Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение

Чества се 80 години от победата над нацизма нали?? Е я погледнете как точно е представен парада? На официалната трибуна досега бяха заслужили военни ветерани..
    А сега са строени най важните държавни глави - това са Си Дзипин това са Индия (забравих му името) Пакистан Северна Корея и ред други "дребни" президенти ...
    Държавни глави освен китайския от изброените нямаше. Индия беше представена на ниво заместник министър, Северна Корея посланник, Пакистан въобще нямаше представител!
    Последно редактирано от Skorpion_BG; 10-05-25, 19:42.
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

• trav
      trav коментира
      Редактиране на коментар
      Много характерна черта за русофилте. По теми касаещи русия, имат психична блокировка, изключват абсолютно всякаква връзка с действителността.
      За парада , всички коментари са че е супер посредствен, 15 самолетта- су30,миг29 и су24... Няма 57, няма бомбардировачи.. Нищо , а танковете още по зле.
      Обаче като чуеш Сек, мишо и подобни, направо получили простатен оргазъм.

По другите теми е същото, обясняваш даваш доводи, графики...... Нема никой

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Ма важното е,че Русия с Китай и нямат равни…….болни мозъци

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Верно много посредствен парад! Никакви лопати не показаха руснаците, а и пак не се разбра с по колко перални разполага едно руско домакинство...

• Турция е НАТОвска държава с достатъчно жива сила. Друг въпрос е дали ние и Гърция можем да я считаме за съюзник.
    На парада бойната авиация беше много слабо представена.
    Последно редактирано от ezhko; Вчера, 10:23.

Коментар

• kartechar
      kartechar коментира
      Редактиране на коментар
      Другата техника компенсираше!

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      В една реална ситуация колко можем да разчитаме на Турция при тези добри отношения на Путин и Ердоган е много съмнително . В момента Турция е големия печеливш от тази война и санкциите . Руския нефт и газ става турски срещу съответната комисионна .

• Имаме нужда от пари за болници за електроцентрали за пенсии за храна - а не от превъоръжение...
    Болници, ако не продължаваме да ги рушим, имаме. Нямаме лекари и медицински сестри.
    А кадри само с пари не се правят. Трябват десетилетия за изграждане на основите на устойчива кадрова база и съпътстващо образование.

Коментар

• trav:
      "За парада , всички коментари са че е супер посредствен, 15 самолетта- су30,миг29 и су24... Няма 57, няма бомбардировачи.. Нищо "

Ще ми се тези постове да останат във архивите - защото само до една година ще се разбере кой е прав.
      Аз не се имам за умен - чета и разбирам Витанов, Сивилов, Скот Ритер,израелските банкери и сума ти още...
      За трети пореден път повтарят че този парад е революционен - не заради техниката... а заради новосъздадената армия която дефилира...
      Не говорим за руска армия - на червения площад дефилира смесена руско китайска корейска армия - както и казахстан и още други....
      Тази армия няма сериозен противник - единствено клингоните(обединените клингонски планети) могат да и се опълчат.

Сега - днес/вчера изтекоха допълнителни сведения - които според мен са по важни от парада...
      Ако са верни (за мен все още са под въпрос)
      На практика - Си Дзипин не дойде сам - дойде с малък финансов/банкерски екип (в азиатския свят са известни като най умните икономисти) - като се твърди че този екип е отишъл на работна среща с руския екип воден от Наубулина и другия руски гений(забравих му името).
      Неофициално се твърди че Русия е обещала защита на Китай срещу "зловредни" действия от САЩ.
      След като Китай е получил тази защита - се е успокоил и е започнал икономически отговор.
      Не забелязвате ли че Тръмп спря да се показва и от известно време няма активни изяви? Рязко намали агресивния си тон почна тук таме да дава заден??

Според запознати причините са :
      -Китай е най големия купувач на Боинг - отказали са да купят над 100 самолета - а са върнали 2 платени които кацнали в Китай а китайците унизително ги заредили и им казали да се връщат обратно в завода(огромен шок и унижение) - твърди се че шефовете на Боинг са се затворили в овалния кабинет и са си крещяли - Боинг е пред сериозен фалит - загубите се изчисляват на десетки милиарди Боинг щял да се мести в Мексико?!? Ай стига бе
      - Китайците са отказали да купят селскостопанската продукция на САЩ - изглежда безобидно ама хич не е...Загубите са десетки милиарди.Ама това са истински живи пари-а не напечатани...Ще купят от Бразилия това лято(и следващите лета) - един истински долар е равен на 2-3 напечатани
      - След като Тръмп вдигна митата - Тойота Нисан и Мазда - които имат заводи в САЩ - не са пожелали да преговарят с Тръмп - директно тихомълков са започнали процес да си изнасят заводите от САЩ
      - Джон Диър се изнася от САЩ - това е много много фрапиращо (ако е истина) . Твърди се че ще мести заводите в Индонезия - причината - там няма мита и има предвидимост и конкурентност...
      - Някакъв си шеф на ЦРУ докладвал на Тръмп за реалната бойна мощ на руснаците и му обяснил това онова. Съгласно този доклад - руснаците са изпратили няква си подводница "Белгород" да патрулира из световния океан.Ама я изпратили с фанфари оборудвана с не знам колко си торпеда "Посейдон" . След месеци подводницата се е завърнала - ама половината торпеда ги нямало а подводницата била с над 200 тона по лека... И се твърди че американското крайбрежие е минирано с Посейдон. На огромна дълбочина напълно неоткриваеми . Тоест руснаците по всяко време могат да ги активират - ще предизвикат огромно цунами...

