Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Достъп на чужденци до ФТП-то за карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Достъп на чужденци до ФТП-то за карти

От друга страна нежеланият достъп може да стане и от България , т.е. ограничаване на чужденците ще е неефикасно.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
      От друга страна нежеланият достъп може да стане и от България , т.е. ограничаване на чужденците ще е неефикасно.
      Не схванах много идеята ти... Въпросът е дали въобще да имат достъп до фтп-то... щото ако почнат да теглят с паролата и юзернейма отвсякъде и да публикуват наличието на карти с источник нашето фтп! , то може да ни се стъжни!
      Нямам нищо напротив обсъждането на новости, ползване на информация от форума, даже ако имат нужда от карта да им бъде изпратена по някакъв начин, но не и директен дънлауд!

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
        Предлагам в спешен порядък да се направи анкета - за и против за да не се сърди никой!!! Моля Пацифик да я организира!
        Очаквам анкетата....

Коментар

Извинявайте, ама тук няколко човека наистина яко ги е ударила параноята.Значи ние ако можем да имаме достъп, но за другите тук да е ограничено.
          ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ, ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПНОСТ !

( John R. Lott, Jr.)

Коментар

Параноята в случая е майка на спокойствието .
            Французите имат един лаф - за да живееш щастлив - живей скрит. Според мен най-важното е нещата да са на кирилица. Докато са на кирилица, и да ги мернат злите сили, ще си реагират "ааа, руснаците пак, така и така нищо не можем да им направим". Намеси ли се латиница и имена на английски, работата ще се размирише ако е достъпно отвсякъде.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Параноята е клиничен синдром, отнасящ се до няколко психиатрични заболявания, най-вече шизофренията... Безотговорността е начин и стил на живот, обусловен от възпитанието на индивида!
              До сега няколко месеца със зор успявахме да бъдем скрити от външни очи! Водеше се борба и накрая бе възприето от постоянните участници- "трудови пчели" да се пише завоалирано, на български, без описания...
              И най-вече да няма по възможност линкове!
              В момента каквато и карта да напишеш в търсачката на Гугъла , то ще излязат поне 4-5 страници с никовете, даже и адресите на някои... какво, къде и кога... Пример: Напишете в търсачката City Navigator Taiwan и ще видите какво ще излезе... Ако някой се заинтересува , то ще ровне в началната страница на карти и ще хване и междинното ФТП на спелео. и друго - ако чужденците започнатда си прехвърлят адреса на крайното фтп с парола и юзернейм по сайтовете, то още по-лошо може да стане...
              Ако на някой не му пука, то на други им пука....Защото 10ина човека с месеци наред търсехме ежедневно из нета и сваляхме- най-доброто!
              Тук винаги е имало разбирателство и добър тон, а сега има игнориране на участници, които са участвали в мероприятие с ясното разбиране, че правят нещо именно за да не се вижда отвън и да е само за участници на нашия форум! Никой не е против участието на чужденци във форума, но можеше да се помисли за друг вариант на комуникация с тях , различен от сегашния предложен/сваляне на гащи.../
              И можеше да се вземе мнение на участниците, защото това касае всички... И евентуално можеше да се стигне и до техния допуск, а можеше и не....

