gmapsupp.img и нуждата от файл gmapsupp.unl отпада.

2. Когато AutoDriveHellas се слага от MapSource търсенето по адреси не работи. Винаги при всички случаи! Трябва да се използва оригиналния *.img файл.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                              batzman,
                              1. Ако използваш пакет от карти ........ Трябва да се използва оригиналния *.img файл.
                              Получи се така да. Много благодаря.

Коментар

Определено картата на Гърция ми свърши отлична работа и успях да си спестя доста път и главоболия, да не говориме пък за спокойствието, което ти осигурява.
                                Благодаря Ви за помоща, която ми оказахте.
                                Проблема с търсенето по градове, така и не го реших и се наложи да комбинирам Auto Drive с европейската карта, за да му задам като начална точка Анфиполи. Отначало се опита да ме прекара през Солун, но след като не го послушах и завих на ляво към Серес, нещата си дойдоха на мястото. От Амфиполи, тъй като липсваше Ouranoupoli му зададох кординатите, които предварително бях свалил с Google Earth и всичко беше точно.
                                На връщане оставих само картата на Гърция и като дестинация му зададох Кулата /която бях запаметил на отиване/. Беше си направил следа по изминалият път и това също ме улесни.
                                Остава да ме мъчи въпроса за търсене по градове и защо като съм на гръцката карта никъде не пише Hellas в смисъл да опоменава държавата, както примерно си заредих Adria 2.0 и там ми дава търсене и изписва държава.
                                И другото, което ме вълнува, къде точно се записва следата, в img файла ли ? и ако се смени версията как може да се запази ?
                                Благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X