Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спийд камери България (в разработка)

Рекапитулация до сега:

1 на входа на Бургас до магазин „Джъмбо” - все още не поставена
    2 на разклона за Пазарджик по магистрала „Тракия”, на 73-и километър, - все още не поставена
    3 на входа на Велико Търново, - на 73км Търново-Русе, с.Раданово
    4 на 89-и км в участъка Плевен – Бяла, ??? сигурно няма да е това, което колегата Radok е дал (споменатата от него камера е вкарана в базата данни днес)
    5 на 19-и км по маршрута Пловдив – Асеновград,???
    6 на 114-и км от участъка Русе – Разград – Шумен – Варна, - сложил съм точката на Шел , 5ти км
    7 на главния път Е-79 между Видин и Враца - Ромпетрол преди Враца
    8 на Околовръстния път до Търговище. - метанстанцията на околовръстното

Очаквам коментари, потвърждения/отхвърляния.
    последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

На бензиностанцията Петрол имам кординатите: N42°20'09.9" E024°04'49.2" - взети са от бензиностанцията.Отклонението е няколко метра. От OMV давам кординати взети от Гъгъл Ърт : N 42°19'23.88" E 24° 7'3.73" Понеже имам резерви към тази карта някой ако минава от там да я засече с уреда.Всъщност на Бензиностанция OMV мисля,че има отбелязана засада.Могат кординатите да се вземат и от там.

Коментар

За всички, които ползват NDrive: последната версия 067.5 е на адрес http://hotfile.com/dl/150312157/5100...ample.zip.html - това е архив, позволяващ качване на всички камери и засади в NDrive v.10 и v.11.
        Архива съдържа и макрос за безплатния OpenOffice.org, с който можете да обработите екселския файл от paralax.org/garmin, така че да си правите сами файловете за импорт при излизане на следваща версия или от ваш собствен екселски файл с корекции и/или добавки (трябва да има същите колони, с данни от 3тия ред нататък). Повече инструкции има в текстовия файл HowTo.txt.
        Тествал съм на NDrive v.10.2.06 и v.10.2.09 (операционна система BADA на телефони Samsung Wave S8500 и 7230), като съм инсталирал и настройвал според инструкциите от ipmart-bg.com. Но формата е .kml (точките са тип "камера" за Google Earth) и би трябвало да е валиден и при другите версии.

Коментар

добавих го при другите

Коментар

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
            Рекапитулация до сега:

2 на разклона за Пазарджик по магистрала „Тракия”, на 73-и километър, - все още не поставена
            3 на входа на Велико Търново, - на 73км Търново-Русе, с.Раданово
            4 на 89-и км в участъка Плевен – Бяла, ??? сигурно няма да е това, което колегата Radok е дал (споменатата от него камера е вкарана в базата данни днес)
            5 на 19-и км по маршрута Пловдив – Асеновград,???
            6 на 114-и км от участъка Русе – Разград – Шумен – Варна, - сложил съм точката на Шел , 5ти км
            7 на главния път Е-79 между Видин и Враца - Ромпетрол преди Враца
            8 на Околовръстния път до Търговище. - метанстанцията на околовръстното

Само да добавя че плюс тази камера, която е малко преди да влезеш в Асеновград и снима в двете посоки има и друга от вчера до КЦМ ограничение 60 Км. Координати незнам.

Коментар

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
              Рекапитулация до сега:

Камерата я монтираха вчера и се намира до бензиностанция Ромпетрол, малко след Джъмбо, на високото, където честo има патрулка с камера. Като минава някой от там , ако може да свали кординатите.
              Последно редактирано от stanislavd; 28-03-12, 15:22. Причина: правопис

Коментар

Да добавя, че и полицията в Свищов се оборудва с мобилна камера. Пробваха я в града вече, вероятно ще я пробват и на пътя Плевен - Бяла - Русе, където им е региона.
                По принцип внимавайте на тези координати: N43 25,280 E25 27,883. Там има кръстовище и после мотел, като ограничението е 60 км.
                Nothing comes from nothing...

Коментар

Днес монтираха камерата на входа на Бургас - не е до магазин "Джъмбо", а на изхода на бензиностанция на "Ромпетрол" координати по Гугъл 42° 33.338'С, 27° 25.641'И , по GPS N42° 33.356, E27° 25.628. При първа възможност ще мина от там, за да бъдат засечени точните координати. Днес имаше много полиция в района.Камерата гледа към Бургас и ще снима и в двете платна.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Днес пътувах до Аерогара София. След като тръгнах по бул.Брюксел ограничението е 80км/ч., но каката непрекъснато ми напомняше да намаля под 50 км/ч. С версия 067 кир. еднократно съм.

Коментар

Първоначално публикуван от SWave8500 Преглед на мнение
                      За всички, които ползват NDrive: последната версия 067.5 е на адрес http://hotfile.com/dl/150312157/5100...ample.zip.html - това е архив, позволяващ качване на всички камери и засади в NDrive v.10 и v.11.
                      Архива съдържа и макрос за безплатния OpenOffice.org, с който можете да обработите екселския файл от paralax.org/garmin, така че да си правите сами файловете за импорт при излизане на следваща версия или от ваш собствен екселски файл с корекции и/или добавки (трябва да има същите колони, с данни от 3тия ред нататък). Повече инструкции има в текстовия файл HowTo.txt.
                      Тествал съм на NDrive v.10.2.06 и v.10.2.09 (операционна система BADA на телефони Samsung Wave S8500 и 7230), като съм инсталирал и настройвал според инструкциите от ipmart-bg.com. Но формата е .kml (точките са тип "камера" за Google Earth) и би трябвало да е валиден и при другите версии.
                      И на адрес http://hotfile.com/dl/150419145/b0ee...mples.zip.html: леко коригиран BGsc675.kml файл с повече от 5 цифри в координатите и добавен макрос и за MicroSoft Office Excel.