Коментар

Съгласен съм! Ако някой като него взема участие и помага с каквото може, може да му се върне жеста с безкористна помощ с карти и съвети без да се налага да се разкрива тайната. Така ще има всияко което му е необходимо без да знае повече от колкото е необходимо. Така както аз направих например.. преди седмица може би, искаше карта на Беларус. Видях, че ми изглежда свестен изтетглих картата от FTPто архивирах я на парчета по 8 МБ и му я пратих на пощата на 4 пъти. Така той си получи нужното, но не му дадох достъп. Явно на някой не му се е занимавало с тази процедура и е решил че е по-лесно да му даде паролите да си тегли каквото иска. Не го одобрявам, но аз в тоя форум все още съм никой, че да съдя някой. Има си босове те да решават. Друг вариантт е да се смени тази парола и да се раздаде отново на тези които са я знаели.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  Ми аз що нямам достъп? Не че съм искал, ама? ("Преди да минеш върху нея, не е твоя!")
                  Ами, поискай си, преди да минеш върху нея! И тогава ще е твоя!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                    Ами, поискай си, преди да минеш върху нея! И тогава ще е твоя!
                    Докато си поискам,...ми дадоха. Благодаря. А ти не се бъзикай, щото ще те дам на Никито да те напие.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Аз имах предвид , че ако някой (например голяма фирма за карти) иска да навреди ( да влезе в фтп-то и да повреди базата данни , да хакне портала или и аз не знам какво ) , може да го направи и от България . А опасенията на gtsvg и другите колеги са също много основателни , макар и в по-друг аспект .

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                        Аз имах предвид , че ако някой (например голяма фирма за карти) иска да навреди ( да влезе в фтп-то и да повреди базата данни , да хакне портала или и аз не знам какво ) , може да го направи и от България . А опасенията на gtsvg и другите колеги са също много основателни , макар и в по-друг аспект .
                        Какво хакване - най-малкото ще е да се затвори ФТП-то, най-голямото е да звъннат на вратата...

Коментар

...не мисля че това е параноя!Просто съм свикнал,ако мога да премисля предварително някои неща,преди те да са се случили и вече да е късно за някакви действия,да знам какво да очаквам и да съм подготвен...Както написах като заглавие на темата,това е "дискусия"!!! нито призив,нито молба или нещо подобно!Но както всеки,който е имал достъп до сървера знае че това,което е качено на него е незаконно!!!!Това не е торент сайт,а свободен публичен сървер с лицензирана информация на него...
                          Да не говорим,че не отдавна тези световни,мултинационални компании вече показаха,че не са толкова безпристрастни към такъв тип разпространение на информация...визирам затварянето на българските торент сайтове!!!Наистина не мисля,че такъв малък пазар като нашият би имал някакво огромно значение за тях,но когато нещата вече опират до световен достъп...става сериозно,става много сериозно...
                          Да не говорим,че така и не разбрах дали ни четат скайпа и пощите или още не са започнали?

Коментар

Така или иначе мислех да предложа смяна на паролата ежемесечно. Но пак помислете: паролата е раздадена на около 20 човека. Всеки от нас може да го хакнат, да я даде или бог знае още какво. Или: какво пречи да съм чужденец, живеещ в БГ, получавам паролата, след това я раздавам на 100 човека позати. Се тая, мен ако питате. И защото положихте не малко труд за сабирането на картите, вземете решение и ще се съобразя с него.
                            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Колеги !!!
                              1. Сменете ВЕДНАГА паролата!
                              2. НЕ раздавайте повече новата парола на не проверени лица (лична среща)

Преди време аз имах огромни проблеми на мое фтп ..... първо не можеше да обработва всички заявки, второ ... месечния трафик стана .... страшен. ФТП-то беше само за специализиран софтуер, тоест би трябвало да няма кой-знае какъв интерес към него ..... е да ама не.
                              Накрая щракнах катинара.
                              А всичко тръгна от това, че дадох парола на едни руски "колеги" ....
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                                Колеги !!!
                                1. Сменете ВЕДНАГА паролата!
                                2. НЕ раздавайте повече новата парола на не проверени лица (лична среща)

Преди време аз имах огромни проблеми на мое фтп ..... първо не можеше да обработва всички заявки, второ ... месечния трафик стана .... страшен. ФТП-то беше само за специализиран софтуер, тоест би трябвало да няма кой-знае какъв интерес към него ..... е да ама не.
                                Накрая щракнах катинара.
                                А всичко тръгна от това, че дадох парола на едни руски "колеги" ....
                                Лична среща, викаш. Бая ще ми е натоварен деня, да знаеш. И друго: аз познавам 6 човека лично, четирима, от които не дотам за да има дам парола
                                LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X