Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камери по пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Камери по пътя ? Да помогнем на Събин

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
    Колеги опишете ми подробно как изглеждат камерите и кой на какво вика камера на пътя или на светофар ?
    Говорил съм с много хора и масово на ретранслаторите на мобилните оператори им викат камери. Реално има само 2 модела камери ( с вградени радари, който снимат само коли превишили скоростта ), които са одобрени от метрологията и имат лиценз за ползване. А КАТ все още нямат сключен договор за доставка на такива камери. Реално има една монтирана в жълт рейсър ( голяма черна кутия на задното стъкло ) и в една лада 7-ца

А за камерите на кръстовищата за момента са монтирани само на правителственият коридор. Те се виждат ясно и няма как да се сбъркат.
    Ако Събин ще ги качва наистина е важно да се знае точно какво има на точката, която му се подава
    Колега застани на светофара до х-л Хемус посока бул.Арсеналски преди светофара има още един стълб с хоризонтална част над пътя...а на нея една правоъгълна кутийка с 4 кръгли дупки гледащи към х-л Хемус
    Застани с/у Метро преди Горубляне и въж на стълба горе кво има...не мисли че е линк на мобилен оператор точно на бул. Вапцаров са 2 бр и в двете посоки на стълбовете горе /единия с/у пощата,а другия с/у София ленд/ ще ги познаеш лесно, пред 122у-ще на бул Черни връх, На телевизионнната кула старата на кръстовището пак виж горе "мобилния" радар на КАТ на бул. Дойран където върти тролея..пак виж горе стълбчето на Руски паметник в кръговото посока Пирогов както и на самия светофар на Пирогов пак горе на стълбчетата

ако се съмняваш в думите ми..иди и си пусни радар детектора в обхвата им...ще останеш доволен! ...ще ти ги отчете в "X" обхвата ясно и точно.

поне още 20 знам в София едни такива кръглички а над тях собствения им линк приличащ на тия на мобилните оператори
    Последно редактирано от 4x4; 25-03-07, 22:32.
    S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
    или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
    пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Със сестра ми завързахме малък, но разгорещен спор по въпроса за наличие на закон за ползването на камерите от КАТ. Знаете ли дали реално се ползват снимките като доказателства и съответно дали има реално наказани на основа на тези снимки или камерите се ползват само за наблюдение?
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Чл.32 ал.2 от конституцията регламентира това...а тук само 1 страница по напред може да прочетеш сама /казват че законите неможе да са над конституцията/
        Последно редактирано от 4x4; 26-03-07, 00:09.

Коментар

Заглушители за камери и радари...бях обещал да понапиша нещо по въпроса :
          Първоначално публикуван от Стефан
          Силно се съмнявам че излъчват. Предавател за такова нещо е микровълновата печка, да кажем. Магнетрона е голям предмет, няма къде да го завреш в цигарена кутия. За капак размерите му зависят от честотата, която трябва да генерира И иска ток.
          не е необходимо да купуваш части и гън диоди има Стефане такива подаващи неверни данни антирадари и си бачкат безупречно добре но цената им е соленичка 1500 $

Наричат се : jammer и са разделени в 2 раздела...за лазерно и цялостно противозасичане...съответно и цените им са така !

виж : http://www.jammerstore.com/p_laser_m100ez.htm

виж : http://www.jammerstore.com/p_scorpion_ka.htm

виж: http://www.easydevices.co.uk/pp/Spee..._DETECTOR.html

по евтинко е със специално фолио или спрей за номера на колата ти

виж : http://www.jammerstore.com/anti_photo.htm

а колкото до пасивните : радар-детектори ...бул.Хр.Ботев 92 /преди пл.Македония в дясно..посока гарата/ фирмен магазин за "Кобра" и куп други подобни някой даже и по добри...съответно и цената им

виж: http://www.radar-express.com/
          виж: http://www.radar-express.com/product.php?iid=23
          виж: http://www.radar-express.com/product.php?iid=26

дано съм ви помогнал колеги :
          Първоначално публикуван от go go go
          колеги защо не се хванете да измислите един заглушител за радари, аз веднага ще си купя един и имам няколко приятелчета, общо около 5 бройки ако разбирах нещо от електроника да съм го направил вече
          Първоначално публикуван от superMAX
          Добре де , със заглушителя на радарите ясно ,че няма да стане ама дайте да измислим тези плаки дето се слагат на номерата на колите и не излиза номера на снимката после. И въобще такова нещо възможно ли е да съществува: да се чете номера с просто око а като снима камерата не? Разчитам физици да си кажат мнението по въпроса и най-вече в Стефан ми е надеждата
          имате своя шанс вече... вижте линковете отгоре а Стефан ..да почерпи по едно

всяко действие има равно по сила и големина противодействие
          /некъв закон май бе това Стефане/

честита информация за тия в КАТ света не спи, а мисли
          Последно редактирано от 4x4; 26-03-07, 00:01.

