Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Достъп на чужденци до ФТП-то за карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Достъп на чужденци до ФТП-то за карти

На мен ми беше трудно още от самото начало да измисля критериите за даване на парола. Може би сега ще помогнете и вие. До анкета няма смисъл да се стига, смятам, че самите критерии ще отговорят на въпроса "дали" и "на кой".
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Ами ето критерий. Ако към днешна дата няма проблеми с работата на ФТПто с лично съобщение срещу старата парола се дава новата, като се сещаш как ще се филтртира.

Коментар

Защо достъпа до фТП не се организира подобно на достъпа до Рпидшаре-то? Нека се вижда САМО списък на съдържанието на ФТП, а тегленето от него да става само с парола дадена от Администратора ,след писмена заявка до него,която парола да важи само за ОПРЕДЕЛЕНО време и за определен ИП адрес.Така ще се ограничат,филтрират и локализират и персонализират( ...баси не мога да го кажа ..) всички мераклии да ползват благините на ФТП

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
          ... Нека се вижда САМО списък на съдържанието на ФТП ...
          Е това ще е предостатъчно за да стане сакатлък ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Когато стартира проекта ни "карти" , то имаше "материал" за сваляне... и участниците набраха активи - говоря за нас, които имаме паролата. Вече все по-трудно се намират нови и стойностни карти и да искат новите членове да направят нещо, ще им е трудно и бавно да достигнат достатъчен "коефициент" за да получат паролата!
            За това предлагам да имат следния "карантинен" период - на спелеото да има две основни папки! В 1 папка - членове с парола към фтп-то на офрм и 2 папка - "карантинирани" членове под наблюдение. Вторите да не могат да гледат в папките на първите, а първите да могат да поглеждат в папките на вторите! Защо? Защото кандидат-членовете за парола няма да виждат какво точно има свалено вече във фтп-то на офрм и ще дублират карти! Което вече се наблюдава! Но нищо - важното е съпричастност и лоялност! Карантинният период да бъде около 2 месеца или 3 зелени точки под ника! С възможност за индивидуална допълнителна дооценка от Модератора - по-бързо или по-бавно даване на парола за основното фтп - в някои случаи!
            Това е само за бг потребители!
            Имам някакви предложения за чужденци, но първо да се разберем за нас си!

Коментар

По отношение на чужденците - абсолютно никакъв достъп до основното фтп на офрм! НО! Не трябва да ги обиждаме, а да им създадем някакви условия за общуване с нас, обаче с ПРАВИЛА! ЗАЩО? Защото ние сме бърлгарски форум и тук трябва да се пише на български! Не е желателно в нашите полемики да се намъкват с чужди азбуки и езици хора! Те принципно са ми много съмнителни! Знаят добре какво пише и за какво става на въпрос, а пишат на английски, немски, македонски и руски вече!
              Ако аз се намъкна в руски форум и почна да пиша на български , то веднага ще последва - ну пошел ты нах...й! 100%! А ако се мъча да пиша на руски -макар и с грешки - ще ме допуснат до себе си!
              За това - до форума ни да имат пълен достъп, да четат.. Но ако имат въпроси на съответния си език, то да ги отправят в съответно място за това! И ако има желаещи да им отговарят и кореспондират - отлично! Все пак те ще имат и голямата възможност за ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ! И май не трябва да ги бавят Модераторите с тази възможност, защото ще искат кореспонденцията с някой , който им знае езика!
              Ако искат да споделят КАРТИ ! Може да се помисли да има 3 папка в спелеото - за чужденци, до която само те да си имат достъп и Модераторът! Но за да дадат, то ще искат и да получат! За това - най-отгоре в тяхната папка да има винаги актуален списък с наличните карти - САМО СПИСЪК С ВЕРСИЙТЕ! - ДА ЧЕТАТ! И ако искат нещо , то Модераторът да им го прехвърли в папката...Ама и да дадат!... Няма да е толкова затруднително, щото при тези условия на работа няма да бъдат много, а сигурно само "качествени"...
              Това са ми идеите за сега!

Коментар

Дали ще има злонамерено ползване на ФТП от чюжбина или от Б-я няма голямо заначение. В БГ също живеят чюжденци, както и българи живеят и ползват портала от чюжбина...
                Важнотото е да се опази до колкото може информацията на ФТП-то. В тази връзка предлагам достъпът да се ограничи, като паролата се сменя периодично и новата се получава от модератора само за определеното време. Така може да се види и кой какъв трафик реализира.

А бе като чета това, което съм написал си мисля, че понякога и 10 минути са достатъчни за ГОЛЕМИ БЕЛИ...

