Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Geocachе в България - играта започна :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Geocachе в България - играта започна :)

Здравейте,
    наскоро се присъединих към gps общността благодарение на Garmin eTrex Vista® HCx и от няколко дни го разучавам. Искам да ви запитам дали системата Geocaches за откриване на "съкровища" е развита и се използва в София. Тъй като съм ограничен от време и немога да използвам функционалността на моето устройство в планината за момента и реших, че geocashe може да ми помогне с ориентирането и "сухите" тренировки за летния поход.
    Последно редактирано от sakrayaami; 19-06-08, 11:57.

До: Geocache. Има ли почва у нас?

Четейки страницата, намирам достатъчно съкровища в БГ И аз се каня от сумати време да потърся, ма пусто да опустее, се не стигам до тоя момент.
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Нещо не успявам да те разбера В коя страница намираш достатъчно съкровища?

Коментар

http://www.geocaching.com/seek/neare...?country_id=37

До 100 мили около София:
        http://www.geocaching.com/seek/neare...23827&dist=100

Коментар

Жестоко, ще проверя довечера ковчежето при телевизионната кула Благодарности!

Коментар

Първоначално публикуван от sakrayaami Преглед на мнение
            Жестоко, ще проверя довечера ковчежето при телевизионната кула Благодарности!
            Прочети добре правилата преди това
            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Форума на Българските Геокашери http://imane.freeforums.org/index.php
              и българската старанца за geocaching http://www.geocaching-bulgaria.com/g...n1?action=home

Коментар

Колкото повече хора се включат, толкова по-интересно ще става. Популярността на Джиокешинга у нас засега е сравнително ниска, но който е опитал остава "зарибен".
                Та, не се колебайте.

Коментар

Вътре съм, довечера отивам на първия лов за съкровища. Много благодаря за бързия отговор!

Коментар

Абе и аз съм се зарибил, ама последните години нямам много възможности да пътувам ...
                    Регистрирал съм се в геокашинг.ком и следя събитията. Изглежда около София има най-много скрити. Мен ме блазни това на връх Мусала ...

Коментар

Geocaching - какво е това?

Много се чудех къде да сложа тази тема и мисля, че тук е най-удачното място. С няколко думи - джиокешингът (geocaching) е модерната версия на търсене на съкровища. Ако имате GPS (а дори и да нямате) можете да намерите прекрасни места в България и междувременно да се забавлявате. Идеята е , че даден човек скрива съкровището (cache) някъде, задава координатите, и друг го намира. Съкровищата най-често са пластмасови кутии съдържащи тефтерче (log book) където записвате впечатленията си, както и самото съкровище, което се състой от различни предмети. Всеки човек, след като го намери, взима предмет и слага друг. Има етичен кодекс естествено - как е хубаво да сложите нещо по-хубаво от това, което сте взели, тъй като с времето предметите ще станат безинтересни, както и да го скриете добре отново без да го местите. На geocaching.com има база данни за стотици хиляди съкровища скрити по целия свят. В България има доста също - тук също има малка, но запалена общност . Влизате в сайта, регистрирате се, търсите съкровище близо до вас и тръгвате да го търсите. Има интересни такива - скоро ходих в Трявна, където има много интересен скрит cache. Нарича се multi-cache. Тоест отивате на зададените координати от уеб страницата - в този случай беше часовниковата кула - пита ви какво виждате - ако виждате примерно птица отивате еди си къде. И така на няколко различни места докато накрая не откриете съкровището и не се почувствате удовлетворени. Повечето caches са обикновени и просто са им зададени координатите. Това не ги прави по-малко интересни - понякога са скрити на интересни места, и затова реших, че джиокешинга и офроуда биха се съчетали прекрасно. Често в описанията на съкровищата има информация за мястото, където са скрити. Можете да видите прикаченият файл с някои от съкровищата в България. Може да изтегли същата карта като се регистрирате в сайта и изтеглите файла за google earth. Аз специално ползвам Нокиа с вграден GPS, на който може да му се сложи специално разработена програма за geocaching - казва се Trimble Geocache Navigator и е безплатна http://www.geocachenavigator.com/, но ще ви трябва регистрация на geocaching.com . Сама намира координатите и ви показва къде са най-близките съкровища до вас. След това ви упътва накъде да вървите (или карате) и така. С обикновен GPS също може да се търси естествено - това е първоначалната идея. Удоволствието от търсенето и радостта от намирането на съкровище са несравними . Вие също може да скриете съкровище, да го регистрирате на сайта, и да гледате как хората го намират. Хората, които не са джиокешъри се наричат мъгъли - трябва да се пазите от тях когато изкарвате кутията със съкровището, тъй като те могат после да го развалят като не знаят какво е. Надявам се този вид спорт да намери още последователи в България. Тук, във Велико Търново има едно съкровище - първото което намерих. Ако имах кола веднага бих тръгнал из България да диря други . Има и практика наречена Cache in trash out - тоест като намерите съкровището почиствате около него, за да живеем всички в един по-чист свят (в този случай България) . Има още много детайли, но ако се запалите, ще прочетете още. Приятно treasure hunting .

PS: Ако има хора от Търново нека се обадят ако имат намерение да "поспортуват" .

PS2: Ако имате въпроси може да ми пишете на скайп - astral_journey
                      Прикачени файлове

Коментар

И аз съм в играта.
                        Георги Тонев

Коментар

А добря си ни дошел в клубо.

Коментар

Оу аз вече цели 3 съм открил в София Каня се "нощния" да потърся, ама да се стопи снега

Коментар

Миналата неделя и аз се разписах с първи намерен кеш
                              Утре мисля да се поразходя из снега за още.
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X