Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АТV за селскостопанска дейност?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• АТV за селскостопанска дейност?!

Момци, дайте инфо за селскостопанско приложение на АТV, основно за плитка оран, снегопочистване и евентуално като косачка...

До: АТV за селскостопанска дейност?!

http://www.montanajacks.com/html/the...griculture.htm
    Nissan Patrol Y61

Коментар

Вариант 1:

-Продавачите от магазин "Еди" са хващани с ласо от полето

Вариант 2:

-Замислили са конспирация да прецакат магазина..

Тия юнаци ми заявиха, че за пръв път чуват такива странни идеи, а тук точно за 2 минути получих толкова инфо по въпроса, че надскочи очакванията ми!

Поздравления Novice!

Коментар

Така наречените "работни" АТВ-та са измислени точно за селскостопанска работа.
        През годините обаче се развиват в "друга" посока - забавление.

Аз имам работно Кавазаки и на DVD-то , което производителя е пратил за инструкции има един Австралийски фермер дето се разкарва насам-натам.

В България обаче нали се сещаш колко са "фермерите" с интерес към АТВ. При това то струва 4 пъти повече от един мотокултиватор. Затова в Еди не са чували за тях....
        Nissan Patrol Y61

Коментар

Мислих да си купувам ATV 700 см.куб. дизел Arctic Cat.

Отказах се защото баща ми си купи трактор, а и трудно ще го кара.

Все още имам информацията пиши на лично ще ти пратя информация / в офиса ми е /
          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Изглежда специално работните ATV-та са много по развити в тая насока отколкото за раззвлечения. Но пък и това е удоволствие да го караш, и вършиш и работа.
            Лошото е че един хубав кит с вериги и приспособления за сняг ще ти излезе доста скъпо.

Ето ти един от многото саитове:
            http://www.atvtracks.net/snowplows-ATV.htm

Коментар

Момци, отидох днес в Цюндер, съвсем друга бира...
              Хората си бяха наясно, яхнах мостра, задвижиха си проучването, общо взето се почуствах донякъде като нормален клиент...

Не разбирам, защо селскостопанската дейност се счита за нещо тъпо и срамно, та ме накараха да се чувствам като парцал в "Еди", обграден от чорапи и цвички за пилоти на пистарки...

В крайна сметка съм убеден, че този Бомбардиер 800 кубика ще ми свърши работа, само да видя, че наистина тегли рало, в интерес на истината, не видях до момента снимка...

Коментар

ето нещо полезно каталог за атв в него има от А до Я даже и селскостопански инвентар таман това ти трябва даже има и цени http://www.powersportrider.com/CGI-B...catpub=AT0608C
                [url="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8870"][IMG]http://ftp.domainbg.com/krasi-atv/Razni/50.jpg[/IMG][/url]

Коментар

Без да съм специалист в колесната техника, тези машини ми се струва, че са транспортни, а не селскостопански за оран. Нещо не ми мязат на трактор (демек дърпач), който има огромен колесен въртящ момент и ниска скорост.

Все пак, лека бензинова машина, с малки колела, никакъв въртящ момент и макс. скорост бая над 100 км/ч не ми прилича на тракторче. Останал съм с впечатлението, че това е вариация на тема мотоциклет, след неуспеха на трайковете, а не мотокултиватор.

Експериментът е интересен, но е от типа "може ли Zündapp с кош да издърпа закопал се камион". Иначе, виждал съм S600 със самоделно ремарке...

Коментар

Обер в грешка си.Тези машинки са създадени точно със
                    селскостопанска идея.Оре си без никакъв проблем,даже
                    по-добре от малките култиватори.А къде го това работно
                    АТВ със скорост над 100?
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

АТV-то е вид мотокултиватор, набаран от безделници...

Сега вече се произвежда основно за безделници, просто у нас все още те са повечето, от тези които се интересуват от тази машина!

Това разбира се е майтап, да не се върже някой!

Коментар

Ами, аз като чета, пълноприводният Бомбардиър Аутландър 800 вдига около 150 км/ч и е с V-образен бензинов двигател и пространствена рамка.

Май тракторите са със шаси за прикачен инвентар, огромни задни гуми, преимуществено задно предаване и дизелови двигатели.

Това, което съм прочел за ATVтата е, че са се появили като транспортни, а не селскостопански средства и първият опит е бил с триколесните, някъде към 70те, но бързо са изпаднали в немилост заради никаквата стабилност и постоянните катастрофи. Ренесансът идва с добавянето на 4тото колело и няма нищо общо със селското стопанство.

Дори и работните АТVта са за транспорт на хора и оборудване, а не са оране.

Коментар

абе за всичко друго ама не и за оран според мен там за теглене на ремарке,поливане,пръскане с препарат,риене на сняг, ама за оран по добре дизел да има тяга бомбардера 800 е много експлозивна машина и мисля че за ооране не е подходяща
                          ето тук има малко инфо за дизелака http://www.atv-bg.net/viewtopic.php?t=2199

ето и малко снимки от едни мой архивни каталози /ако някой може да ги направи да се виждат/
                          Последно редактирано от АНТИМ; 01-10-07, 20:14.
                          Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Момци, говорим за 800 кубика бензин...
                            И от снимките на АНТИМ отново не виждам оране...

Почвам да се нервя, дали верно не съм в час!

Коментар

една сам качил в повече но не мога да я махна,другите които имам са с голям формат и не ги приема но има с брана мисля че се казваше пръскачка за лозе и как влачи дърва
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от АНТИМ; 01-10-07, 20:42.
                              Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X