Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на ATV - pkrastev

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направа на ATV - pkrastev

Момци днес видях едни гуми за атв и попитах за цената,казаха ми 22х11х10-60лв,а 22х8х10-50лв дали е добра тази цена?Най-лошото е че непопитах каква марка са ама ги видях на рускиа пазар в Пловдив така че ще е куче марка май!Дали ще станат като за мене?
    Цената е перфектна Като имаш в предвит, че маркови, втора ръка вървят 80-120лв. А китаиски нови от същият размер около 100лв.
    Взимаи и не се замисляи

Коментар

Гумите вече са купени и монтирани на джантите но за съжаление неможах до направя.Иначе проекта продължава с доста мерак.
      А може ли да ме открехнете как да кача клипче за да ви покажа как се справих със запалването на двигателя?
      Имах и малко проблеми с водната помпа която нещеше да върти но се справих като монтирах електрическа и си реших проблема май завинаги.

Коментар

Здравей!
        Свалям ти шапка за започнатия проект.
        Може ли да дадеш схеми на тази помпа в въобще на всичко направено.Клип направи и го качи в www.vbox7.com ,като след това дадеш линка в темата за да го прегледаме.
        Поздрави и успех!

Коментар

Първоначално публикуван от ludau Преглед на мнение
          Здравей!
          Свалям ти шапка за започнатия проект.
          Може ли да дадеш схеми на тази помпа в въобще на всичко направено.Клип направи и го качи в www.vbox7.com ,като след това дадеш линка в темата за да го прегледаме.
          Поздрави и успех!
          Незнам точно какви схеми искаш но несъм го правил по чертеж,а помпата е взимана от една G-класа.Такива водни помпи има в досто от автомобилите особенно тези който имат печки.Ето и малко снимки на самата помпа +едно клипче http://www.vbox7.com/play:2d0839a9

малко са кофти снимките но се вижда и ще се добие някаква представа какво преставлява помпата

Коментар

Здравей!
            Доста добре е направено и не съжалявай за някой неща.Задния мост от какво мислиш да е и как ще се справя двигателя с мощността?
            За помпата те попитах,понеже искам да използвам една такава за Мояна Ниса 522,в случай че се повреди оригиналната.
            Колко време до сега ти отне и какви материали?
            Колко килограма е до тука АТВ-то?
            Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ludau Преглед на мнение
              Здравей!
              Доста добре е направено и не съжалявай за някой неща.Задния мост от какво мислиш да е и как ще се справя двигателя с мощността?
              За помпата те попитах,понеже искам да използвам една такава за Мояна Ниса 522,в случай че се повреди оригиналната.
              Колко време до сега ти отне и какви материали?
              Колко килограма е до тука АТВ-то?
              Поздрави!
              Първо мерси за мнението ти , а на въпросите който те интересуват сигорно няма да мога да ти отговоря с точност но поне ще опитам.

Задницата в мамента се прави и затова немога да пусна някоя снимка но ще ползвам задната вилка и редуктора(диферинциала)на самата Хонда Магна като през нея ще минава ос и ще задвижва колелата.

За двигателя мога да кажа че е доста силничак някаде мисля че е 100-105 кончета и все още аз също незнам как ще се държи на пътя но мисля че трябва да върви добре.

Това чудо на чудесата го започнах някъде в началото на март месец и оттогава до сега работя всяка събата и неделя само защото през другото време трябва да се ходи на работа.Но като гледам май доста напредвам?Поне така си мисля аз де.

За материали какво да ти кажа кефа цена няма поне за мене.Точно не си водя сметки колко давам но ще опитам(както казах по горе)да ги сметна приблизително:
              цяла хонда за донор-400
              квадратна тръба два размера-60
              насачи-100
              шенкели-30
              главини-80
              материал (стомана) -50
              лагери-28 + 2броя подарък
              2 кормилни щанги-36
              за направата на кормилният прът(труд)-80
              задни джанти 10 цола-80
              задни гуми-110
              За момента е това.Знам че ще има още много но крастата и хобито са голяма работа.

