Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карта на Гърция за Garmin - Auto drive Hellas

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Търся подробна карта на Гърция ?

Благодаря на активните участници които са обяснили подробно за картата на Гърция. Четох го доста пъти, но имаше защо.

Искам да уточня 2-3 неща с които се блъсках доста време и ако може да спестя на някой това.

1- ако качвате картата на SD (а не директно в устройството) в ДжМишката въведете № на апарата. Имаше пост, че се слага ИД номера на SD картата. На SD картата наистина има написани някакви номера и ДжМишока ги приема и генерира, но това което върши работа е ID номера на устройството /апарата/.

2- програмата UniExtract не се намира много лесно, WinZip върши работа /а може би и всеки друг популярен архивар/

3- някои постове са объркващи, поне за мен. напр "Вижте ... свалете си Аутодрайв екзе, екстрактнете му съдържанието, вземете само джимапрома/там е така/, кръстете го както си щете, сложете със същото име и унл файла/без него картата е заключена!/ и готово!..."
    Не ми стана ясно как да екстракна нещо от exe file, нито път защо ми е gmapprom.
    С разархивирането получих 3 файла- exe, img и unl. Последният го обработих както е обяснено. На SD сложих img и unl. И това е всичко.
    Картата се показва, задавам и адрес и според мен рутира.

Качил съм AutoHellas 1.3
    Устройство Nuvi660

Дано съм бил полезен на някого.

Коментар

gkostadinov,
      по т.1 : ID номера на SD картата не е написан на самата карта. Вижда се например в GarminMobileXT на покет PC и тази карта ще работи на всеки на уред(така отключена).
      по т.2 и т.3: Има се в предвид ексето изтеглено от официалния сайт на производителя на картата.

Коментар

Благодаря за разяснението.
        Беше полезно и вече ми стана ясно. За не особено компетентен човек като мен е трудно ориенетирането, тъй като едновременно се говори за различни карти, качвани на различни уреди и по различен начин (директно или чрез мапсорс)

Коментар

Здравейте и от мен,
          моите впечатления от картата AutoDrive Hellas 1.25 са, че картата има проблеми с магистралата от Алуксандруполи до Солун.
          При едно отклонение от пътя поради ремонт, просто зацикли на преизчисляване и така до връщането ни обратно в магистралата.
          Ние излязохме от ГКПП Кап.Петко войвода до Свиленград и маршрутите, които картата ми даваше все отбягваха тази магистрала, която е най-удобния и хубав път за посока запад.
          /Страхотна магистрала, караш със 180-200 и не се усеща никаква вибрация, дано и при нас скоро да имаме такива пътища/
          Може би това е изчистено в 1,30 версия, но аз нямаше как да я кача.
          Иначе в уличките и в малките селца картата рутира и се оправя перфектно, безценен помощник е.

Коментар

След много четене и мъки стигнах до слепването на карти с gmaptool029 които работи супер слепва ги но като ги сложа в нокията всичко се обарква примрно задавам грат от България и град от Гърция и казва че неможе да калкулира и излиза права линич до целта.За да калкулира цел тр ли да съм на територията на Гърция.Защо като слепя картите и като зуумна по от високо само бг и гърция се вижда а като приближа се виждат части от др карти.унл фаила е супер всичко е откл.

Коментар

Първоначално публикуван от gkostadinov Преглед на мнение
              Благодаря на активните участници които са обяснили подробно за картата на Гърция. Четох го доста пъти, но имаше защо.

Искам да уточня 2-3 неща с които се блъсках доста време и ако може да спестя на някой това.

1- ако качвате картата на SD (а не директно в устройството) в ДжМишката въведете № на апарата. Имаше пост, че се слага ИД номера на SD картата. На SD картата наистина има написани някакви номера и ДжМишока ги приема и генерира, но това което върши работа е ID номера на устройството /апарата/.

2- програмата UniExtract не се намира много лесно, WinZip върши работа /а може би и всеки друг популярен архивар/

3- някои постове са объркващи, поне за мен. напр "Вижте ... свалете си Аутодрайв екзе, екстрактнете му съдържанието, вземете само джимапрома/там е така/, кръстете го както си щете, сложете със същото име и унл файла/без него картата е заключена!/ и готово!..."
              Не ми стана ясно как да екстракна нещо от exe file, нито път защо ми е gmapprom.
              С разархивирането получих 3 файла- exe, img и unl. Последният го обработих както е обяснено. На SD сложих img и unl. И това е всичко.
              Картата се показва, задавам и адрес и според мен рутира.

