Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на ATV - pkrastev

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направа на ATV - pkrastev

Ако не се постави ос отзад дали няма да се "лашка" при всяка неравност ?!

Коментар

Много добро начало, продължавай така колега, желая скорошен успех и искаме клипчета
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мерси за куража който ми давате по този начин така се надъхвам все повече.
        Тази седмица поработих още малко и напаснах водния радиатор и наполовина кормилната предавка но поради липсата на кормилни щанги ще продалжа другата седмица.Задната ос е дадена на стугар и в момента се прави тя ще бъде 28мм дебелина защото повече непозволяват някой неща,адали ще издържи?
        Искам да попитам(което ще ми се налага често)какви джанти и какви гуми да му слагам?Аз си мислех да качвам 10 цола и четирите като задните да са по широки но хич не им разбирам на тез гуми и джанти.Моля даите и вашите предложения какво да правя?Ако сложа 10 отзад а 8 отпред?
        Полудял съм помагайте!
        Хайде със здраве

Коментар

Обикновенно от пред слагат 10'' а отзад 8,9 или 10''. И според мен не трябва да бягаш от това. Според мен за твоето най-подходящото е от пред 10'' а отзад 9''.

Коментар

Поздрави колега,ентусиазма ти е похвален.Мога само да ти кажа от опит,че творението ти става доста тежичко като гледам и трябва да си особено внимателен със тези китайски шенкели отпред.Имай го на ум когато го подкараш.Стават големи сакатлъци.Аз имах щастието да ги скъсам и двата,но все с малка скорост и на удовно място.Сега като се сетя къде съм ходил преди да се изпокъсат,направо настръхвам.
            За задната ос има изписано доста в темата на Наско Радев и в моята за направа на АТВ.Много е важен материала,но за съжаление аз не мога да ти цитирам марката на стоманата.Заготовката,която ползвах аз беше някякъв вал от селскостопанска машина.
            Поздрави и успех.

Коментар

Първоначално публикуван от pkrastev Преглед на мнение
              .............Задната ос е дадена на стугар и в момента се прави тя ще бъде 28мм дебелина защото повече непозволяват някой неща,адали ще издържи?
              .....

Със сигурност,неКакъвто и да е материяла!
              Eвгени Филчев
              Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

адали ще издържи?
                Според мен имаш шанс,но единствено ако изобретиш точките за закрепване на оста към окачването в максимално близко до главината разстояние(30-50мм)!
                Все пак полуваловете на повечето автомобили и дори лекотожарни микробуси са доста под тази дебелина а твоя красавец със сигурност е по лек от всички тях .
                УСПЕХ!!!

P.S. Успя да aнгажираш вниманието Ми ще следя с интерес темата!

Коментар

Първоначално публикуван от coclino Преглед на мнение
                  Поздрави колега,ентусиазма ти е похвален.Мога само да ти кажа от опит,че творението ти става доста тежичко като гледам и трябва да си особено внимателен със тези китайски шенкели отпред.Имай го на ум когато го подкараш.Стават големи сакатлъци.Аз имах щастието да ги скъсам и двата,но все с малка скорост и на удовно място.Сега като се сетя къде съм ходил преди да се изпокъсат,направо настръхвам.
                  За задната ос има изписано доста в темата на Наско Радев и в моята за направа на АТВ.Много е важен материала,но за съжаление аз не мога да ти цитирам марката на стоманата.Заготовката,която ползвах аз беше някякъв вал от селскостопанска машина.
                  Поздрави и успех.
                  От доста време чета и аз също съм на мнение че може би няма да издържат но засега ще го направя така а занапред идеята ми е да ги сменя с по здрави.Е все пак ще имам някаква основа и тогава нещата са малко по лесни според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Som4eto Преглед на мнение
                    Според мен имаш шанс,но единствено ако изобретиш точките за закрепване на оста към окачването в максимално близко до главината разстояние(30-50мм)!
                    Все пак полуваловете на повечето автомобили и дори лекотожарни микробуси са доста под тази дебелина а твоя красавец със сигурност е по лек от всички тях .
                    УСПЕХ!!!