За килограмите незнам изобщо но си мисля като монтирам задницата да го подкарам до кантар и да разбера колко тежи до момента.Според мен така като го вдигам да го местя мисля че е някъде между100-130кг но никак ме няма в тез кантари та незнам.

Хайде дано ти харесат обясненията защото малко съм скаран с клавиатурата и ми е тридно да обяснявам така ама винаги има първи път де.

Коментар

Благодаря за изчерпателните обяснения!
                Поздрави и дай,ако имаш,нови снимки и материали от работата.!!!

Коментар

Браво пич,, само така като те дледам какво твориш много акъли не ти трбват!Нищо че питаш постоянно .А едно е да даваш акъл от позицията на карач на фабрично атв--друдо е да се чудиш какво как и от къде да набавиш и пригодиш!Които нее присаждал и имувал как да стане нищо не знае!! Еее един приятел казваше: А пък татко като няма пари и сам си прави децата!!
                  Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                  Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

ludau
                    За момента не съм действал по него защото чакам стругарите но снощи си взех кормилният прът и тази седмица най вероятно ще го монтирам и ще щракна някоя друга снимка.Кога ще стане задницата немога да кажа ама като гледам стругара доста ме бави и ще трябва да го сменям. Ама другият път със сигорност.

Чичко Фър
                    Много си прав за думите ама да ти кажа приятелю винаги има какво да се пита и да се научи от някого.Нали знаеш прикаската:Човек цял живот се учи и ненаучин си умира.
                    Иначе продължавам с всички сили.
                    Хайде със здраве.

Коментар

Проекта върви доста добре Двигателчето работи супер абе личи си кой е човек с мерак и кой не ,аз тепърва ще пробвам карбураторите и се надявам да станат за да продължавам и аз
                      Поздрави
                      [SIGPIC][/SIGPIC]Не е Важно дали Ще паднеш, Важното е дАли ще Станеш :twisted:

Коментар

Първоначално публикуван от mon4o Преглед на мнение
                        Проекта върви доста добре Двигателчето работи супер абе личи си кой е човек с мерак и кой не ,аз тепърва ще пробвам карбураторите и се надявам да станат за да продължавам и аз
                        Поздрави
                        По принцип карбораторите трябва да станат със сигурност друг е въпроса да ги напаснеш.Между другото дазнаеш че трябва да се почистят и регулират защото доста време посидяха при мене.
                        Хайде със здраве и дано да останеш доволен от тях.

Коментар

днес ги напаснахме Стойнаха супер ама не сум снимал оправяхме съединителя ротора и т.н остава да му връжем токовете и да видим що ше праим ще снимам задължително
                          [SIGPIC][/SIGPIC]Не е Важно дали Ще паднеш, Важното е дАли ще Станеш :twisted:

Коментар

Първоначално публикуван от mon4o Преглед на мнение
                            днес ги напаснахме Стойнаха супер ама не сум снимал оправяхме съединителя ротора и т.н остава да му връжем токовете и да видим що ше праим ще снимам задължително
                            Браво и продължавай в същият дух.

Днес малко поработих по моето чудо и успях да напасна кормилният прът.Ето и няколко снимчици:
                            това е долната част
                            горната е сложих на мястото й и неможах да я щракна

ето ощее веднъж

ето я и горната на мястото си

а ето как го виждам отгоре

За момента малко ще поспра с работата по проекта докато стане готова напълно задната ос.

Коментар

колега може ли да пуснеш някоя снимка на задната ос със фланците преди да я сложиш когато стане разбирасе много ще помогнеш и мерси за инфото за руския пазар ходих да видя гумите

Коментар

Първоначално публикуван от ogard Преглед на мнение
                                колега може ли да пуснеш някоя снимка на задната ос със фланците преди да я сложиш когато стане разбирасе много ще помогнеш и мерси за инфото за руския пазар ходих да видя гумите
                                Ок.Снимки ще има задължително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X