Коментар

Първоначално публикуван от Sim3 Преглед на мнение
                        1на входа на Бургас до магазин „Джъмбо” - все още не поставена

Днес монтираха камерата на входа на Бургас - не е до магазин "Джъмбо", а на изхода на бензиностанция на "Ромпетрол" координати по Гугъл 42° 33.338'С, 27° 25.641'И , по GPS N42° 33.356, E27° 25.628. При първа възможност ще мина от там, за да бъдат засечени точните координати. Днес имаше много полиция в района.Камерата гледа към Бургас и ще снима и в двете платна.
                        Още на 27 към 16 часа минах от там и я монтираха,имаше патрулка и не спрях за координатите.
                        Камерата на разклона за Пазарджик по магистрала „Тракия”, на 73-и километър,тук има грешка 73 км. е доста преди разклона за Пазарджик идвайки от София а видях че има от новите камери монтирана на бензиностанцията на OMV посока София след разклона за Пазарджик на 85 km.по табелките м/у мантинелите.
                        Качих си /bg speedcams v.067.5 CYR -- ednokratno.gpi/на засадите съобщава с половин дума/внимание поли/и спира,за камерата на входа на Нова Загора и на Шел Пловдив изобщо не предупреди и на отиване и на връщане.
                        0,1литра-demo/0.25литра-trial version/0.5литра-personal edition/0.7литра-professional edition/1.0литра-network edition/
                        Оплачи се.[url]http://www.armenskipop.net/[/url]

Коментар

Ето малко информация за новите умни камери: http://news.data.bg/2/bulgaria/325633/

[QUOTE​]Пет от новите осем стационарни камери на КАТ снимат нарушителите на пътя край Враца, Плевен, Търговище, Шумен и Велико Търново.

Останалите три умни радара за скорост ще започнат да ловят джигитите до Бургас, Пазарджик и Пловдив най-късно в петък, пише "Монитор". Тогава от Института по метрология ще проверят дали измерват вярно скоростта, а след това експерти от КАТ ще ги монтират.

Устройствата функционират наред с останалите 15 уреда, позиционирани на местата, където стават най-много тежки катастрофи.

За разлика от 15-те „очи”, които дълго време снимаха единствено водачите, профучали покрай тях с повече от 30 км/ч над ограничението, при новите умни камери няма да има толеранс за нарушителите. Всеки, минал с повече от 10 км/ч над допустимото, ще получава честитка от КАТ най-късно 7 дни по-късно на адреса си по лична карта.

„Осемте радара са по-различни от старите устройства, с инфрачервена светкавица са и ще могат да определят в коя пътна лента се движи нарушителят”, обясниха от КАТ. Досега водачите, които бяха щраквани да превишават скоростта и до тях се виждаше друга кола, оставаха ненаказани. С новата екстра това ще се промени. Всяко от „очите” струва около 55 000 лева.
                          [/QUOTE]

Коментар

Подвижна камера (бял опел), снима от около месец всеки ден, между точките N 42°23.468' E025°33.912' и N 42°23.847' E025°34.437' ограничението на двете точки е 50км, а между тях варира м/у 60км и 70км Разстоянието между точките е 1 км, незнам как да се отбележи, но мястото е "коварно" и доста натоварено движение.
                            Доброто не струва скъпо, но много се цени !

Коментар

Първоначално публикуван от Sim3 Преглед на мнение

И аз я видях точно когато я монтираха, но тази камера ще снима само задната част на автомобила за да не може да я хващат антирадарите.

Коментар

Колеги,
                                Бих искал да обобщя малко за камерите наблюденията ми:
                                Четири от тях са ясни - До Враца, Велико Търново, Търговище и Плевен.
                                За Пловдив - От прочетеното в Пловдивски медии и коментарите там ми стана ясно, че "камерата до Пловдив" е монтирана на КЦМ по пътя за Асеновград. Само че КЦМ с 500-600 метра, та ако някой е от Пловдив ще е много полезно ако има възможност да провери точните координати на КЦМ на тази камера, ако въобще я има...
                                За Бургас ми стана ясно, че не е на Джъмбо, а на Ромпетрол на километър от Джъмбото посока Бургас... има координати.
                                За Пазарджик - май няма никакво сигурно потвърждение къде е и има ли я...или аз нещо не съм разбрал? доколкото разбирам от колегата bingobongo е на OMV-то на 85-ти км... има ли потвърждение, че това е спийд камера и точни координати?
                                За Шумен - доколкото виждам колегата Гадев е сложил камера на Хепи-то... Има ли потвърждение, че е там акмерата, защото аз никъде не намерих снимка или координати от някой да я е видял?
                                Колеги, моля за коментар, и най-вече колегата Гадев, това ли е обобщената ситуация с новите камери или бъркам нещо?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X