Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първо АТВ - въпроси и отговори.

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Здравейте колеги, нов съм в форума. От скоро съм решил да си купя Атв. На 29г.съм 1.70м. 85кг.За сега съм се спрял на Ямаха Гризли 350.Мисля да го карам главно по черни пътища и в гористи местности, понеже такъм ми е региона-Костенец. Не съм някой състезател, така че ще го ползвам по скоро за разходки. Нямам мн предишен опит, така че ще ви помоля за мнения добър избор ли е. Бюджета ми е около 4000лв.

    Коментар


    • Здравейте, аз съм на 20 години висок съм 170 см и около 50кг, имам опит на атв. Търся нещо около 250-350 цц ръчни скорости без 4х4 и китайски, ще се използва за разходки в гората и по черни пътища. Обмислям цялостна екипировка. Ако може да ми кажете колко често се обслужват масла филтри и какво да гледам при покупка?
      Бюджета може би около 5000.
      Благодаря ви предварително!
      Последно редактирано от n.tonev99; 09-04-20, 15:30.

      Коментар


      • valeri_at
        valeri_at коментира
        Редактиране на коментар
        Колега , първо уточни с кого ще караш. Сам в гарата не е гот . Впрочем има ли гори около вас и кажи в кой регион си . Виж какво карат другите ако има група. Хубаво е да са сходни или еднакви машините. По-лесно се ремонтират и диагностицират. И последно 250 - 350 са слаби машини 400 или нагоре е техниката доставяща истинско удоволствие.

    • Здравей колега, значи аз главно ще карам около Троян, наблизо имаме и писта и като цяло имам един познат с ямаха 450 ако не се лъжа, и като цяло не ми се иска моето да е повече от 450 понеже не смея и смятам че ще ми е достатъчно.

      Коментар


      • Здравеите!Имам едно питане !Някой има ли информация за STELS LEOPART И STELS GUEPARD 650.Производителя е Русия.Има ли сервиз в България.Търся си АТV което да карам като съм в България.В Германия му правят реклама но нещо не им вярвам.Благодаря предварително.

        Коментар


        • BulAf
          BulAf коментира
          Редактиране на коментар
          В РФ (Русия) не се произвежда нищо!
          Всичките машини с подобни гръмки заявления са с произход Китай и приятели (Хонконг, Виетнам, Малайзия).

          Дали обаче въпросните са поне малко от малко читави - идея нямам, не следя АТВ-тата там.
          Ровете с търсене на руски в "тубата" за разни обзори и пр. като хвърляте по едно око задължително и на коментарите под видеата
          /Avantis примерно при моторите си го подлагат на тормоз (включително и състезания) и може да се каже, че държи отлично за цената си (и че е китаец)./

        • petar 1968
          petar 1968 коментира
          Редактиране на коментар
          Завода е до Беларус.По информация на фирмата частите са на Кoyo и Тайван. Мотора ротакс.Нищо общо с Китай.Дали някой знае да има сервиз в БГ.....

      • Здравейте,
        Обмислям покупка на ATV. Малко над 100 кг. съм, 180 см висок. Нямам много опит с този вид техника, освен на едно сафари преди много години в Египетската пустиня.
        Ще се ползва предимно за разходка през лятото в Троянския Балкан, като не мисля да правя някакви много тежки офроуд проходи. По-скоро по утъпканите пътеки. Като понякога може да има още един човек с мен.
        От прочетеното във форума си мисля, че най-удачния вариант е някакво работно ATV 4х4.
        Това което си мисля, че отговаря на изискванията ми са:
        1. HONDA TRX 420 FourTrax Rancher 4×4 Automatic IRS с EPS (ново).
        2. Can-am OUTLANDER (втора ръка).
        Бюджета ми е макс 18 - 20к, като мисля в него да се събера и за екипировка. Но ако има нещо на по-изгодна цена ще е добре дошло.
        Вие какво бихте ме посъветвали и предложили?
        Ако има някой колега от Троян нека да сподели той какво кара, а и може да предложи нещо, което би свършило по-добра работа.
        ПП
        В момента съм повдигнал леко едно SUZUKI Grand Vitara Sidekick (1996 г.), като съм сложим и offroad гуми. За момента не ме е оставяло никъде по пътеките, та мога да кажа, че има малко опит в offroad шофьорлъка ;-)

        Коментар


        • здравейте, имам въпрос. Имам рожден ден след 4 седмици и се чудя, какво атв да си взема. Имам 2500лв. и съм си харесал 2 модела. Може ли някой да ми каже мнението за тях, защото нямам опит. Аз съм на ръст около 190.
          Линкове към АТВ-та:
          https://www.olx.bg/d/ad/new-2022-ben...sliderIndex=11
          https://www.olx.bg/d/ad/benzinovo-at...on=observed_ad

          Моля за бърз отговор, защото трябва да поръчвам до 3 седмици. Благодаря предваритело!

          Коментар


          • piron45
            piron45 коментира
            Редактиране на коментар
            Това са китайски играчки за деца. ДВГ са слаби за тия тежести и да речем 80кг водач. Двигателите прегряват, нямат добро охлаждане защото това е двигател за мотор. Иска по голяма скорост за да се охлажда. АТВ-то не може да го караш на черно с големи скорости, а то и не развива такива, че да успее да се охлажда мотора. Имам го в къщи такова и стои от 2г некарано. Рамата е масивна и тежка. Сложил съм му турбина пред главата за да се охлажда. Истинските АТВ-та са 4х4 и марки като Хонда или Ямаха, но там парите са други.

        • piron45 може ли тогава да ми предложиш някой модел атв до 3000 лв.

          Коментар


          • s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Няма такова. АТВ-то е скъпа играчка за порастнали финансово деца.

            Грубо звучи, но е така. Читаво АТВ в движение струва повече от читав автомобил на старо в движение.

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X