Първо здравейте на всички.От доста време чета във форума и вземам идей но реших да ви попитам за вапроса на когото немога да си дам отговор.Та аз като доста хора реших да си спретна едно атв самоделка и се захванах първо с направата на рамката.Направих и предното окачване и взех да мисля за двигател.Случайно си намерих двигател които е 400сс 2 цилиндара но нямя никакви скорости и съединител и тука идва вапроса как да го направя за да мога да го ползвам.Двигателя е чисто нов.Нека ако някой може да помага с идей да казва ще съм много благодарен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Направа на ATV - pkrastev
Свий
X
-
До: Една консултация
Първоначално публикуван от pkrastev Преглед на мнениеПърво здравейте на всички.От доста време чета във форума и вземам идей но реших да ви попитам за вапроса на когото немога да си дам отговор.Та аз като доста хора реших да си спретна едно атв самоделка и се захванах първо с направата на рамката.Направих и предното окачване и взех да мисля за двигател.Случайно си намерих двигател които е 400сс 2 цилиндара но нямя никакви скорости и съединител и тука идва вапроса как да го направя за да мога да го ползвам.Двигателя е чисто нов.Нека ако някой може да помага с идей да казва ще съм много благодарен.Най добре е да качиш и някоя снимка
[SIGPIC][/SIGPIC]
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lazarov 426 Преглед на мнениеКолега информацията която даваш за двигателя е много малко даи нещо по конкретно като марка напримерНай добре е да качиш и някоя снимка
Коментар
-
Колега ценробежният съединител няма да ти свърши работа според мен. Той е предназначен да зацепи при определени обороти и да отпусне при по-ниски от тях. Ако се помъчиш с него да 'заместиш скоростната кутия' ще получиш само изгаряне на феродо. Струва ми се ,че този двигател не е предназначен за широк диапазон от обороти ( 800-4000) и трудно ще го използваш за целта . Все пак успех в начинанието.http://forum.offroad-bulgaria.com/im...ons/icon14.gif
Коментар
-
според мен този двигател е доста нискооборотен и с голям въртящ момент по подходящ е за мотокултиватор или накаква самоходна машина за селско стопанство по добре потърси някакъв двигател от мотоциклет за предпочитане 4-ри тактов защото като гледам рамката бая тежка конструкция става.Николай Гогов 0898676912
НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!
Коментар
-
Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнениеКолега ценробежният съединител няма да ти свърши работа според мен. Той е предназначен да зацепи при определени обороти и да отпусне при по-ниски от тях. Ако се помъчиш с него да 'заместиш скоростната кутия' ще получиш само изгаряне на феродо. Струва ми се ,че този двигател не е предназначен за широк диапазон от обороти ( 800-4000) и трудно ще го използваш за целта . Все пак успех в начинанието.http://forum.offroad-bulgaria.com/im...ons/icon14.gif
Според мойте скромни изчисления по добрият вариънт е да взема хондата която си има скорости(освен задна) сединител и оригинална рамка и да прегаждам нея отколкото до се опитвам да откривам топлата вода която вече е открита.Незнам какво ще ме посъветвате но очаквам вашите съвети и идей.
Аре със здраве и ще пусна утре или в неделя снимки да видите донора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнениена килограми и този двигател също не лъже . Виждам при конструирането на рамката си заложил захват за някакъв двигател . Имал си нещо в предвид защо се отказваш от него?
Коментар
-
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар