Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Geocachе в България - играта започна :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Geocachе в България - играта започна

Дам, именно за това говорех. Макар още да не съм ходил до кешовете в Южния парк, съм забелязал, че има доста, които са на подобни места. Виждал съм в Интернет хора да пишат как са слагали къде ли не по някой друг кеш, ей така - набързо. Не одобрявам това обаче, според мен трябва всяко място да е добре избрано, проучвано и да има някаква стойност - било историческа, емоционална или някаква друга. Нека има кешове, където тръпката е в пътя до кеша, търсенето му и откриването му, а не просто, че това е поредната бройка.

Поздрави!

Коментар

Ама чакайте сега, кога започнахте да търсите кешове, кога решихте, че сте достатъчно компетентни да коментирате какви са?
      Хора всякакви...едни искат да бъхтят цял ден по чукарите на майната си за един единствен кеш с само 1-2 намирания (като мен например), друг иска такива с минимални усилия и без специална екипировка. Трети му харесват градските, при които основката тръпка е под носа на много минувачи да намерят незабелязано кеша...и т.н.
      Достатъчно количество има вече в България, за да можете да си търсите само такива, каквито ви харесват.
      Но не карайте всички да харесват и правят едно и също.
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
        Ама чакайте сега, кога започнахте да търсите кешове, кога решихте, че сте достатъчно компетентни да коментирате какви са?
        Съгласен съм че трябва да има кешове за всякакви интереси, но трябва да се маркират правилно.
        Точно за това има няколко индикации - трудност на кеша и трудност на терена. Има и едни малки иконки, които дават допълнителна информация за условията.
        Аз отивам на кеш с обща трудност 1.5 от 5 - с индикация "асфалт" и "удобно дори за инвалиди". В резултат се озовавам в гъста кал до кръста и трева до раменете. На кеша пише че е подходящ за деца, а в района съвсем спокойно може да има кърлежи и змии.
        Последно редактирано от ivanatora; 10-06-10, 11:06.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
          Хора всякакви...едни искат да бъхтят цял ден по чукарите на майната си за един единствен кеш с само 1-2 намирания (като мен например), друг иска такива с минимални усилия и без специална екипировка. Трети му харесват градските, при които основката тръпка е под носа на много минувачи да намерят незабелязано кеша...и т.н.
          Достатъчно количество има вече в България, за да можете да си търсите само такива, каквито ви харесват.
          Но не карайте всички да харесват и правят едно и също.
          Идеята ми е кешовете да не се павят "набързо", а да се обмислят къде точно да се сложат, какви да са и т.н.. В противен случай се получава така, че или кеша иззчезва прекалено бързо защото е сложен на неподходящо място, или като го намериш целия е подгизнал, а в кутията има 2 пръста вода, защото не е сложена подходяща кутия, има и други примери. Това ми е мисълта - като се прави нещо, да се прави качествено, а вече дали ще са по чукарите, дали ще са в града, дали ще са трудни, лесни, малки, големи - най-добре да има вариант за избор.

Коментар

Намерих кеша до Загорка. От втория път Посетих и музея на бирата - много е добър, точно както е описан в текста на кеша.
            Сложих и няколко кеша на Аязмото. Опитах се да избера все стойностни места - зоопарка, гроба на митрополита и дълбоката черна гора Сега чакат за одобряване... и дано да забавляват някой.

Коментар

Някой ще ходи ли на (с)бирката в Търново?

Коментар

Здравей . Аз ще бъда там, но съм в Търново така или иначе. Може да пишеш и тук - http://imane.freeforums.org/post2811.html . Колкото повече хора - толкова по-добре!

Коментар

Днес ще ходя да търся. Въпросът ми е, като го нямеря, трябва ли да пиша нещо в сайта, или не ?
                  Дарин 0897042636
                  ВАЗ 2105

Коментар

Първоначално публикуван от Dr1v7 Преглед на мнение
                    Днес ще ходя да търся. Въпросът ми е, като го нямеря, трябва ли да пиша нещо в сайта, или не ?
                    Да.. регистрирай се в geocaching.com и след като намериш съкровище отбелязваш в сайта, че си го отрил, пишеш коментар, може да качиш и снимки. Не забравяй докато търсиш да не те видят хора, които не се занимават с това, че стават подозрителни. Също и се отбележи на тефтерчето оставено вътре че си го намерил. Ако вземеш нещо е хубаво и да оставиш нещо в замяна. Успех и приятно изкарване!

Коментар

Е, първото ми търсене днес завърши успешно! След около 20 минути лутане успях да го открия. Направих всичко от горния пост, сега ще отбележа в сайта! Много е интересна играта! Утре тръгвам към следващата цел.
                      Дарин 0897042636
                      ВАЗ 2105

Коментар

Ето две статии, едната обзорно за Геокешинг, а другата за Cache In Trash Out (CITO):

Geocaching - you are the search engine

CITO: Cache In Trash Out

Също така там може да намерите теми за това как да изберем подходящ GPS приемник и как да подобрим точността на GPS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X