Качил съм AutoHellas 1.3
              Устройство Nuvi660

Дано съм бил полезен на някого.
              Съгласен съм с горното мнение. Когато се качват карти в за да се генерира верен ключ в JetMouse се пише номера на апарата, а когато се качват програми чрез SD карта - номера на картата.

Коментар

Първоначално публикуван от graciella Преглед на мнение
                /Страхотна магистрала, караш със 180-200 и не се усеща никаква вибрация, дано и при нас скоро да имаме такива пътища/
                Караш със 180-200 в Гърция? Май си един от малцината. За това нещо ако те ковнат си без колата за може би 3м и рискуваш и затвор...от над година там има доста различни правила.

Коментар

Здравейте качих си Hellas 1.30 на GPSа всичко точно, но не мога да кача картата в Мапсорса. Като тръгна да я свалям от устройството ми изписва, че не може. Дайте някаква идея. Мерси !
                  [B][U]YAMAHA TT600 E[/U][/B]

Коментар

Извинявам се, но може ли да ми кажете как да взема ID-то на SD CARD .

Коментар

Стартираш програмата GarminMobileXT ако си с покет и в Setings > About.
                      Ако си с Nuvi можеш да ползваш ID на уреда (Unit ID) или ако искаш номера на SD картата влизаш в сервизното меню (задържаш с пръст върху показанието на часовника) и там из подменютата има информация за SD картата (естествено да е в уреда), включително и ID номер.

Коментар

Здравейте,значи изчетох вичко по темата за карта на Гърция,свалих я ,сложих я на SD картата(апарата ми е Garmin nuvi 250W)разпозна картата показва ми градчетата,но тъй като съм от Петрич като задам маршрут Петрич-Неа потидеа ми казва,че не може да генерира маршрут поради липсващи пътища(а като разглеждам картата ги показва)затова моля ви който има РУТИРАЩА(или както там се казва карта на Гърция,дето те напътства завой по завой) нека ми я прати на beat_of_life@abv.bg или да ми даде линк да я сваля ,моля ви поболях се вече..

Коментар

здравейте колеги значи изчетох всичко по темата,но не можах да се справя с картата на Гърция(в смисъл такъв да рутира)значи сложих си картата на Гърция на SD карта приемника ми я разпозна разгледах я всичко добре,но като задам маршрут от Петрич до Неа Потидеа тръгва да изчислява маршрута и кам 10-15 % ми изписва ,че не може да генерира маршрут,така че ако някой има картата на Гърция(рутираща или както там се казва ) нека ми я прати на beat_of_life@abv.bg много ви се моля (gps-a ми е Garmin Nuvi 250W)

Коментар

Здраевйте колеги Не знам защо,но мненията ми не се допускат явно от модераторите,имам един единствен въпрос и моля за разяснение.Значи успях да си подкарам една рутираща карта на Гърция (GMAPSUPP - с размер 37мб,работи чудесно навигира ми както от България към Гърция така и обратно ,така и само в Гърция и само в България всичко е точно)обаче има една карта пак GMAPSUPP която е много по-подробна в смисъл такъв,че показва улиците на градчетата,но проблема ,е че като я сложа нея не иска да ми навигира завой по завой някой знае ли ЗАЩО???? и как може да се оправи???(s garmin nuvi 250w съм)

Благодаря ви много за отделеното време

Коментар

Аз инсталирах Хелас 1.30 , името на файла в който я сложих е gmapoem.img , с други имена ГПС-а не я прие (Nuvi 250), когато зададах точка до която да ме закара изчерта пътя , но не мога да търся адрес . Задължително ли трябва картата да е на SD за да може да търси човек по адрес ?

Коментар

Първоначално публикуван от DPA Преглед на мнение
                                не мога да търся адрес . Задължително ли трябва картата да е на SD за да може да търси човек по адрес ?
                                Търсенето по адреси не зависи от това къде е инсталирана картата( в паметта на апарата или на мемори карта в него) , то е функция на самата карта на страната.Търсенето по адреси може да бъде изгубено при някаква обработка или трансформация на картата ,ако въобще е било заложено,без значение къде е инсталирана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X