Момци, дайте инфо за селскостопанско приложение на АТV, основно за плитка оран, снегопочистване и евентуално като косачка...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
АТV за селскостопанска дейност?!
Свий
X
-
Nissan Patrol Y61
-
До: АТV за селскостопанска дейност?!
Вариант 1:
-Продавачите от магазин "Еди" са хващани с ласо от полето
Вариант 2:
-Замислили са конспирация да прецакат магазина..
Тия юнаци ми заявиха, че за пръв път чуват такива странни идеи, а тук точно за 2 минути получих толкова инфо по въпроса, че надскочи очакванията ми!
Поздравления Novice!
Коментар
-
Така наречените "работни" АТВ-та са измислени точно за селскостопанска работа.
През годините обаче се развиват в "друга" посока - забавление.
Аз имам работно Кавазаки и на DVD-то , което производителя е пратил за инструкции има един Австралийски фермер дето се разкарва насам-натам.
В България обаче нали се сещаш колко са "фермерите" с интерес към АТВ. При това то струва 4 пъти повече от един мотокултиватор. Затова в Еди не са чували за тях....Nissan Patrol Y61
Коментар
-
Мислих да си купувам ATV 700 см.куб. дизел Arctic Cat.
Отказах се защото баща ми си купи трактор, а и трудно ще го кара.
Все още имам информацията пиши на лично ще ти пратя информация / в офиса ми е /only 4 x 4,sim AWD
Коментар
-
Изглежда специално работните ATV-та са много по развити в тая насока отколкото за раззвлечения. Но пък и това е удоволствие да го караш, и вършиш и работа.
Лошото е че един хубав кит с вериги и приспособления за сняг ще ти излезе доста скъпо.
Ето ти един от многото саитове:
http://www.atvtracks.net/snowplows-ATV.htm
Коментар
-
Момци, отидох днес в Цюндер, съвсем друга бира...
Хората си бяха наясно, яхнах мостра, задвижиха си проучването, общо взето се почуствах донякъде като нормален клиент...
Не разбирам, защо селскостопанската дейност се счита за нещо тъпо и срамно, та ме накараха да се чувствам като парцал в "Еди", обграден от чорапи и цвички за пилоти на пистарки...
В крайна сметка съм убеден, че този Бомбардиер 800 кубика ще ми свърши работа, само да видя, че наистина тегли рало, в интерес на истината, не видях до момента снимка...
Коментар
-
ето нещо полезно каталог за атв в него има от А до Я даже и селскостопански инвентар таман това ти трябва даже има и цениhttp://www.powersportrider.com/CGI-B...catpub=AT0608C
[url="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8870"][IMG]http://ftp.domainbg.com/krasi-atv/Razni/50.jpg[/IMG][/url]
Коментар
-
Без да съм специалист в колесната техника, тези машини ми се струва, че са транспортни, а не селскостопански за оран. Нещо не ми мязат на трактор (демек дърпач), който има огромен колесен въртящ момент и ниска скорост.
Все пак, лека бензинова машина, с малки колела, никакъв въртящ момент и макс. скорост бая над 100 км/ч не ми прилича на тракторче. Останал съм с впечатлението, че това е вариация на тема мотоциклет, след неуспеха на трайковете, а не мотокултиватор.
Експериментът е интересен, но е от типа "може ли Zündapp с кош да издърпа закопал се камион". Иначе, виждал съм S600 със самоделно ремарке...
Коментар
-
Обер в грешка си.Тези машинки са създадени точно със
селскостопанска идея.Оре си без никакъв проблем,даже
по-добре от малките култиватори.А къде го това работно
АТВ със скорост над 100?Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
АТV-то е вид мотокултиватор, набаран от безделници...
Сега вече се произвежда основно за безделници, просто у нас все още те са повечето, от тези които се интересуват от тази машина!
Това разбира се е майтап, да не се върже някой!
Коментар
-
Ами, аз като чета, пълноприводният Бомбардиър Аутландър 800 вдига около 150 км/ч и е с V-образен бензинов двигател и пространствена рамка.
Май тракторите са със шаси за прикачен инвентар, огромни задни гуми, преимуществено задно предаване и дизелови двигатели.
Това, което съм прочел за ATVтата е, че са се появили като транспортни, а не селскостопански средства и първият опит е бил с триколесните, някъде към 70те, но бързо са изпаднали в немилост заради никаквата стабилност и постоянните катастрофи. Ренесансът идва с добавянето на 4тото колело и няма нищо общо със селското стопанство.
Дори и работните АТVта са за транспорт на хора и оборудване, а не са оране.
Коментар
-
абе за всичко друго ама не и за оран според мен там за теглене на ремарке,поливане,пръскане с препарат,риене на сняг, ама за оран по добре дизел да има тяга бомбардера 800 е много експлозивна машина и мисля че за ооране не е подходяща
ето тук има малко инфо за дизелакаhttp://www.atv-bg.net/viewtopic.php?t=2199
ето и малко снимки от едни мой архивни каталози /ако някой може да ги направи да се виждат/Последно редактирано от АНТИМ; 01-10-07, 20:14.Николай Гогов 0898676912
НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!
Коментар
-
Последно редактирано от АНТИМ; 01-10-07, 20:42.Николай Гогов 0898676912
НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар