Здравейте колеги, нов съм в форума. От скоро съм решил да си купя Атв. На 29г.съм 1.70м. 85кг.За сега съм се спрял на Ямаха Гризли 350.Мисля да го карам главно по черни пътища и в гористи местности, понеже такъм ми е региона-Костенец. Не съм някой състезател, така че ще го ползвам по скоро за разходки. Нямам мн предишен опит, така че ще ви помоля за мнения добър избор ли е. Бюджета ми е около 4000лв.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Първо АТВ - въпроси и отговори.
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Здравейте, аз съм на 20 години висок съм 170 см и около 50кг, имам опит на атв. Търся нещо около 250-350 цц ръчни скорости без 4х4 и китайски, ще се използва за разходки в гората и по черни пътища. Обмислям цялостна екипировка. Ако може да ми кажете колко често се обслужват масла филтри и какво да гледам при покупка?
Бюджета може би около 5000.
Благодаря ви предварително!Последно редактирано от n.tonev99; 09-04-20, 15:30.
Коментар
-
Колега , първо уточни с кого ще караш. Сам в гарата не е гот . Впрочем има ли гори около вас и кажи в кой регион си . Виж какво карат другите ако има група. Хубаво е да са сходни или еднакви машините. По-лесно се ремонтират и диагностицират. И последно 250 - 350 са слаби машини 400 или нагоре е техниката доставяща истинско удоволствие.
-
-
Здравеите!Имам едно питане !Някой има ли информация за STELS LEOPART И STELS GUEPARD 650.Производителя е Русия.Има ли сервиз в България.Търся си АТV което да карам като съм в България.В Германия му правят реклама но нещо не им вярвам.Благодаря предварително.
Коментар
-
В РФ (Русия) не се произвежда нищо!
Всичките машини с подобни гръмки заявления са с произход Китай и приятели (Хонконг, Виетнам, Малайзия).
Дали обаче въпросните са поне малко от малко читави - идея нямам, не следя АТВ-тата там.
Ровете с търсене на руски в "тубата" за разни обзори и пр. като хвърляте по едно око задължително и на коментарите под видеата
/Avantis примерно при моторите си го подлагат на тормоз (включително и състезания) и може да се каже, че държи отлично за цената си (и че е китаец)./
-
Завода е до Беларус.По информация на фирмата частите са на Кoyo и Тайван. Мотора ротакс.Нищо общо с Китай.Дали някой знае да има сервиз в БГ.....
-
-
Здравейте,
Обмислям покупка на ATV. Малко над 100 кг. съм, 180 см висок. Нямам много опит с този вид техника, освен на едно сафари преди много години в Египетската пустиня.
Ще се ползва предимно за разходка през лятото в Троянския Балкан, като не мисля да правя някакви много тежки офроуд проходи. По-скоро по утъпканите пътеки. Като понякога може да има още един човек с мен.
От прочетеното във форума си мисля, че най-удачния вариант е някакво работно ATV 4х4.
Това което си мисля, че отговаря на изискванията ми са:
1. HONDA TRX 420 FourTrax Rancher 4×4 Automatic IRS с EPS (ново).
2. Can-am OUTLANDER (втора ръка).
Бюджета ми е макс 18 - 20к, като мисля в него да се събера и за екипировка. Но ако има нещо на по-изгодна цена ще е добре дошло.
Вие какво бихте ме посъветвали и предложили?
Ако има някой колега от Троян нека да сподели той какво кара, а и може да предложи нещо, което би свършило по-добра работа.
ПП
В момента съм повдигнал леко едно SUZUKI Grand Vitara Sidekick (1996 г.), като съм сложим и offroad гуми. За момента не ме е оставяло никъде по пътеките, та мога да кажа, че има малко опит в offroad шофьорлъка ;-)
Коментар
-
здравейте, имам въпрос. Имам рожден ден след 4 седмици и се чудя, какво атв да си взема. Имам 2500лв. и съм си харесал 2 модела. Може ли някой да ми каже мнението за тях, защото нямам опит. Аз съм на ръст около 190.
Линкове към АТВ-та:
https://www.olx.bg/d/ad/new-2022-ben...sliderIndex=11
https://www.olx.bg/d/ad/benzinovo-at...on=observed_ad
Моля за бърз отговор, защото трябва да поръчвам до 3 седмици. Благодаря предваритело!
Коментар
-
Това са китайски играчки за деца. ДВГ са слаби за тия тежести и да речем 80кг водач. Двигателите прегряват, нямат добро охлаждане защото това е двигател за мотор. Иска по голяма скорост за да се охлажда. АТВ-то не може да го караш на черно с големи скорости, а то и не развива такива, че да успее да се охлажда мотора. Имам го в къщи такова и стои от 2г некарано. Рамата е масивна и тежка. Сложил съм му турбина пред главата за да се охлажда. Истинските АТВ-та са 4х4 и марки като Хонда или Ямаха, но там парите са други.
-
-
Коментар
-
Здравейте!
Искам да си взема АТВ за първи път, но имам някои неща, които не са ми ясни.
Трябва ли да имам категория за шофиране на подобен вид превозно средства?
Колко кубика ще е окей като за първоначално каране? Имам опит в карането няколко пъти, но тогава АТВ-тата бяха доста мощни и не успях да развия максималната им скорост.
Спрял съм се на няколко модела. За момента залагам на бензинов моде. Какво мислите за тях? Или да се преориентиран към електрическо?
https://elektro.bg/produkt/benzinovo...matik-teglich/
Може ли мнение?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар