Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Geocachе в България - играта започна :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Geocache. Има ли почва у нас?

Първоначално публикуван от emovla Преглед на мнение
    Оу аз вече цели 3 съм открил в София Каня се "нощния" да потърся, ама да се стопи снега
    Нощния е много як! Той ми беше първия открит кеш.
    Георги Тонев

Коментар

До: Geocache. Има ли почва у нас?

O и аз отразих вече 2 кеша около Варна, и след обяд отивам на лов за още 2

Коментар

GEOCASHING в гр.Варна

Здравейте,
        С настъпването на първа пролет времето стана приятно за разходки в гората. Искам да възобновя идеята за играта GEOCACHING. Идеята ми е на 12 април -неделя да проведем търсене на скрито съкровище. Нека желаещите да участват в търсенето и скриване на свое съкровище в покрайнините на гр.Варна да си кажат мнението. Правилата ще ги уточним до края на седмицата.

Последно редактирано от Pacific; 03-04-09, 14:50.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

До: Geocachе в България - играта започна

И аз взех да се запалвам, ще направя един cache около Варна

Коментар

И мен ми се върти нещо такова в главата... Примерно събираме се 5-6 човека за определен кеш на козирката или нещо от сорта!
            Кеша примерно е някъде около Варна. Всеки тръгва индивидуално да търси.. Ще доуточним как ще се стига с кола, автобус, на стоп, или пеш
            И така ще е голяма зарибявка ) Нещо като състезание...

Като естествено задължително условие ще е никой да не е намирал дадения кеш

Коментар

Ето и моя кеш: http://www.geocaching.com/seek/cache...4-438679bdf8de
              Забавлявайте се

Коментар

Искам да препоръчам на всички кеша GC1CA2A Night in the Woods

Страхотен замисъл и изпълнение.
                За съжаление не можах да го открия след повече от час лутане на крайната точка. Но въпреки това си заслужаваше нощната разходка из Борисовата градина в търсене на светлоотразителни маркери
                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Здравейте !

Много се радвам, че ятото на джиокешерите в България се увеличава със съфорумници от Off road - Bulgaria!

Хиляди успехи, Цецо.
                  Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
                    Искам да препоръчам на всички кеша GC1CA2A Night in the Woods

За съжаление не можах да го открия след повече от час лутане на крайната точка.
                    Колега, кажи докъде стигна? Любопитно ми е, аз по принцип имах затруднения само в началото, но после всичко беше ясно.
                    Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                      Колега, кажи докъде стигна? Любопитно ми е, аз по принцип имах затруднения само в началото, но после всичко беше ясно.
                      Стигнах до финалната точка и се омотах. GPS-а там беше с точност над 6-7 метра и постоянно ме местеше по картата около точката. А и не съм гледал където трябва, както разбрах в последствие...
                      Тези дни като се прибера в София ще търся пак
                      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Здравейте !

Да се опитам малко да "подскажа" без да развалям удоволствието от лични впечатления и преживявания.....

Като на първо време е важно, мисля си, да уточня и обърна внимание за общи неща. Общи, общи..., ама важни.... В повечето случай изчезването на кеш се дължи на недостатъчна дискретност от срана на "ловеца" при търсенето му! Особенно при случая с нощният - там като се по-стопли има доста хора с доста нисък социален статус и като забележат други (не като тях) си стоят "петрифицирани" или по-скоро в кататоничен ступор и се сливат с околните предмети, наблюдавайки доста подробно поведението на ловеца. Толкова много стават и така са развили способността си за спотайване, че е вазможно да ги забележите едва когато се сбласкате в тях и/или ако разполагата със силен источник на светлина и ги разпознаете отдалече.
                        Една не лоша идея е - да не сте сам там и то вечер. Винаги другият може да забележи "околните" и ако сте разкрит или предмет на интерес - да се започнат 'маскирищи' и заблуждаващи мероприятия и действия..... Откриването, записването и "търговията" на самият кеш е не винаги удачно да стане точно в момента в който сте го открили - ако ви наблюдават - и "ТЕ" са го открили ... и каква ще му е после и след вашата визита участа е доста негарантирано.... Спокойно можете открили го вече един път да го посетите подир ден, два ... и то през деня, когато и вие самият виждате околните доста по-добре и лесно можете да бъдете потаен.

Горенаписаното го имайте предвид винаги когато се касае за тай-наречените "градски тип" кешове.

А сега за тай-нареченият "нощния.."

На практика ще ви е небходима само находчивост и желание за участие в кратко и интересно приключение. И след като е нощен - искуствена /най-добре ярка и добре насочена/ светлина. Друго НИЩО !!!

Компасът и евентуално GPS са само опция за проверка и увереност. Кешът е проверяван неколкократно и с достатъчен интервал от време (дни-паузи) за да ни е като непознат. Едно много добро начало е итерактивният подход с помощта на Гуугл от онлайн предоставените други карти (Geocaching.com @ Google Map). Картинната информация получена от там е повече от достатъчна и спокойно може да ви спести и GPS_а и копаса. А имате ли фенерче и хъс - всичко необходимо имате вече.

Почти на 100 % съм убеден, че проблемното място е доста към края на тизи символичен "куест". Казвам ви:

- Просто използвайте фенера ! Често .. към края хората започват да се моткат и усланят на доста по-НЕудачният в момента GPS приемник. И за финал ще се перефразирам една почти крилата фраза"

- И нека светлината бъде с вас !!!

С най-добри пожелания, Цецо.
                        Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

Коментар

Попаднах на български вартиант на geocaching - geocaching.bg Малко е постен сайта щото май е нов.

Коментар

Първоначално публикуван от natrapnik007 Преглед на мнение
                            Попаднах на български вартиант на geocaching - geocaching.bg Малко е постен сайта щото май е нов.
                            тази игра ще е интересна ако има някаде превод все пак не всеки умее този тап англииски и все пак сме си в бг

Коментар

Първоначално публикуван от natrapnik007 Преглед на мнение
                              Този сайт на практика не ти е нужен. Българските кешове си ги търси в geocaching.com като избереш България.
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Здравейте,

четох доста материали по въпроса за тази игра и ми се струва доста интересна и мисля скоро да се присъединя и аз. Искам да ви попитам дали може да ми препоръчате удобен софтуер за geocaching за Symbian. Имам Garmin nuvi 250W, както и Garmin Mobile XT на телефона, но въпроса ми е дали има безплатна програма, където да мога да проверя в интернет от телефона си, дали има "съкровища" наблизо, съответно и да ми помага за намирането им. Видях само пладена програма, която може да се закупи от Ovi-store, но не мисля да давам пари, при условие, че с компас и mobile XТ мога да го намеря. Все пак ако някой по-запознат може да ми даде линк или поне име на такава програма ще се радвам.
                                Благодаря предварително!

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X