Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спийд камери България (в разработка)

Колеги тази камера във Старо Оряхово си снима на 10000000%-колкото пъти мина със включен радар детектор токова пъти ми пищи машинката,така че и от мен потвърждение, че работи камерата.

Коментар

Не би трябвало да я засича радар детектора , защото там няма микровълново излъчване (ако е от камерите на Siemens).

Коментар

Когато съм близо до камера радар-детектора ми пищи на Ка-банд и това е само когато кутията е пълна.
        LZ1IHM

Коментар

И моя се обажда , но камерите са били в района на бензиностанции и си мисля , че може да е от автоматите на вратите. Не е в "Х" банда , но не съм обръщал внимание кой се активира. По принцип не би трябвало да реагира на кутиите , но знае ли човек....?

Коментар

При мен също в повечето случаи, когато минавам покрай "пълни" кутии, антирадара ги отразява. И звукът е различен от този, при преминаване покрай бензиностанция.
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
              И моя се обажда , но камерите са били в района на бензиностанции и си мисля , че може да е от автоматите на вратите. Не е в "Х" банда , но не съм обръщал внимание кой се активира. По принцип не би трябвало да реагира на кутиите , но знае ли човек....?
              Колеги, аз се занимавам с автоматични врати и искам да ви кажа, че това са митове и легенди радарите в колите ви да хващат радиовалните на авт.врата!
              Радарите за движение ще се поинтересувам на каква честото излъчват, признавам си досега не ми е било важно, но те изпращат радиовални в радиус от 2 метра около вратата(и то в посока към земята/пода, не към пътя по които се движим). Така че според мен радара ви, за да прихване авт.врата трябва да се буквално срещу нея.
              Според мен по бензиностанциите има куп други устройства, включително и радиостанции и затова радар детекторите в колите ги отчитат като радиосигнал.

Иначе от моя скромен опит съм засичал камери с радари за скорост на магистрала Хемус(тази на Лукоил-а в посока София), но ми отчита на 10тина метра, което вече си е фатално и вече съм се усмихнал за снимка

Коментар

Със сигурност се смущава от микровълновите датчици по вратите.
                X band - 10.525 Ghz
                K banda - 24.125
                Ka band - 34.700
                Ku - 13.435
                VG2 - 11.500
                Spectre1 - 13.300

Също така не е ясно микровълновия излъчвател на датчика колко му е широка лентата и какви хармоници излизат от него. Нямам представа до каква степен е стабилизаран и филтриран.

Коментар

Камерата на Орлов мост вече снима при 74 км/ч
                  http://sofia.dir.bg/news.php?id=8757048
                  LZ1ZAH

Коментар

Имайте предвид, че новите радари имат добавено лазерно засичане на скоростта. А има и радари, работещи само с лазер. Не винаги радиочестотната детекция е сигурна, че кутията е празна(не знам какво слагат в България, но едва ли закъсняват с технологиите).
                    Има ли място, откъдето мога да закупя целия пакет с точки на радари в България? Ползвам навигация Blueberry- китайче.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                      Има ли място, откъдето мога да закупя целия пакет с точки на радари в България?
                      Ако намериш целия пакет с точки - кажи откъде си го купил, за да си го купя и аз.
                      Само, че МВР официално няма да ти го дадат.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                        Със сигурност се смущава от микровълновите датчици по вратите.

Също така не е ясно микровълновия излъчвател на датчика колко му е широка лентата и какви хармоници излизат от него. Нямам представа до каква степен е стабилизаран и филтриран.
                        Колега не разбирам от радиовълни, но е несириозно да казвате, че радар детекторите ще прихващат вълни от автоматичните врати на безнзиностанцийте, които както вече написах са насочени от радара към земята и винаги ни карат да ги регулираме възможно най-близко до вратата, за да не се отварят вратите от всяко едно движение. Обсега им е най-често както вече споменах в радиус от 2 метра - вижте прикачените файлове.
                        Минавайки си по магистралата с висока скорост и на десетки метри от радарите на вратите, ако ви писука радар-детектора повярвайте ми няма как да е от авт.врата.

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение
                          Колега не разбирам от радиовълни, но е несириозно да казвате, че радар детекторите ще прихващат вълни от автоматичните врати на безнзиностанцийте, които както вече написах са насочени от радара към земята и винаги ни карат да ги регулираме възможно най-близко до вратата, за да не се отварят вратите от всяко едно движение. Обсега им е най-често както вече споменах в радиус от 2 метра - вижте прикачените файлове.
                          Минавайки си по магистралата с висока скорост и на десетки метри от радарите на вратите, ако ви писука радар-детектора повярвайте ми няма как да е от авт.врата.
                          Колега, не само, че радар детектора прихваща автоматичните врати, ами дори прихваща намиращ се наблизо друг радар детектор /заради намиращия се в него осцилатор май беше/. На по-скъпите модели детектори слагат специални алгоритми, за да не се активират от автоматичните врати, но обикновено не помагат и си пищи като за радар. И за да компенсират до някъде този недостатък, при засичане на някоя добре позната честота на известните вече модели радари, радар детектора изписва, че това със сигурност е радар.
                          Иначе са толкова чувствителни, че при пряка видимост засичат радара от километри.

Коментар

Нали се сещате наскоро приетия закон за всички бензиностанции да монтират устройства, изпращащи данните от касовия апарат директно към НАП..Това представлява една малка кутийка с размерите на цигарена кутия, в която има сим карта на м-тел и антенка малко по-малка от на обикновен рутер..Това нещо праща данни постоянно..По-малките бензиностанции ги имат от скоро, но омв, лукойл и петрол ползват тая система от много време, не за да изпращат в НАП, а за да изпращат до техните централи и в последствие в НАП.. Че това ми беше мисълта..Отделно за всички омв съм сигурен, че си имат wireless мрежа, така че ето от къде идва пищенето на детектора..

Коментар

Да, радар-детекторите засичат и автоматичните врати и сигналите от устройствата за изпращане на информация към НАП. Освен това се засичат и сигналите предавани към централата на охранителния СОТ. Най-често това е причината за писукане на радар-детекторите при преминаване покрай бензиностанцията. Другите сигнали са доста по-слаби и насочени на различни посоки, за да се засичат от радар-детекторите.

Коментар

"СОТ"- а е на 150 Mhz , какви радардетектори! Освен това той излъчва много закратко и не знам точно през какви интервали. Който е от Ямбол , нека премине с радардетектор покрай магазина за дрехи "Яша" под "Червения кръст" на кръстовището на Зъболекарска поликлиника и ще му стане ясно. Нямах в предвид само бензиностанциите.
                                Последно редактирано от milstan; 04-06-11, 08:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X