Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS в самолет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GPS в самолет

??? Ти очакваш списък на книгите, които съм чел?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Спести ми физиката от 10-ти клас

Сега сериозно, нали не мислиш, че ако напишеш тук нещо то е вярно само защото си го на писал ти?

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
        Спести ми физиката от 10-ти клас

Сега сериозно, нали не мислиш, че ако напишеш тук нещо то е вярно само защото си го на писал ти?

Ако ще коментирате нещо по темата добре, ако ще се заяждате си измислете друг начин.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          Ако ще коментирате нещо по темата добре...
          Ами и аз това очаквам. Линка който съм посочил има огромно количество безплатна практическа информация за използването на ГПС като навигационно средство. Автора е професионален пилот на 747 и е написал 270 стр. авиационното приложение. А отклика е ЕЖК ...

Ще взема да изчакам някой дето разбира от ГПС-и да вземе отношение

Коментар

На мястото на модератора, аз щях да изтрия цялата тая разправия като тъп спам. Очевидно опонентът няма какво полезно да каже. Иначе щеше поне да заяви някакво твърдение, освен да показва колекцията си от линкове. Личностните ми свойства не са тема на този форум.

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
              Ами и аз това очаквам. Линка който съм посочил има огромно количество безплатна практическа информация за използването на ГПС като навигационно средство. Автора е професионален пилот на 747 и е написал 270 стр. авиационното приложение. А отклика е ЕЖК ...

Ще взема да изчакам някой дето разбира от ГПС-и да вземе отношение
              Хубаво, линка е даден. Разменени са още няколко реплики. Който иска ще го прочете, който иска не. Няма нужда от още 100 поста заяждане.

На мястото на модератора, аз щях да изтрия цялата тая разправия като тъп спам. Очевидно опонентът няма какво полезно да каже. Иначе щеше поне да заяви някакво твърдение, освен да показва колекцията си от линкове. Личностните ми свойства не са тема на този форум.
              Тази преценка ще я оставя на модеатора на подфорума. Ако заяждането обаче продължи ще взема други мерки.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Tuono, тая тема се точи половин година вече.Смили се и обясни, ства ли ГПС навигацията за самолетиС голяма точност и по трите оси
                И ползва ли се в самолетите За прецизна навигация
                Според мен-да
                0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                Суперскан България www.decbg.com
                Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                  И ползва ли се в самолетите
                  Да, система на цена към 10000 $ се изплаща за около половин година.

За прецизна навигация
                  Май не още, но има IFR сертифицирани гпс-и. За малък самолет или вертолет е много полезен дори и обикновен туристически гпс.

Коментар

Добре, за прецизна навигация не се ползва.За какво точно се ползва самолетната ГПСИ каква е всъщност точноста и
                    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                    Суперскан България www.decbg.com
                    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

• До: GPS в самолет

Добре, за прецизна навигация не се ползва.За какво точно се ползва самолетната ГПСИ каква е всъщност точноста и
                      Има самолети и самолети. От личнен опит мога да кажа че за малък самолет с малко авионика е много удобно и евтино решение, особенно ако хвъркаш над еднообразен и беден на ориентири терен или пък целта е да се сканира определена площ. За големи самолети ако ти се чете виж линка по-горе.

Коментар

За същото като в колите. За ориентация и ..хъм.. да го наречем непрецизна навигация. Все пак, надявам се, когато хората ги използват за навигация в кола, никой не кара със залепена черна хартия на прозореца, разчитайки само на него за прецизна навигация . Докато на самолетите например понякога им се налага да кацат само на уреди... В малките, на делта и парапланерите и т.н., така или иначе няма толкова точни, така че там си е добре дошъл. Това обаче не значи, че може да прави чудеса.

Коментар

Аз написах още в началото колко може. Само че в празната дандания сигурно не се и вижда вече.
                          Не се използва разбира се. За обща ориентация и развитие ИКАО не се интересува изобщо от тая история. Защото няма цифров канал за връзка между земята и самолетите. На своя глава някви го използват за нещо си. По принцип процесът на определянето не е стационарен. За типичните за самолетите скорости - съвсем. Нито спътникът остава на едно място за времето на четенето, нито приемникът. В най-проблемния етап от полета - кацането, времето изобщо не стига. Най-високият клас приемници, с мърдащите антени които непрекъснато гледат по един спътник уж става нещо. Но не съм чувал някой да даде автопилота на това чудо. Той си остава със собствените си датчици.
                          Прочее, особена точност и не трябва. Минималната теоретична грешка в пилотирането е 1%, обикновено до 3. Проблемът е във времето, за което приемникът обновява мястото си, и в достоверния интервал. За минимизирането му пък трябва много време. Теглят му майната, и се включват към приводните на летището. Или кацат при условията на визуален полет, за които изобщо нищо не трябва. А после някой търчи насам - натам, и разправя че някъде имало нещо. Сякаш едноместните щурмовики не правят същото в облаците от сто години. Или щурманът с молива след 20 000 километра не успява да се върне.

Коментар

По 1 май ходих в Тунис и имам много як трак - средна скорост 600+ км/ч за час и половина

Коментар

Не се стърпях да изкопая тази тема, защото няма да повярвате какво ми се случи:

Сложил съм си GPS-а в един външен джоб на раницата, той е логер (Wintec WBT-201 с Antaris чип). Като съм го пъхал в багажното над седалките явно се е натиснал бутона за включване.... и... днес сваляйки стари тракове се свали и трак от полета. Само да обърна внимание - над раницата е обшивката на самолета 100% метална - Боинг 737-800.

Ако на някой му е интересно:
                              Полета е Истамбул-Карачи, максимална височина над 12 800 метра, дължина над 4100 km, максимална скорост 960 km/h.

Качвам го тук за любителите на авиацията, и просто да изразя потреса си от случката с GPS-а. И само да споделя: времето беще страхотно - без никакви облаци по целия път (освен много леки около Истамбул) - гледката на светлините долу е неописуемо красива. А хипнотизиращ мрак цари в южната част на Иран чак до Карачи и прави небето направо за свети от звезди.
                              Миналата зима извадих страшен късмет, че седях до прозореца докато правихме кръгче около Делхи преди кацането (морето от светлина наистина беше до хоризонта - точно като във филма Блейд Рънър, само че стереоефекта на живата гледка наистина си струва парите за билета). А този път имах възможността да се шматкам по седалките в бизнес-класата, че беше почти празна. Трябваше да стана космонавт, знаех си.
                              Прикачени файлове

Коментар

... бих казал, че няма по-як офф-руод от летенето със самолет! Може би летенето в открития космос?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X