Обява

Свий
Няма добавени обяви.

12V захранване за ГАРМИН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: 12V захранване за ГАРМИН

Аз съм ползвал за Garmin eTrex Legend стабилизатор LM317. С малък радиатор.
    Не съм проверявал с осцилоскоп как е изходното напрежение, в крайна сметка в колата няма толкова много смущения, че да пречат на захранването. Сега съм го вързал на 3,3В на АТХ захранването, че ми е най-лесно.

Със 7805 съм захранвал много неща в колата и всичките работят без никакви проблеми. Няма проблем нито при стартиране на двигателя нито при движение.
    [url=http://www.peterhr.hit.bg/cars/vectraext/vectraext0.htm][img]http://images12.snimka.bg/001664421.jpg[/img][/url]

Коментар

Re: 12V захранване за ГАРМИН

Варианта с LM2575 който е предложил Тишо е доста по-удачен, а разликата в цената не е голяма.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

До: Re: 12V захранване за ГАРМИН

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
        Всички , които са на мнение да не си правим сами живота по-труден , са прави - май с опитите си си скапах захранването през серийния порт. Най-вероятно съм разменил +- , макар че като има вграден стабилизатор 8-32V очаквах да има и дуракова защита...
        Сега като включа захранване оттам непрекъснато ми светка и гасне надписа ''external power is off...''. Някой отварял ли е 60цсх и знае ли какво се скапва ? Може да е нещо сменяемо - ценерче или кондензатор.
        Колега и при мен възникна същият проблем.Ти успя ли да го отстраниш?И ако си успял, то как?
        [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

До: 12V захранване за ГАРМИН

Първоначално публикуван от ves1 Преглед на мнение
          Вижте кво намерих днес само за 15лв.
          https://htftp.offroad-bulgaria.com/v...e%3e%3e%20USB/
          Дали ще става и за PDA-та ?
          Ще става колега. Между другото е Технополис има бели на същия принцип - по евтини и по добре издържани, поне така изглеждат. Аз на такова си зареждам навигацията, мп3-ката и всичко което може да се захранва чрез USB.

Коментар

Във някой истински импулсни захранвания има една много интересна защита. Представлява тиристор управляван през ценер от вторичното напрежение. Като се отпуши и го дава на късо. Според мен е доста скопостна защита, но в новите захранвания е икономисана. Има я в старата и по-истинска техника. Отделно слагат в паралел и ценери които при пробив дават на късо. Явно са някакви специални защото всички които съм срещал са бронзови и доста яки на вид.
            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Най интересеното е че през USB-то работи на външно захранване, а през серийния порт не иска.

Коментар

Пратих го към Геотрейд и ми го оправиха.
                Да , моя също работеше на батерии и USB.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                  Пратих го към Геотрейд и ми го оправиха.
                  Да , моя също работеше на батерии и USB.
                  А колко пара ти взеха? Поздрави

Коментар

Гаранционен е .

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                      Във някой истински импулсни захранвания има една много интересна защита. Представлява тиристор управляван през ценер от вторичното напрежение. Като се отпуши и го дава на късо. Според мен е доста скопостна защита, но в новите захранвания е икономисана. Има я в старата и по-истинска техника. Отделно слагат в паралел и ценери които при пробив дават на късо. Явно са някакви специални защото всички които съм срещал са бронзови и доста яки на вид.
                      То си имаше име даже, мисля че "crowbar" се казваше. Има различни варианти, в зависимост от това какво има преди него като схемно решение. Идеята е да даде накъсо и с увеличението на тока или да сработи друга защита, или да изгори бушон. Не е панацея, но е още една защита по веригата и има смисъл, когато се търси повече надеждност. Според мен при такива пулсиращи напрежения на входа трябва да си има един хубав L-C филтър, с достатъчно голямо "L" и "C" за нужната консумация. След това каквото и да се сложи, то ще има достатъчно време да отреагира на вече филтрираното входно напрежение.

За мен достатъчно приемлив вариант е: бушон - входен L-C филтър - LM 317 - изходен кондензатор - Crowbar.

По отношение на надеждност можеби ще е по-надеждно от почти всичко на пазара, а и като решение е ефтино и просто.
                      Като ефективност - ако е на 5V примерно ще консумира повече мощност от кансуматора.

Ако се иска и ефективност - някакво просто импулсно като горе прегложеното. Но пак с входен L-C филтър и желателно с изходен crowbar. Това вече си няма недостатъци според мен.

По отношение на USB конектора - няма ли някакви на 90-градуса? Аз поне не съм виждал, но не виждам и пречки. Все някой трябва да се е сетил.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X