Обява

Свий
Няма добавени обяви.

12V захранване за ГАРМИН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Jorosh
    Това за зареждането беше въпрос от любопитство. Винаги бих предпочел да зареждам батерията извън уреда (само като си помисля за вероятността от късо в елемента и съответна експлозия в новото ми уредче...)
    Захранването от автомобилната инсталация ми трябва за радиостанцията. Тя е с Li-Ion батерия и вход за зареждане - 6V.

Мдаааа...
    Това с гърмящите акумолатори не съм го виждал и в холивудските филми.

С батерийте за еднократна употреба нещата са малко по други. Там има възможност за пушеци и повреда в зареждачката. Ако на някой му хрумне да зарежда батерий за еднократна употреба.

Отделно доста от батерийте за еднократна употреба предлагат и мокри изненади... Които често завършват трагично за всякъкъв вид електроника...

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав
      Първоначално публикуван от Tisho
      60CS не иска да тръгне захранен през USB-то.
      Току що пробвах.
      И Стефан е прав. Разкарай 7805. Гаден стабилизатор е .
      Бързите пикове и смущения си минават все едно че го няма.
      Ползвай LM2575-5 с голям дросел - около 300uH.
      Предвиди входната верига да издържа до 35v и сложи трансил на 25-27v и предпазител.
      Една малко тъпа идея: а два броя LM317 вързани последователно??? На тях входното май беше по-височко.

Това което предлагам е съвсем друг метод на стабилизация. Ако може така да се нарече.

Чипа издрържа 60v входно напрежение . КПД-то му е много по високо от на линеен стабилизатор.

А LM317 аз не ползвам от доста отдавна...

Коментар

Първоначално публикуван от Jorosh
        Това за зареждането беше въпрос от любопитство. Винаги бих предпочел да зареждам батерията извън уреда (само като си помисля за вероятността от късо в елемента и съответна експлозия в новото ми уредче...)
        Аз лично отчитам този факт като недостатък. Има мобилни телелефони и други устройстава за много повече пари и са намерили начин да го измислят, а на ГПС-а не става... нещо не ми се връзва.

Коментар

Причината офроуд и туристическите ГПСи да са с сменяеми обикновенни батерий е защото в гората няма къде да си заредиш акумулаторите ако са с акумилаторни батерий като телефоните. РАзните градски модели си с LiIon батерий, та даже и по евтини от 60тките.

Коментар

За серии 72, 60 и 76 /с къглата RS букса/ много лесно се прави захранваща букса ползва се DIN 5 женска . Сваля се тенекиеното кожухче. Дуп4и се още една дупка на местото на замасяващото краче. Буксата се залепя в някаква пласмасова тръбичка с канал против погрешно влкючване а и зашото 5-тицата е с по малък диаметър.Аз ползвах тяло от стар маркер.
            Това е ползжам го 2 години без проблем дори и на яхтата.
            Относно напрезението поне 76 има вграден стабилизатор и може да му се подава 0т 5 до 35V
            Заради насукания кабел и буксата за запалка с бушон ползвам кабел от старо ГСМ зарядно
            Опитаите работата е половин час резултата супер!!!
            Живота е тръгнал от морето-
            Човека се завръща там....

[url]http://ftp.domainbg.com/krasi_k/[/url]

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho
              Мдаааа...
              Това с гърмящите акумолатори не съм го виждал и в холивудските филми.

зареждал съм стотици батерии - някои клиенти искат да си ги купуват заредени за да видят, че са ок... няма начин да гръмне, освен ако си много тъп и упорит...

веднъж забравих едни NiMH батерии да се зареждат в едно детско камионче 6 часа вместо 2.5 на ток 1А /не със зарядно, а с генератор на ток/ ... бяха се надули двойно, пластмасовата кутия се беше издула и стопила, но батериите не бяха гръмнали...

Целия проблем е подсигуряване от страна на производителя - да не би някой да "зареди" обикновени батерии в уреда... например имам едни нещастни радиостанции Моторола, в които акумулаторните батерии са увити в специален пакет... може да сложиш обикновени АА, но те няма да контактуват с пластините за зареждането... американизъм от типа, не слагайте котката в микровълновата печка!
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ili oste po lestno!!! vzemam komputurno cabele4e za CD audio stava to4no na RS buksata na Garmin podavash mu directno 12V ot zapalkata (ne uburkvate polusite) i tova e.Garmin ima vgraden stabilizator za 5-35V.Vsi4ki 4astiza tova 78stotinki v magazina na Conrad

Коментар

Вижте кво намерих днес само за 15лв.
                  https://htftp.offroad-bulgaria.com/v...e%3e%3e%20USB/
                  Дали ще става и за PDA-та ?
                  Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                  0884837709
                  0878383528

Коментар

Re: 12V захранване за ГАРМИН

Уау! Пичове, вие си играете с огъня! Веднъж реших на един лаптоп да му направя някакво подобно захранване. Лаптопът пострада и то жестоко, защото не бях предвидил действително консумираната мощност от него. Като сравним цените на лаптопи и на ГПС-и си мисля, че и те изискват особено внимание. Аз лично не бих направил и използвал захранване за такова скъпо устройство без солиден филтър на входа и поне защита срещу претоварване и пренапрежение. Осъзнайте се, бре хора! За броени стотинки и левчета ще изгорите джаджи за стотици левове!!!

Коментар

Всички , които са на мнение да не си правим сами живота по-труден , са прави - май с опитите си си скапах захранването през серийния порт. Най-вероятно съм разменил +- , макар че като има вграден стабилизатор 8-32V очаквах да има и дуракова защита...
                      Сега като включа захранване оттам непрекъснато ми светка и гасне надписа ''external power is off...''. Някой отварял ли е 60цсх и знае ли какво се скапва ? Може да е нещо сменяемо - ценерче или кондензатор.

Коментар

Аз затова си купих оригинален кабел на 60цсх-а. Куплунга е готин и е на 90 градуса и не опира в стъклото.
                        А за повредата на захранването, най-вероятно ще може да се ремонтира от грамотен специалист. Успех.

Коментар

Събин беше писал някъде за някаква тънкост при отварянето , та затова не смея да го отварям(т) тук.

Коментар

А някой знае ли каква трябва да е консумацията на 60цсх ? При изключена подсветка на екрана ми дава 50мА при "гпс оф" и 100мА при ''ГПС ОН '' , а като включа осветлението надхвърля 250 мА . Така ли трябва да е ?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                              А някой знае ли каква трябва да е консумацията на 60цсх ? При изключена подсветка на екрана ми дава 50мА при "гпс оф" и 100мА при ''ГПС ОН '' , а като включа осветлението надхвърля 250 мА . Така ли трябва да е ?
                              ако се подсветва с 8 светодиода по 20мА за всеки... съвсем нормално...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

По-скоро 100те мА в работен режим ме интересуват . Aма като гледам че му дават работа около 18 часа "typical" пак излиза там някъде с 2100 mAh.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X