Коментар

Понеже тук стана дума за провинциалните шофьори, сутринта, за да избегнем челен сблъсък в нашата лента с поне 160 км/ч сумарна скорост, тествахме мантинелата. Сега съм с помлян калник, врата, джанта и т.н. и с затвърденото убеждение, че на запад от София е най-високата концентрация от говеда на глава от населението.

Именно, защото шофирането в България, София и т.н. е опасно приключение, а не начин за придвижване, съм отрицателно настроен към всякакви мерки за изтарикатяване. Щото камерите, радарите и т.н. са за нарушителите. Вярно, че на много места ограниченията са идиотски, ама така се започва - тук, 10 км/ч отгоре, там забранен ляв завой (какъвто преди време изтараних) и докато се усетиш - поредната възпоменателна плоча до пътя.

Май и тук трябва да въведат ограничения като в някои щати - пълнителят да ти е в жабката или в багажника, за да имаш няколко секунди да размислиш, преди да започнеш да стреляш...

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
              Застани с/у Метро преди Горубляне и въж на стълба горе кво има...не мисли че е линк на мобилен оператор
              От там вече 10г редовно минавам с превишена скорост и не съм получил нито една призовка

Коментар

Тъпся видео записваща система за автомобил(подобна или по-евтина от тази в щатските автомобили) за да мога да записвам РЕАЛНО кой кво прави на пътя! Може и на договор с КАТ, дори и на лизинг. Аз плащам, защото ми омръзна да слушам "пари нема". Юристите във форума да кажат дали е незаконно, че след последната акция на шалтера, вече не съм наясно кое е законно в БГ и кое незаконно. Не минава излизане в града и да не ставам свидетел на невероятни дивотии. Просто е крайно време да взема да записвам това. Пък после ще споделям и с вас и с КАТ. Света е толкоз объркан, че определено не може да се каже кой от къде как кара. Аз си взех книжката в СФ през 1988, след това карах и там и в ПВ, и извън страната, пък сега съм с РВ регистрация, а около мен има сякви и с ВР и с М, РА, немска, регистрация(това не ги прави по-малко българи).
                Поздрави
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Нямаш право на това чл.32 ал.2 от конституцията на РБ нито ти, нито КАТ, нито който и да е

Първоначално публикуван от Краси team-atvracing Преглед на мнение
                  От там вече 10г редовно минавам с превишена скорост и не съм получил нито една призовка
                  отговора е простичък..."късмет" не винаги когато си минавал са били пуснати...като минаваш покрай такива ако имаш радар -детектор ще видиш че не винаги сработва...не се учудвай на което...просто не са включени в момента...но иди в Кат на гишето "Видеоконтрол " и виж опашката за снимки и записи...хич не е малка така че ако не те е "огрело" за сега има време да станеш за резил и да видиш опашката и ти
                  2те нови на гърба на семинарията /Стоян Михайловски и алея Яворов/ скоро ще заработят
                  Последно редактирано от 4x4; 27-03-07, 09:15.

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
                    Нямаш право на това чл.32 ал.2 от конституцията на РБ нито ти, нито КАТ, нито който и да е

отговора е простичък..."късмет" не винаги когато си минавал са били пуснати...като минаваш покрай такива ако имаш радар -детектор ще видиш че не винаги сработва...не се учудвай на което...просто не са включени в момента...но иди в Кат на гишето "Видеоконтрол " и виж опашката за снимки и записи...хич не е малка така че ако не те е "огрело" за сега има време да станеш за резил и да видиш опашката и ти
                    2те нови на гърба на семинарията /Стоян Михайловски и алея Яворов/ скоро ще заработят
                    Е, да тая конституция е правена за идеалната държава, в която живеят добри мирни и отстъпчиви хора, а не катили като нашите. Аз тая конституция отдавна съм я зачеркнал, като непригодна, пък и 95% процента от творенията на още по барливия ни парламент. Изобщо как станахме част от ЕС направо не е за вярване.
                    Пък аз ще си я поставя тая снимачка, защото ситуацията е просто нетърпима. То ако караме по тая конституция, аз би трябвало да си правя снимки само и единствено на обувките, че току виж съм фанал някой в кадър, пък той ако иска може с чисто сърце да ме осъди, щото е противоконституционно, разбираш ли? Айде холан, да си я заврат тая конституция където искат, ама да не ми я цитират постоянно! Омръзна ми да спазвам чуждите права пък мойте всички да ги прескачат. И аз почвам по български демек колкото по незаконно толкоз по-законосъобразно. Нали така е модерно сега и тук? Важното е аз да съм в хармония със себе си, и въобще не ме интересува на кой съм му засегнал интересите, докато съм го снимал кви простотии прави, и недай си боже как причинява вреда на невинни хора!
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                      И аз почвам по български демек колкото по незаконно толкоз по-законосъобразно. Нали така е модерно сега и тук? Важното е аз да съм в хармония със себе си, и въобще не ме интересува на кой съм му засегнал интересите, докато съм го снимал кви простотии прави, и недай си боже как причинява вреда на невинни хора!
                      Американската освен няколко поправки не е променяна от последните 200г...и се спазва...та въпроса ми е и какво ще правиш със заснетия материал ??? Не става за доказателствен материал и това е залегнало засега в закон освен ако не е специално разузнавателно средство
                      Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                      И аз почвам по български демек колкото по незаконно толкоз по-законосъобразно.
                      май се ражда още един Анархист

