Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спийд камери България (в разработка)

Ей браво! Голям си, а? А защо преди в поста ти пишеш 42.16061? И сега какво? Мислиш ли, че по начина по който се изложи ще теглят твоята база? Тази грешна точка не би подвела никого, дори никой не би я забелязал, ако не си е поставил за цел да провери всяка една точка. Нито си ми на годините, нито на образование, нито на акъла да се сравнявам с теб.
    Последно редактирано от Vami; 28-07-13, 23:41.

Коментар

То да беше само една сгрешена е добре, но грешните точките са много повече.От твоите добавени точки в нашата база са премахнати около 20 точки, които са неточни или не съществуват вече.И не аз пръв започнах спора ти сам се изложи като твърдиш, че твоето е най-точно.Слагам край на спора от моя страна.

Коментар

С откриването на новите участъци от магистралите неминуемо ще отпаднат още доста точки, и пак казвам, че не съм твърдял, че моето е най-точно но, че е много по-използвано от твоето е сигурно. Гледай от време на време статистиката и помагай в дърпането - http://forum.pocketbulgaria.com/view...t=1995#p332881 Аз исках да разбера, дали да си губя времето, да конвертирам вашите точки, а ти започна със заяждането. В крайна сметка се разбра, че само двамата ползвате вашата база... И аз приключих с теб!
        Последно редактирано от Vami; 28-07-13, 23:14.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
          В съседната тема( заключената ) ISG писа , че там ще се пуска само версията на колегата gadev , а тук ще остане за всички други. Аз съм съгласен с този избор.
          По принцип всеки е свободен да си събира точки и да си пуска свои версии , а който каквото си иска да си ползва. Освен това този форум е доста толерантен и модераторите се намесват крайно рядко.
          Според мен няма голям смисъл от спорове , по-добре, който има желание да пуска координати и да се попълват базите. А всеки да си реши коя да използва.
          За себе си аз отдавна съм решил.
          За сега оставям част от спора за базите, просто от уважение и към двете страни.
          Много благодаря на milstanза точното мнение и обобщаване на ситуацията.
          От тук нататък обаче, много моля в тази тема да се подават само точки със засади, камери и т.н., които да бъдат вкарвани в базите от колегите, които ги поддържат.
          Всичко друго, което не е свързано с това и начина на правене на файовете със засадите ще бъде трито!
          Както и milstan написа, последната версия на колегата gadev ще намирате най-лесно в заключената тема Спийд камери България (последна версия), а тези на hvdragon тук, просто защото той/те с niki_vd_86 я променят достатъчно често и последната им версия, обикновено е на последната страница от тази тема.

Последно редактирано от ISG; 29-07-13, 08:19.
          Nothing comes from nothing...

Коментар

Първо искам да се извиня, ако обидя някой, нов съм тук и по принцип не пиша само разглеждам. Тегля от сайта на hvdragon, но като видях какво се пита реших да напиша няколко реда. Според мен hvdragon и niki_vd_86 пускат точни координати. Ползвам базата ежедневно и съм много доволен.
            Последно редактирано от ISG; 29-07-13, 18:09.

Коментар

Прегледах набързо спора, който се е заформил и отново се потвърди тезата ми, защо в БГ нищо не върви. Всеки дърпа в неговата посока и настоява, че той/тя е прав/а.
              Най-добре за всички нас, които шофираме ежедневно, е да има една точна база от която да се конвертират съответните файлове. Не зная наистина за какво спорите момчета, като е толкова просто да се насложат и видят точките, да се сравнят и да се оставят реалните такива.
              Аз това и направих.
              niki_vd_86 лично провери всички статични камери и уточни координатите им.
              Относно разрядите след десетичната запетая бях пуснала линк преди няколко мнения за различните математически модели за изчисление на координатите по повърхността на земята. Накратко: хх.ххххх - точност 1.11 метър; хх.хххххх - 1.1 сантиметър; хх.ххххххх - 1 милиметър

И не на последно място: който каквато база иска да използва, никого не задължавам. Публикувам тук версията с която шофирам само от, както изглежда, наивно самарянство.

