Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да подобрим точността на GPS приемник?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да подобрим точността на GPS приемник?

Цялата работа все едно е часовник с кукувичка, само дето с четири махала едновременно. Алманаха урежда съвсем други проблеми, които идват от това че спътниците са много.

Коментар

Някой злобно се опитва да отрича обективни факти. Приемникът без карта струва 50 кинта и се продава в кварталната бакалия.

И какво точно ще направим от двете системи, освен да вземем сумарния резултат от двете? Джокер - часовниците им не са синхронизирани помежду си.

Коментар

http://glospace-info.ru/products/aut...n/2-sgk70.html

http://www.doroga.ru/gps/gps_glonass...ace_sgk_70.php

http://autosputnik.com/products/devices/glospace/sgk70/

http://www.cnews.ru/news/top/index.s...0/06/15/395878
        Последно редактирано от gadev; 30-10-10, 13:00.
        последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Хубаво, ама наистина не е аргумент в темата. Това са навигационни прибори.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ...ей тук съм си играл да го разписвам...
            Благодаря
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Приемникът с изключена карта е просто курсограф, да? И значи не апроксимира показваното на екрана до права, която се рисува където трябва да е, според картата, вместо да покаже това, което успява да изчисли сам. Същото, като работещите в тунелите айго-йове. ГПСите не работят в тунелите, просто продължават да показват очакваното съгласно примитивно първо приближение.
              А виж от вертикални препятствия на местността, даже да вървиш по реална права, те показват люлеене по курса. И когато го няма.
              Как именно ще нарисуваш картинка по две координатни системи? Ще сложиш още един комплект двуезични корелатори? Във военните кютуци сигурно е така, и затова са като тухла. Дали, и колко това изобщо повишава точността, е въпрос. Там търсят устойчивост на смущения. Че може да превключва на едната или на другата, според които спътници му харесват повече в някой период, е съвсем отделна, достатъчно проста задача.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Приемникът с изключена карта е просто курсограф, да? И значи не апроксимира показваното на екрана до права, която се рисува където трябва да е, според картата, вместо да покаже това, което успява да изчисли сам. Същото, като работещите в тунелите айго-йове. ГПСите не работят в тунелите, просто продължават да показват очакваното съгласно примитивно първо приближение.
                А виж от вертикални препятствия на местността, даже да вървиш по реална права, те показват люлеене по курса. И когато го няма.
                Как именно ще нарисуваш картинка по две координатни системи? Ще сложиш още един комплект двуезични корелатори? Във военните кютуци сигурно е така, и затова са като тухла. Дали, и колко това изобщо повишава точността, е въпрос. Там търсят устойчивост на смущения. Че може да превключва на едната или на другата, според които спътници му харесват повече в някой период, е съвсем отделна, достатъчно проста задача.
                Приемникът и навигационното устройство са принципно отделни прибори. Даже и да са в една кутия, като ги отвориш, силно личи кое кое е - помежду им има 3-4 жици, не повече. В алгоритъма на първото има геофизичен модел, във второто - карта. Показаната на картата позиция се апроксимира с обекти по самата карта само на сухоземните прибори, при това - апроксимацията може да се изключи и тогава виждаш как минаваш през ливадите и тротоарите, с кръгче на точността, което евентуално обхваща и улицата. Досега не съм видял прибор, който да не може да ти даде суровите данни от приемника.

А в тунела не знам кой работи и с какво - 3-те прибора, които аз имам, в тунела показват комбинация от три пръста.

Коментар

Дивотии някакви. Това е въпрос на юзерски интерфейс, и няма нищо общо с работата на системата. Казах за изключването на картата, за да може и последния Истинно Верующ да разбере че тая работа не е като оная работа. А то 99, 995% от юзерите вярват че стрелката и чертичките им показват къде са, или къде са минали.
                  Естествено че не работи в тунела. Но курс продължава да чертае? Всички нови буклуци го правят. А на изхода от тунела показват скорост 2 500 км/ч, или място на 300 километра от входа на тунела. И се оправят чак след малко. Заради което се появяват теми "Как да повиша точността, имам поялник, жици, тесла."

Коментар

Добре де, като пуснах тема как се работи с компас, що никой не рачи да обясни като хората ...
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дивотии някакви. Това е въпрос на юзерски интерфейс, и няма нищо общо с работата на системата. Казах за изключването на картата, за да може и последния Истинно Верующ да разбере че тая работа не е като оная работа. А то 99, 995% от юзерите вярват че стрелката и чертичките им показват къде са, или къде са минали.
                      Естествено че не работи в тунела. Но курс продължава да чертае? Всички нови буклуци го правят. А на изхода от тунела показват скорост 2 500 км/ч, или място на 300 километра от входа на тунела. И се оправят чак след малко. Заради което се появяват теми "Как да повиша точността, имам поялник, жици, тесла."
                      Стига мрънка. Истинно верующите са щастливи в това си състояние, а сега е демокрация и никой не е длъжен да е грамотен.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Добре де, като пуснах тема как се работи с компас, що никой не рачи да обясни като хората ...
                      Конкретно аз - защото слабо ме бива в тая работа. И с GPS не ме бива твърде, но щом Стефан пише по темата, явно и аз мога.

Коментар

На компаса пък какво му е? Вадиш го, прицелваш се по някой ориентир, и тръгваш. Като го стигнеш, се прицелваш в следващия, и продължаваш към него.

Коментар

На компаса пък какво му е? Вадиш го, прицелваш се по някой ориентир, и тръгваш. Като го стигнеш, се прицелваш в следващия, и продължаваш към него.
                          И за какво го вадя като мога да се целя с молив?
                          Тотално бос съм Ма то това с компаса си е за друга нарочна тема. Мисля че едно описание тип като за идиоти (така де, умерени идиоти) би било полезно.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Хубаво, ама наистина не е аргумент в темата. Това са навигационни прибори.
                            Какъв аргумент, Стефане? Темате се изроди. Исках да помогна на тези, които искат да намерят уред работещ с глонас и гпс едновременно. И на най- невежите стана ясно, че едновременното използване на двете системи повишава точността. Друг практичен начин за повишаване на точността няма. Чети заглавието на темата.
                            последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Не вярвам да могат да работят едновременно с двете. Косвеното потвърждение е, че в никоя реклама не се твърди такова нещо. Това че в прибора има приемници и за двете, изобщо не води автоматично до повишаване на точността. И най-вероятно работят не едновременно.

Коментар

Ето какво прочетох покрай тази тема:

В момента ГЛОНАСС няма голямо цивилно приложение, поради малкия брой оперативни спътници. Най-често се използва като допълнение на GPS, което позволява да се увеличи броят на видимите спътници и допринася за по-голяма точност. ГЛОНАСС може да се използва и в районите с географска ширина по-голяма от 75°, където има по-добро покритие от GPS.
                                http://bg.wikipedia.org/wiki/ГЛОНАСС

Явно софтуера може да обработва сигналите от двата вида спътници, ама какъв е тоя софтуер? Определено не е за навигация в колата, а ще е за по-професионални цели.

Хм. Те пък били за автомобилна навигация. Явно Навител са напред с материала.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X