P.S. Успя да aнгажираш вниманието Ми ще следя с интерес темата!
                    Съгласен съм с твоето мнение но засега ще кача оста така както е планувана да вида резултата и тогава най вероятна ще се правят някакви ръкави.
                    А какво ще кажете за една луда идея която ми се върти в главата.Към задната вилка да се монтира някакъв мост с диферинцеал от тези на мини бусчета например защото са доста по-малки и ще се ползва вместо ос.Какво ли ще излезе?

Коментар

Не бъркайте полуоските на автомобилите със задната ос на АТВ-то.При автомобилите цялото натоварване се поема от окачването,имам предвид носачи и пружини или ресори,а полуоската предава единствено и само,повтарям САМО въртеливото движение от диференциала до колелото.При задницата на АТВ-то,оста върши и двете задачи.Така че материала е от жизнено важно значение.Материала на полуоските е отвратителен и всеки стругар ще ви каже,че това няма обравотване.То и без това не става за ос на АТВ.Ще се скъса на секундата.Чичко Фил,сам знаеш че е възможно да се направи.Ти си го виждал на живо,доже си го карал.
                      Поздрави
                      Ники

Коментар

От доста време чета и аз също съм на мнение че може би няма да издържат но засега ще го направя така а занапред идеята ми е да ги сменя с по здрави.Е все пак ще имам някаква основа и тогава нещата са малко по лесни според мен.
                        Оста няма да се изкриви,направо ще се скъса!Не си заслужава да пострадаш за да разбереш!
                        Който сам си прави ос,винаги се презастрахова с по-голям диаметър!
                        Eвгени Филчев
                        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от coclino Преглед на мнение
                          Не бъркайте полуоските на автомобилите със задната ос на АТВ-то.При автомобилите цялото натоварване се поема от окачването,имам предвид носачи и пружини или ресори,а полуоската предава единствено и само,повтарям САМО въртеливото движение от диференциала до колелото.При задницата на АТВ-то,оста върши и двете задачи.Така че материала е от жизнено важно значение.Материала на полуоските е отвратителен и всеки стругар ще ви каже,че това няма обравотване.То и без това не става за ос на АТВ.Ще се скъса на секундата.Чичко Фил,сам знаеш че е възможно да се направи.Ти си го виждал на живо,доже си го карал.
                          Поздрави
                          Ники
                          Да така е съгласен съм с тебе за тези неща но аз няма да ползвам полуоска в никакъв случай а идеата ми беше от едната страна оста да ми бъде около 40-50мм а от другата страна на диферинциала ще е 28мм защото неми позволява самия диферинциал и тази дълга част която остава да стърчи повече дефакто е по тънка и аз смятам просто да лагерува в краят до самата главина и така да получа някаква здравина за сметка на малкият размер.Незнам дали ще разбереш как съм го планувал но ако неми дойдат някакви други идей след време може би ще видиш какво ще направя и тагава ще коментираме.
                          Хайде със здраве

Коментар

Извини ме колега,просто не знаех че ще ползваш диференциал.Това променя нещата.Мислех че говорим за цяла задна ос и предавка с верига и зъбчатки,както е при спортните АТВта.Явно ти имаш някаква друга мисъл в главата.Ще чакам да споделиш.
                            Поздрави

Коментар

То май щом ще е само със задно по-добре да е цяла ос с зъбчатка и верига пък и по-леко като цяло.
                              M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                                То май щом ще е само със задно по-добре да е цяла ос с зъбчатка и верига пък и по-леко като цяло.
                                Двигателя е с кардан и затова неми позволява за верига.

Момци днес видях едни гуми за атв и попитах за цената,казаха ми 22х11х10-60лв,а 22х8х10-50лв дали е добра тази цена?Най-лошото е че непопитах каква марка са ама ги видях на рускиа пазар в Пловдив така че ще е куче марка май!Дали ще станат като за мене?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X