Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на ATV - pkrastev

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направа на ATV - pkrastev

Първо здравейте на всички.От доста време чета във форума и вземам идей но реших да ви попитам за вапроса на когото немога да си дам отговор.Та аз като доста хора реших да си спретна едно атв самоделка и се захванах първо с направата на рамката.Направих и предното окачване и взех да мисля за двигател.Случайно си намерих двигател които е 400сс 2 цилиндара но нямя никакви скорости и съединител и тука идва вапроса как да го направя за да мога да го ползвам.Двигателя е чисто нов.Нека ако някой може да помага с идей да казва ще съм много благодарен.

До: Една консултация

нещо немога да кача снимки незнам защо ама направих ги на 800x600 JPEG и пак нещо нестава. Дава ми
    413 - Request Entity Too Large

Защо така? Че съм скаран с компютарите скаран сам ама ...

Коментар

Първоначално публикуван от pkrastev Преглед на мнение
      Първо здравейте на всички.От доста време чета във форума и вземам идей но реших да ви попитам за вапроса на когото немога да си дам отговор.Та аз като доста хора реших да си спретна едно атв самоделка и се захванах първо с направата на рамката.Направих и предното окачване и взех да мисля за двигател.Случайно си намерих двигател които е 400сс 2 цилиндара но нямя никакви скорости и съединител и тука идва вапроса как да го направя за да мога да го ползвам.Двигателя е чисто нов.Нека ако някой може да помага с идей да казва ще съм много благодарен.
      Колега информацията която даваш за двигателя е много малко даи нещо по конкретно като марка напримерНай добре е да качиш и някоя снимка
      Последно редактирано от Lazarov 426; 27-02-09, 00:08. Причина: добавяне на текст
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Lazarov 426 Преглед на мнение
        Колега информацията която даваш за двигателя е много малко даи нещо по конкретно като марка напримерНай добре е да качиш и някоя снимка
        приятелю за снимките съм направил някоя друга ама немога да ги кача затова продалжавам с пробите и дано да успея тази вечер

Коментар

май стана този път това е рамката
          Прикачени файлове

Коментар

А това са снимките на въпросният двигател
            Прикачени файлове

Коментар

Защо така никой нищо не казва?
              Аз за момента ми дойде на идея да си направя центробежен съединител и направо да предам движението на задната ос с верига.Какво ви е мнението по моят тънак замисъл?

Коментар

Колега ценробежният съединител няма да ти свърши работа според мен. Той е предназначен да зацепи при определени обороти и да отпусне при по-ниски от тях. Ако се помъчиш с него да 'заместиш скоростната кутия' ще получиш само изгаряне на феродо. Струва ми се ,че този двигател не е предназначен за широк диапазон от обороти ( 800-4000) и трудно ще го използваш за целта . Все пак успех в начинанието.http://forum.offroad-bulgaria.com/im...ons/icon14.gif

Коментар

според мен този двигател е доста нискооборотен и с голям въртящ момент по подходящ е за мотокултиватор или накаква самоходна машина за селско стопанство по добре потърси някакъв двигател от мотоциклет за предпочитане 4-ри тактов защото като гледам рамката бая тежка конструкция става.
                  Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

на килограми и този двигател също не лъже . Виждам при конструирането на рамката си заложил захват за някакъв двигател . Имал си нещо в предвид защо се отказваш от него?

Коментар

Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнение
                      Колега ценробежният съединител няма да ти свърши работа според мен. Той е предназначен да зацепи при определени обороти и да отпусне при по-ниски от тях. Ако се помъчиш с него да 'заместиш скоростната кутия' ще получиш само изгаряне на феродо. Струва ми се ,че този двигател не е предназначен за широк диапазон от обороти ( 800-4000) и трудно ще го използваш за целта . Все пак успех в начинанието.http://forum.offroad-bulgaria.com/im...ons/icon14.gif
                      Незнам какво ще се получи от това чудо(тоест съединителя) но според мене би трябвало да работи добре.Но както и да е сега двигателя е върнат на продавача и съм си намерил за донор хонда магна 750 която е чисто целичка в движение но има проблем със документите.
                      Според мойте скромни изчисления по добрият вариънт е да взема хондата която си има скорости(освен задна) сединител и оригинална рамка и да прегаждам нея отколкото до се опитвам да откривам топлата вода която вече е открита.Незнам какво ще ме посъветвате но очаквам вашите съвети и идей.
                      Аре със здраве и ще пусна утре или в неделя снимки да видите донора.

Коментар

Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнение
                        на килограми и този двигател също не лъже . Виждам при конструирането на рамката си заложил захват за някакъв двигател . Имал си нещо в предвид защо се отказваш от него?
                        просто двигателя на тази рамка вече не работи и нестава за нищо

Коментар

Да покажа до къде съм я докарал с моят проект.Дайте вашите мнения.Няма да се сърдя на нито една критика от ваша страна дори ще ми стане драго.Може би ще има ощи доста дойскусоряване но в процеса на работа.
                          Прикачени файлове

Коментар

Да продалжа със снимките ама незнам дали ще се получе по другият начин но ще разбере

майче стана това се получава

е това е за момента приемам всякакви критики и съвети.
                            Хайде със здраве

Коментар

До: Направа на ATV - pkrastev

Здравей колега. Много добре изглежда, поздравления. Мислил ли си да го оставиш с една задна гума, както е сега. Доста ще опрости и олекоти конструкцията.
                              Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X