напрегнат си...релаксирай и се радвай на пролетта, я кво хубаво слънчице грее излез на пикник, послушай птичките как пеят снимай обувките си /имаш право на това , държавата ти е гласувала доверие, но все пак те е ограничила в избора ти за да не станеш случаен или нарочен свидетел на грехопадението на представителите и/ ...или снимай природата, тя поне е прекрасна стига да не хванеш в кадър легнал депутат с някоя малка "кака" някъде в далечината че още по зле
                      Последно редактирано от 4x4; 27-03-07, 12:01.

Коментар

Снимките се приемат за доказателствен материал само ако са на терена на твой обект и системата е сертифицирана като такава за видеонаблюдение. Ако сам си си я направил и ти притрябват снимките, търсиш приятели да ти лепнат един сертификат със задна дата, както се е случвало неведнъж. Камера в колата не върши никаква работа освен за спомен. Затова по-добре я замеи с някой ПТУРС. Така резултатът ще бъде филмиран със сигурност и показан чак по телевизията.

Иначе никой не може да ти забрани да снимаш на публично място. Веднъж някви мутрички така се изрепчиха, че били влезли в кадър, като снимах един мотор на приятел, ама им казах да не са се пречкали в пред обектива, че само ми развалиха снимката... Въпросът е, че тези снимки са си за твое ползване.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                          Снимките се приемат за доказателствен материал само ако са на терена на твой обект и системата е сертифицирана като такава за видеонаблюдение. Ако сам си си я направил и ти притрябват снимките, търсиш приятели да ти лепнат един сертификат със задна дата, както се е случвало неведнъж.
                          Камерата като снимачна техника може и да е сертифицирана с цел използване за обекти влизащи в режим специален...но материала заснет от нея ако не е специално разузнавателно средство /сиреч ако не си продукт на разработка от специалните служби/ се приема за доказателствен материал ...ама един друг път !
                          взимат се под внимание...това "да", НО то пада в миг в съда ...за сега!
                          не заблуждавай човека с неверна информация

сори законите не са писани от мен и теб...едно е да ни се иска , но факта е друг !

отплеснахме се от темата..по добре да съберем координати викам аз

Коментар

Добре, бе. Ти ясно, че много ги разбираш.

Въпросът е, че знам вече за няколко дела, където видеоматериалите от охранителните камери са приети като веществени доказателства и за едно, където не са, именно поради причината, че системата не е сертифицирана. Всички системи са били на територията на антрапозитни и логистични складове. То, иначе къв е смисълът от видеонаблюдение по магазините, банките, складовете и т.н.? Само за да улесняват разследването ли?

Т. нар. специални разузнавателни средства се използват навсякъде, а не само на територията на собствен обект и се използват от разследващите органи, а не от собствениците.

Коментар

Добре колега...убеди ме от днес няма да чета законите, вече ще питам теб...щото ти "знаеш" вече за няколко сертифицирани дела тоя съдия или е бил пиян или делата са били без адвокат и обвиняемия се е защитавал сам относно записа като помощник на следствието : "да" на 100 % е така..именно затова се сертифицира за да не подаваш обработен материал и да пратиш следствието в 16 та глуха(автограбеж итн)... но в дело...забрави да извадиш тоя материал и да се позовеш на него като доказателствен материал и да настояваш да бъде приет като такъв това е КАУЗА Пердута

дай да се върнем по въпроса за камерите...на КАТ а не в складовете
                              Последно редактирано от 4x4; 27-03-07, 21:25.

Коментар

Ми, в конкретните случаи каузата беше "тровата", вместо "пердута", обаче явно някои адвокати и прокурори не толкова четат законите, колкото печелят делата...

А, за камерите на КАТ - аз съм против да се знаят, защото българският шофьор трябва да си изгладува вкарването в нормални рамки. Нека има тлъсти и неизбежни глоби за нарушенията, та барем основната маса говеда започнат да се държат като хора.

Ясно, че мен никой не ме пита и квото решите, това ще сложите в картите, но твърде много започнах да свиквам с гледките на тежки катастрофи. Само вчера вечерта в София минах покрай един обърнат след салто Форт Транзит и покрай един сгънат на уличния стълб Голф 3 (хубаво, че е уцелил него, а не пешеходците на тротоара). Това не става с 50 км/ч. Сетих се и още нещо - във фирмата до момента имаме двама загинали и двама нелеко осакатени в 4 отделни катастрофи. Е, това ако е нормално...

Моето мнение е, че движението в България лавинообразно става все по-опасно и на този фон да се търсят още начини да се хитрува със спазването на правилника никак не ми прави добро впечатление. Добре знам, че и на Запад карат меко казано с превишена скорост, обаче статистически нямат толкова и такива катастрофи като тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X