Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Спид камери

Здравейте, изчетох цялата тема както и тази в Pocketbulgaria. Не ми стана ясно има ли разлика в файла, който е в тази тема и този който може да се изтегли от тук http://www.renault-bg.com/radars/ , този линк е от началото на темата в Pocketbulgaria -http://forum.pocketbulgaria.com/view...er=asc&start=0.

Задавам си този въпрос, защото разликата в големината на двата файла е няколко пъти. Извинявам се за, може би смешният въпрос но съм нов в тези неща . Благодаря предварително.
    Машинката е Garmin 255.

Коментар

Първоначално публикуван от beastyboy Преглед на мнение
      Здравейте, изчетох цялата тема както и тази в Pocketbulgaria. Не ми стана ясно има ли разлика в файла, който е в тази тема и този който може да се изтегли от тук http://www.renault-bg.com/radars/ , този линк е от началото на темата в Pocketbulgaria -http://forum.pocketbulgaria.com/view...er=asc&start=0.

Задавам си този въпрос, защото разликата в големината на двата файла е няколко пъти. Извинявам се за, може би смешният въпрос но съм нов в тези неща . Благодаря предварително.
      Машинката е Garmin 255.
      накратко - ползвай файла от този форум!!
      последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Който не знае - пита.
        Вкарах в папката POI на нувито файла bgspeedcams_050_cyr и навигатора започна да сигнализира на местата, за които са въведени точките. Въпроса ми е: ако реша да вкарам и другите файлове за 40, 130 и т.н. км/ч, трябва ли да ги обединя в един файл с този за 50 км/ч или могат да си съществуват до него и да работят разбира се?
        GARMIN nuvi 255W

Коментар

bgspeedcams_050_cyr е версията,а не параметър за ограничение на скорост 50 км/ч.Вкарани са всички ограничения като скорост и тяхните координати.

Коментар

Здравейте. Първо искам да Ви благодаря за всичко което правите, и да Ви споделя че днес бях свидетел на поставянето на камери на всички входове-изходи на кръговото на Сточна гара в София. Ограничението е 50км/ч. Ако искате ги поставете в новата версия. Надявам се да съм бил полезен.

Коментар

На светофара на Дондуков, също са сложили камери?

Коментар

Ново местенце N42 39.384 E25 53.534. Ограничението е 60 в двете посоки.
                До сега не се бяха спирали там.

Коментар

Имам един малко страничен въпрос, но пак свързан с темата. Когато наближиш място, на което има ограничение на скороста и е вкарано в GPS-a като такова, винаги се изписва съобщение и започва подаването на звуков сигнал от GPS- за ограничение на скороста, независимо дали ти караш над допустимата скорост или под нея. Нали в GPS-а има информация с каква скорост се движиш. Няма ли опция, с която да се зададе на GPS-а да издава звуков сигнал само ако се движиш над превишената скорост?

Коментар

Здравейте,
                    искам да питам има ли възможност камерите които са на светофарите да излизат с друг символ на екрана за да се различават от "спид камерите"

Коментар

Първоначално публикуван от glevkov Преглед на мнение
                      Имам един малко страничен въпрос, но пак свързан с темата. Когато наближиш място, на което има ограничение на скороста и е вкарано в GPS-a като такова, винаги се изписва съобщение и започва подаването на звуков сигнал от GPS- за ограничение на скороста, независимо дали ти караш над допустимата скорост или под нея. Нали в GPS-а има информация с каква скорост се движиш. Няма ли опция, с която да се зададе на GPS-а да издава звуков сигнал само ако се движиш над превишената скорост?
                      Принципно устройството подава звуков сигнал при достигане на зададеното разстояние, независимо от скоростта в момента, и подава допълнителни сигнали при скорост над допустимата.
                      Не е много практично изобщо да не подаде сигнал, защото водача може да реши да ускори малко преди радара и да попадне в мрежите на доячите.
                      Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
                      GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Първоначално публикуван от cirilz Преглед на мнение
                        Здравейте,
                        искам да питам има ли възможност камерите които са на светофарите да излизат с друг символ на екрана за да се различават от "спид камерите"
                        Камерите по светофарите не бива да смятаме, че са ограничени само до контролиране на преминаване на червено.
                        Макар и в момента май се занимават само с това, не е изключено в определен момент да придобият и други функционалности.
                        Не е проблем да се подсещаме за допустимата максимална скорост и от тези камери .

Коментар

Първоначално публикуван от chavdarlk Преглед на мнение
                          Принципно устройството подава звуков сигнал при достигане на зададеното разстояние, независимо от скоростта в момента, и подава допълнителни сигнали при скорост над допустимата.
                          Не е много практично изобщо да не подаде сигнал, защото водача може да реши да ускори малко преди радара и да попадне в мрежите на доячите.
                          А с какъв софтуер могат да се редактират .gpi файлове. Като пусна файла със спид камерите, при приближаване на такава точка, ГПС-а през 5 сек започва да повтаря "Спиид камера ахед" и този звук ако си на червен светофар, може да те накара или да пуснеш ГПС-а през стъклото, или да скочиш от колата. Дайте някакъв акъл, как да се отърва от мъжкия говор на ГПС-а. Каката ми стига

Коментар

Първоначално публикуван от glevkov Преглед на мнение
                            А с какъв софтуер могат да се редактират .gpi файлове. Като пусна файла със спид камерите, при приближаване на такава точка, ГПС-а през 5 сек започва да повтаря "Спиид камера ахед" и този звук ако си на червен светофар, може да те накара или да пуснеш ГПС-а през стъклото, или да скочиш от колата. Дайте някакъв акъл, как да се отърва от мъжкия говор на ГПС-а. Каката ми стига
                            Кой файл ползваш и с какво устройство си?
                            По принцип .gpi файловете не подлежат на редактиране (могат да се отварят с някои програми, но не пълноценно).
                            При нужда по-добре да си пипат изходните файлове и да се генерира нов .gpi файл.

Коментар

Първоначално публикуван от chavdarlk Преглед на мнение
                              Кой файл ползваш и с какво устройство си?
                              По принцип .gpi файловете не подлежат на редактиране (могат да се отварят с някои програми, но не пълноценно).
                              При нужда по-добре да си пипат изходните файлове и да се генерира нов .gpi файл.
                              Качих bgspeedcams_050_cyr и три файла с европейските камери, но и четирите файла ги намерих само в .gpi формат. Устройството ми е 250W

Коментар

Сигурно във файла който ползваш е вкарано въпросното звуково предупреждение.
                                Странно е все пак, че го повтаря така. Би трябвало, ако файла е без това звуково предупреждение да се чува камбанката вместо него.
                                Аз не съм забелязал подобно поведение .
                                Пробвай и с моята версия:
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X