SpeedCams 130729

промени:
              +1048 благодарение на iono
              f 47 благодарение на niki_vd_86

http://speedcams.biz.ht
              SpeedCams за iGo, Garmin, sources: http://speedcams.biz.ht

Коментар

Аз също пиша тук за първи път, въпреки, че следя темата от над 3 години. От както hvdragon публикува своята база я ползвам и досега не съм откривал неточности.
                Ще използвам повода да благодаря на hvdragon и niki_vd_86 за това, че споделят с нас труда си. Благодарности и от няколко мои приятели които също я позлват, но не са регистрирани в подобни форуми.
                Благодаря и на gadev, защото съм ползвал и неговата база.

Коментар

Има 2 нови камери в с. Приселци (първото село след Варна посока Бургас). Координатите им са приблизително E27.831626 N43.106808 (гледа в посока към Варна) и E27.825074 N43.114657 (гледа в посока към Бургас).

Коментар

Здравейте,

Имам следният въпрос ... ползвам базата на gadev (уважение за труда му) от години в старата ми навигация нуви 760. GPI файлът аз сам си сглобявах по мой вкус, а именно трафик камери и засади без следене на скоростта единична сигнализация, а скоростните камери със следене на скоростта и продължителна сигнализация при превишаване на ограничението - до тук добре, но смених навигацията с нуви 3590!

Ситуацията в момента е следната:
                    - качвам в новото нуви gpi файла, който аз аз си сглобих (с настройки както съм описал по-горе)
                    - вариант 1: от нувито съм задал, че искам еднократна сигнализация за POI-те
                    - тогава всички точки трафик камери, полицейски засади и скоростни камери чукват еднократно (което е ок), но за скоростни камери спира да ми следи текущата скорост!
                    - вариант 2: от нувито съм задал, че искам многократна сигнализация за POI-те
                    - тогава всички точки трафик камери, полицейски засади и скоростни камери чукват многократно (което НЕ го искам ), но за скоростни камери пак не ми следи текущата скорост!
                    - вариант 3: пускам нувито да ми сигнализира за превишена скорост - сигнализира понеже навсякъде където надвиша скоростта позволена за участъка независимо има ли камери там или (така се и очаква да работи разбира се)

Може ли някой да ме упъти как да настроя новото нуви да работи както следва?
                    - трафик камери и засади - една сигнализация
                    - скоростни камери - една сигнализация и следене на скоростта на движение, ако надвиши разрешената скорост в участъка където бди камерата да сигнализира

Съжалявам, че може би задавам въпрос, който вече е дискутиран в темата, но при наличието на 160 страници успях да прегледам само последните десетки за да потърся отговор, но уви не намерих

Благодаря предварително!

Коментар

Ето такива коментарии исках да видя написани, а не заядливи. lini, камерите в с. Приселци, са включени в базата на hvdragon.

Коментар

Официална информация за speed cam /вкл. мобилни/ /последната тема/

http://www.mvr.bg/Polezno_e_da_znaete/default.htm

Коментар

Първоначално публикуван от kra62 Преглед на мнение
                          Официална информация за speed cam /вкл. мобилни/ /последната тема/

http://www.mvr.bg/Polezno_e_da_znaete/default.htm
                          Благодаря kra62, над 2300 точки има публикувани, но някои са през 100-200 метра. Ще започна засичане...
                          SpeedCams за iGo, Garmin, sources: http://speedcams.biz.ht

Коментар

Здравейте. Нов съм във форума. Бих искал да попитам, за да зердя файла SpeedCams.gpi от сайта http://speedcams.biz.ht/, трябва ли да използвам програмата POI Loader или просто трябва да копирам този файл в папката POI в моето ГАРМИН устройство? Благодаря много предварително за помощта!

Коментар

Щом е с разширение .gpi-в папка POI

Коментар

Първоначално публикуван от ivaylorb Преглед на мнение
                                Здравейте. Нов съм във форума. Бих искал да попитам, за да зердя файла SpeedCams.gpi от сайта http://speedcams.biz.ht/, трябва ли да използвам програмата POI Loader или просто трябва да копирам този файл в папката POI в моето ГАРМИН устройство? Благодаря много предварително за помощта!
                                Само копирай файла. POI Loader се използва, за да се генерира .gpi файл. В твоя случай вече имаш готов такъв.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X