Както се казва "Бог да пази ФТП-то"!

Коментар

Мисля си ... всичко до оняден си беше супер. Малка комуна с база данни, работеща структура. И една параноична мисъл, не без основание обаче и край... червейчето на съмнението почва да гложди. Защо се обмислят хиляди трудни варианти, вместо да се направи това, което Windows-а го може. А именно Restore Point, да се върне ситуацията такава каквато е била преди да има основание за притеснение и така да възобновим информационният мир. Не знам кой как и какво върши, само знам, че аз лично съм спазвал конфиденциалността на базата данни, но гледайки новите условия за ползване ще попадна в наблюдавана някаква катетгория. Хех, аз, който нескромно мога да заявя, че се опитвах да направя така, че хем вълка да е сит хем агнето цяло. Сигуно ще има и други люде. Далеч съм от мисълта, че ще може да се определят правилата без да има субективен фактор, но нека да е максимално справедливо. Дано не ми бъде отрязана зелката. ПоживЕм - Увидим е казал поета.

Коментар

Братя, аз като един скромен младши участник чувствам неудобство да пиша заедно с утвърдените такива, но ми се ще все пак да споделя няколко мисли. Първо да направя уговорката, че поради късното ми сдобиване с ГПС и недостатъчното ми свободно време не съм от най активните във форума. Може би по тази причина нямам и достъп до ФТП-то и събирам трохички от различните теми за да си подредя макар и малка, но рабтеща картотека. Разбира се, че ограниченията на форума досежно мадшите участници не винаги ми харесват, но досега винаги съм получавал помощ от другите участнци по нужните ми въпроси. За мен е абсолютно наложително картния материал, който е събран до момента с усилията на много хора да бъде съхранен, защитен и умножен. Това може да стане единстено при въвеждането на строги правила за достъп и стриктно им спазване.
                    Що се отнася до това дали ФТП-то да бъде забранено за чужденци, не следва априори да приемаме, че всеки чужденец е потенциална "утечка" на паролата. Това може да се случи и от някое "наше" момче. Просто достъп до паролата трябва да имат "проверени" люде (което един бог знае как може да се стане).
                    По повод на мнението във форума да се пише само и единствено на български (пък бил той и развален) - приветствам го.
                    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                    LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                      За мен е абсолютно наложително картния материал, който е събран до момента с усилията на много хора да бъде съхранен, защитен и умножен. Това може да стане единстено при въвеждането на строги правила за достъп и стриктно им спазване.
                      Що се отнася до това дали ФТП-то да бъде забранено за чужденци, не следва априори да приемаме, че всеки чужденец е потенциална "утечка" на паролата. Това може да се случи и от някое "наше" момче. Просто достъп до паролата трябва да имат "проверени" люде (което един бог знае как може да се стане).
                      По повод на мнението във форума да се пише само и единствено на български (пък бил той и развален) - приветствам го.
                      Изцяло подкрепям колегата "Претор".Макар,че аз самия нямам достъп до папка "карти" ,не съм искал такъв достъп,нямам и особена нужда(ползвам РРС и предпочитам Ози-то или ТомТом ,ИГО ,засега...),но
                      смятам че опазването на базата данни е най-важно ,дори с цената на НЯКАКВИ НЕУДОБСТВА за ползвателите...И конкретното ми предложе ние: аз лично ако имам нужда от някоя карта ,предпочитам да платя един диск с наложен платеж изпратен ми от ОТГОВОРНИКА по картите,
                      отколкото да се рискува с твърде либерален режим на достъп.
                      ПП
                      Всъщност защо този архив да е само за Гар..н? Ами ТомТом и др.... Може да има секция и за други карти...
                      Последно редактирано от nisanterano; 23-04-08, 15:05. Причина: ПП допълнение

Коментар

...И конкретното ми предложе ние: аз лично ако имам нужда от някоя карта ,предпочитам да платя един диск с наложен платеж изпратен ми от ОТГОВОРНИКА по картите,
                        отколкото да се рискува с твърде либерален режим на достъп...
                        Напълно съм против тази идея и се надявам да бъда подкрепен!!!Никой не трябва да печели лични облаги от разпространението на тази информация.За съжаление,това което забелязвам ,е че това е доста често срещано явление...Да не говорим,че общо взето "колекцията от карти на фтп-то" е просто сбор,от това което се намира в нета,но разпръснато.Не знам дали идеята ми ще бъде одобрена,но аз предлагам цялата "колекция" да бъде качена примерно на "thepiratebay",да кажем на два или три,или повече торента.Така че всеки,който търси това което му е нужно,по напълно легален начин да си го свали.Като се замисля цялата идея за разделение,класификация,на хората за достъп до тези карти,и изобщо за криенето и съхранението на тези карти, е чисто и просто глупост...

