Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карта на Гърция за Garmin - Auto drive Hellas

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Търся подробна карта на Гърция ?

Струва ми се , че втози комплект са навряли гръцката версия на Хеласа с ФИД=822 и от там идват проблемите.
    Сега не мога да го проверя , чак утре.

Коментар

Или ползвай GUI версията на gmaptool с Windows прозорци , става много лесно:
      П.П. А русифициран вариант на последната версия (036) от ТУК.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от milstan; 18-06-08, 23:38.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
        Струва ми се , че втози комплект са навряли гръцката версия на Хеласа с ФИД=822 и от там идват проблемите.
        Сега не мога да го проверя , чак утре.
        OK!!!
        :-)
        Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

На сайта на Аутодрайв Хеллас има една версия за Kenwood-Garmin, пак се води 1.30, ама е с по-нова дата. Някой да знае защо е специално за Kenwood, и дали има смисъл да се сваля?

Коментар

Изтеглих от някъде Аутодрайв Хеллас 1.3, който на GPSa "Vista HCX" може да търси по адрес, но само когато е качен само неговия IMG. Когато го обединя с други IMG карти изгубва търсенето. Някой може ли да обясни защо се получава така.

Коментар

Изобщо виждаш ли я като карта в уреда? Май проблема е в различните версии на софтуера на уреда. (ако обединяваш картите с gmaptool). Ти как ги обединяваш?

Коментар

Да, виждам я картата, може да търси градове, POI и да рутира по нея, но не и по адреси. С gmaptool ги обединявам. Проблема е, че не ми дава да си избера регион в който да търси. Там излиза само България, а ако не кача карта на България пак има само една държава за избиране, въпреки че са качени карти на повече. Ще продължа да пробвам разни варианти.

Коментар

Да, явно проблема е в софтуера на уреда, въпреки че съм с най-новия ъпдеът. Ще пробвам да опиша какво се получава. Ако искам да търся по адреs в полето "Select region" ми дава само България и никакъв друг избор, но ако търся POI и сменя региона от там някъде в Гърция /там това е възможно/ и после веднага се върна да търся адрес, мога да търся адреси само в Гърция. Затова стигнах до извода, че проблема е в софтуера. Предполагам, че ако GPSa се намира в Гърция, ще може да търси адреси само там, но не и в България, докато не му се укаже нов регион от POI или не се върне в България. До този извод стигнах, дано да съм успял да го обясня.

Коментар

Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение
                    milstan
                    Утвърден участник
                    Дата на включване: Apr 2006
                    Публикации: 478
                    Точки (при гласуване): 3

До: Търся подробна карта на Гърция ?
                    Или ползвай GUI версията на gmaptool с Windows прозорци , става много лесно:
                    П.П. А русифициран вариант на последната версия (036) от ТУК.
                    :-)
                    Благодаря много за маптула... Върши идеална работа.. То през него си се виждат и ФИДовете, така, че ги свързах прекрасно...
                    Опитах се да извадя само морската но ми дава грешка към края в някой от файловете при екстракването за Мапсоурса и не съм сигурен, че съм свалил всички img на морската... както и ми се губи някъде ФИД-а му... Аз понеже го знам си въведох унл и обединената карта работи, но не съм сигурен дали съм вкарал всички карти(img) на морската ... Пък и голяма играчка падна, докато проверявам всичките файлове кой от коя карта е, за да изтрия ненужните ....
                    Та цялата тирада е за това - дали някой знае от къде мога да дръпна само блючарт (на морската акватория) на Гърцията... Било инсталационна за Мапсоурс, било само img файл...

Още един път - МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Не става ли от Mapsource да маркираш само квадратите около Гърция и да ги трансферираш? Блучарта може да го дръпнеш от ФТП-то.

Коментар

Цитат!

17-06-08, 21:05
                        gtsvg
                        Утвърден участник
                        | +ПЛ |
                        Дата на включване: Oct 2007
                        Публикации: 485
                        Точки (при гласуване): 3

До: Нова карта на Турция
                        Проблемът се оказва много голям - от 3 дни се мъча с едни компилации за една експедиция... С новите софтуери Гармините не четат обединени карти от Мапсорса с имг карти с унл файлове! По отделно може! На различни карти - на едната от Мапсорс, на другата от имг карти!!!

Има някакви проблеми с новите софтуери на Гармин... цитирам се... Пробвайте за да работи търсенето да изключите всичките карти , освен на дадената страна! В моя случай проработи!
                        Съветвам ви да си направите копия на паките на софтуера на уредите и при следващ ъпдейт ако стане сакатлък да си върнете софта!
                        Това то видях на едно Зумо! Взе ми акъла за 3 дни... Нувитата още не са засегнати....
                        Не правете големи компилации на региони с карти, особенно ако включват Русия! Тя се "бие" със СН НТ 2008 в Прибалтика... май Естония... и цялата компилация не работи коректно...
                        Другото ,което забелязах е , че Турция в комбинация при Зумото не се вижда при търсенето по адреси и не се обявява! При изключването на Гърция се обяви, но странно! Почва със въпрос щат, град... а не държава...

Коментар

Не става ли от Mapsource да маркираш само квадратите около Гърция и да ги трансферираш? Блучарта може да го дръпнеш от ФТП-то.
                          Абе става, само където се опитах да вляза, както си влизах по-рано, но не ме пусна... Най-вероятно пак е имало някаква реорганизация, която съм пропуснал...

Между другото - наистина компилираната версия на 3 в едно Гърция (включваща Аутодрайв 1.30, Анаваси 3.60 и Морската карта на Гръцката екватория ) е с варианта на Аутодрайв на гръцки език (FID-822) и се получава пълна боза, ако не си я преинсталираш с английската версия... Нищо не може да се напише за търсене включително и по градове... Така, че по-добре е да се избърше от компилираната версия Аутодрайва и да се сложи смъкнатия gmapprom.img от Аутодрайв 1.30 на английски..

MILSTAN - Моля те да погледнеш личните си съобщения!!!
                          Последно редактирано от kihi; 19-06-08, 21:59.

Коментар

kihi , ето ти областта около Гърция. Доста от квадратите се препокриват и затова обхванах по-голяма област за да не стане грешка. Но размера на файла не е голям - около 15 Мб.
                            Код:
                            http://rapidshare.com/files/123648431/GMAPSUPP_BLChartGREECE.rar.html

Коментар

kihi , ето ти областта около Гърция. Доста от квадратите се препокриват и затова обхванах по-голяма област за да не стане грешка. Но размера на файла не е голям - около 15 Мб.
                              Код:
                              http://rapidshare.com/files/123648431/GMAPSUPP_BLChartGREECE.rar.html
                              Благодаря ти!!
                              Свалих я... И аз я направих, след като се сдобих с инсталационния Атлантик, но и при мен, след като направих Гърция - се оказа около 11-12 МБ..
                              Ще използвам това, което е по-удачно след като разгледам твоята... То се оказа, че там трябва доста да се взираш, за да сложиш някои детайли, а в същото време трябва да поразчистиш някои по-големи сегменти, които обхващат ненужни парчета от сушата...
                              Поне според моите представи за сега де...

Благодаря ти още един път за съдействието!!!

И още един път - специални благодарности за маптула под win... Просто си нямаш на представа колко не ми се пишеше под дос..

Коментар

Последната версия на gmatool037:
                                ТУК

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X