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
                          Напълно съм против тази идея и се надявам да бъда подкрепен!!!Никой не трябва да печели лични облаги от разпространението на тази информация.За съжаление,това което забелязвам ,е че това е доста често срещано явление...Да не говорим,че общо взето "колекцията от карти на фтп-то" е просто сбор,от това което се намира в нета,но разпръснато.Не знам дали идеята ми ще бъде одобрена,но аз предлагам цялата "колекция" да бъде качена примерно на "thepiratebay",да кажем на два или три,или повече торента.Така че всеки,който търси това което му е нужно,по напълно легален начин да си го свали.Като се замисля цялата идея за разделение,класификация,на хората за достъп до тези карти,и изобщо за криенето и съхранението на тези карти, е чисто и просто глупост...
                          Не мисля че колегата визираше печелене По-скоро да си поемеш цената на диска и доставката. Просто да не е отворена нет система, а да минава на носители предаването на информация. Мисля, че това няма да промени много нещата. Ако Гармин засекат този сайт то ще се опитат да изтрият информацията, но надали може да се стигне по далеч, докато ако ковнат някой от нас със купчина дискове с карти може да решат, че е за продан и да има проблеми. Просто достъпа трябва да се дава внимателно.

Коментар

Първоначално публикуван от sslavov Преглед на мнение
                            Не мисля че колегата визираше печелене По-скоро да си поемеш цената на диска и доставката. Просто да не е отворена нет система, а да минава на носители предаването на информация.
                            ИМЕННО!!

Коментар

Здравейте,

Посещавам този форум от седмица - две и намирам много интересни неща в него, нямам достъп до този сървър не зная къде се намира и как се получава подобен достъп. Никъде не намерих инфо за това, но може би това е нормално.

Не бях забелязал даденият под сайта израз:

"Всички права запазени! Снимки и текстове оттук не могат да бъдат копирани или препредавани под каквато и да форма, освен чрез хипервръзка (линк) към съответната публикация от OFFRoad-Bulgaria.com!"

Това според мен означава, че всичко на този сайт (включително и качените карти) е станало СОБСТВЕНОСТ на сайта и не може да се ползва от други.

Накратко мнението ми за наличието на "скрит" сървър с информация.
                              ====================================================
                              Самото положение, че достъпът до него е ограничен, е сигнал за мен, че намиращото се там е нелегално и нередно - с нарушени авторски права.Ако не е така, то информацията трябва да се раздели на ПУБЛИЧНА и на НЕЛЕГАЛНА.

Още по-лощо е тази информация да се разпространява
                              с дискове - едно е да си поставил някъде информация за "лично ползване" и да не знаеш кой друг я ползва, ако "случайно" е получил достъп, съвсем друго умишлено да я разпространяваш на ДИСКОВЕ
                              със съзнанието че го правиш умишлено.

Погледнете и от друга страна - този сървър както виждам се ползва от около 20 души в света. Това означав, че е супер нищожна част от всичи ползватели на компютри. Би могло да се каже, че това е частен сървър на който приятели съхраняват своята информация за да имат достъп до нея по всяко време и място в интерес на работата си и не е предназначен за широко ползване.
                              Ако е така, то може би и сайтът трябва да бъде частен само за тези 20 души, защото самата информация из постовете, че еди къде си се намира някаква много ценна безплатна КАРТНА информация, е силно заинтригуващо и е повод на тези с по-слаби нерви да се стремят всякакси да се доберат до нея, а и е обидно за останалите които нямат този достъп и няма начин да го получат.

Дали не трябва това да бъде ТОРЕНТ сървър?
                              До този сървър достъп би трябвало да има всеки който има принос в неговото попълване - т.е. всеки който е качил информация (примерно до 100 мб.) може да има достъп до останалата.
                              Не може да се предполага, че този който раздава паролите ще познава всички - това масонска отганизация ли ще става?

От друга страна разбирам, че там се намират карти само за ГАРМИн а не и други.
                              Това е своево рода също предпочитане на една бизнес марка пред останалите и лансиране на тази бизнес марка и всичко свързано с нея - всячески подбутване на посетителите да предпочитат тази марка пред останалите.

А и как няма да е така, след като се пренебрегва развитието на карти за другите модели и системи.
                              Вина нямат разбира се разработчиците на тези карти защото те го правят за свой комерсиален интерес. Това си е техен бизнес и никой не пречи на други да правят карти от друг тип.

Мисля, че е под-добре някой който разбира да даде повече информация как се правят карти, как се конвертират от един формат в друг за да се увеличи броят на ПРАВЕЩИТЕ КАРТИ. Това е бизнес като всеки останал и всеки си го пази затова едва ли ще има някой който доброволно да си каже тайните.

Едва ли в светът най-доброто е ГАРМИН,но ако могат да се намерят добри карти само за него в България, то и тази марка ще се предпочита. Като чета обаче колко недостатъци им намирате, то това показва какви професионалисти са.

Мисля, че е добре ако има подобен сървър, то в него да се поставят карти на всички производители, но това могат да го решат само неговите собственици, защото все пак той е частен а не на някакво сдружение с идеална цел.

Личното ми мнение което е в резултат от многогодишен опит е че българинът не е надраснал сенбе си и погледнете:
                              от 18000 регистрирани посетители само 20 сте допуснали до сървърът. каква е причината другите да не се допускат.
                              Според мен причината е само една - всички искат да получават нещата наготово, без да си мръднат и малкият пръст, без да дадат нищо от себе си. Друг да свърши работата - да свали от сайтовете информацията, да я качи на сървърът а те да дойдат наготово и седнат на масата.

В момента съм поставил на сървър над 80 GB специализирана морска информация за безплатно ползване от всички които качат малко своя информация на този сървър в замяна на ползване на цялата налична, но познайте колко такива посетители има.
                              Интересното е, че чужденците са по-коректни и честни от българите.
                              В момента съм отделил място на сървърът и събирам на едно място за предоставяне за свободен достъп всички морски карти касаещи Черно море, река Дунав, Азовско море и ако намеря на Средиземно море.
                              С дълбоко съжаление ще кажа, че на Гармин специализираните морски програми касаещи морската област са некачествени - грешни
                              без ежедневен, седмичен или месечен упдейт, и стават само за обща информация.

Имам желание да направя една безплатна морска карта на
                              българското крайбрежие, която да актуализирвам ежедневно/седмично в зависимост от необходимостаа, но сега правя
                              първи стъпки в тази насока. Намерил съм вече няколкостотин (повечето руски) карти на заобикалящите ни морета
                              и в момента ги качвам на моят сървър.

Имам много специализирани морски програми с професионални морски карти (поставени са там), но до момента не съм намерил никой който да помогне с подкарването им на лаптоп, PDA или др. Причината е в мен, защото нямам техническите познания как да ги
                              свържа с антена, но това са мои проблеми които трябва да реша. Това са работещи програми!

Проблемът с достъпът до какъвто и да е подобен сървър е много сложен.

Разбира се и това не е решение на въпроса, но продължавам да мисля......
                              Последно редактирано от Венцислав Петров; 25-04-08, 22:16.

Коментар

Първоначално публикуван от infomar Преглед на мнение
                                Това според мен означава, че всичко на този сайт (включително и качените карти) е станало СОБСТВЕНОСТ на сайта и не може да се ползва от други.
                                Това е абсолютно невярно и се надявам всички тук да са наясно с това. Картите са собственост на автора им, независимо къде са качени.

Личното ми мнение което е в резултат от многогодишен опит е че българинът не е надраснал сенбе си и погледнете:
                                от 18000 регистрирани посетители само 20 сте допуснали до сървърът. каква е причината другите да не се допускат.
                                Според мен причината е само една - всички искат да получават нещата наготово, без да си мръднат и малкият пръст, без да дадат нищо от себе си. Друг да свърши работата - да свали от сайтовете информацията, да я качи на сървърът а те да дойдат наготово и седнат на масата.
                                И това е далеч от истината За попълването на фтп-то заслуга имат 7-8 човека, но всеки, който е поискал достъп е получил такъв. Хората, които положиха всичкия труд, реално го направиха, колкото за себе си, толкова и за останалите. В този форум, участниците са надраснали егоистичните подбуди, за които намекваш и с огромно задоволство заявявам отговорно, че не си прав

В момента съм поставил на сървър над 80 GB специализирана морска информация за безплатно ползване от всички които качат малко своя информация на този сървър в замяна на ползване на цялата налична, но познайте колко такива посетители има.
                                И аз имам собствен сайт, на който съм обявил, че всеки може да ми праща ГПС координати на имейл и познай колко са ми писали до сега. Николко. Ама при 40 уникални посещения на месец, какво искаш. Не съм убеден дали в България има 100 човека, които знаят моя сайт. Така, че това не е показателно.
                                Въобще, темата е друга и решението е вече взето.
                                LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X