Тоест руската мощ е толкова голяма че те са в състояние да се справят с всички без въобще да опират до ядрена мощ. Достатъчни са "Орешник" и "Посейдон"
      Сега дали това е истина - предстои да узнаем(ще ни трябва време).

Моето скромно Мишевско мнение:
      САЩ(Тръмп) - може да преживее фалита на Боинг. Сащ може да се справи и без парите от една селскостопанска продукция, може и без Джон Диър...
      Моите съмнения са комбинацията от всичко това наведнъж - удара ще е доста сериозен. И САЩ ще забрави за Тайван за Украйна за сума ти други неща - щото ще бъде зает да си оправя неговите проблеми...
      А те започнаха... би трябвало до 2 месеца това което казах по горе - да бъде ясно.Китайската атака по долара вече е започнала.Ще видим докъде ще стигнат.
      Мен повече ме интересува икономическата страна - а смесения руско-китайски финансов екип започват активни действия на световния пазар и ще има драстични промени.Това са най умните хора с най големия икономически ресурс.
      Явно вие не можете да го разберете - Русия и Китай са напълно обединени с обща икономика. Огромна мощ - реална истинска а не на кредит.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Той и Шикългрубер така мислеше . Преди него Наполеон . Как свършиха и двамата ? Какво последва после ? https://iskamdaznam.com/ruskata-armiya-v-parizh/ ; https://nauka.bg/shhurmuvaneto-i-pre...eto-na-berlin/

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Виж календара,там трябва да пише коя година е,за кой век вече Гугъла помага

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Босе който не помни уроците на историята със сигурност ще повтори грешките на предшествениците си . И между Наполеон и Шикългрубер има едни 130 години пък крайния резултат нещо същия . Според Шикългрубер уж СССР колос на глинени крака пък с тия глинени крака му нарита задника в Берлин .

• Искам да кажа нещо изключително важно което много хора не разбират а ни засяга пряко.

Еврото е валута която си има своите особености.

Тази валута НЯМА златно покритие .
      Няма статут на "петродолар"
      Няма доверие в ЕЦБ - защото е подчинена на Брюксел и печата яко(каквото и кажат)
      Тя е натоварена с страхотна тежест(много държави а пък дребни и всяка дърпа настрани)

Еврото беше втора валута в света допреди коронавируса 2020 година някъде и имаше солидно сериозно покритие или защита.
      Еврото беше обезпечено с европейските технологи и продукти !!
      Тоест зад еврото седяха Мерцедес Ауди БМВ,Ферари,Ламборгини,Шанел,луксозни италиански стоки и други...

Това беше нашето златно покритие... Заради това еврото си струваше да го имаш и използваш...

Когато Европа спре тази индустрия - еврото ще отслабне,ще се обезцени...

Следователно - жизненоважно е Европа отново да стане този промишлен гигант който беше. Промишлеността не само вдига жизнения стандарт ами тя служи и като заместител на златния стандарт. Пази валутата буквално...

Това е хора - не знам как по просто да го кажа. Ние европейците трябва да правим нещо, някакви реални истински конкурентни продукти, а не обречени и безсмислени европроекти.Печатането на пари не е решение и трябва да спре.
      Един производител/ фермер/строител е равен на 10 чиновника .
      Не може в една държава да има много чиновници и малко производители

Ако продължаваме с тази грешна политика еврото трябва да се срине по всички финансово/банкерски правила.

Коментар

• Мишо,
        Мисля че прибързваш. САЩ са все още ядрена държава, способна да изтрие земята от човечеството.
        Чисто конвенционално, САЩ владеят неоспоримо моретата и океаните, въпреки всичките проблеми, които военно-морските им сили започват да имат. Нямат сухопътна граница с вражески държави.Имат неоспоримо преимущество във високоточните оръжия, разузнавателните комплекси и комуникациите. Армията им е достатъчно голяма и с достатъчно бази по света за да проектира достатъчно влияние над страни като Япония, Германия, Италия, Австралия и повечето от Латинска Америка.
        Още по-важно е, че заедно с Великобритания има огромно влияние върху банковата система, застраховането, здравеопазването и най-вече културата на световните елити.
        Сриването на САЩ, ако се случи, ще е отвътре, в резултат на поредната "перестройка". Но първо ще пробват да разпалят война в Европа и Азия. Което и правят в момента, с голям шанс да успеят. Чак ако се провалят има шанс за проблеми в САЩ. Но дотогава няма да ни е до тях...

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Не ми се спори за ядрени работи и на кого му е по голяма п.шката...
          Явно е че е на руско-китайския-азиатски алианс - новото "нато" или новия военен съюз

Аз се хващам за европейски българския проблем...а именно :
          Неработеща икономика - това ще срине всичко. Еврото най вече...
          Не може разни чиновници и политици да го крепят...
          Трябват ни реални производители/строители а не чиновници ...

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Просто не се вписвам в мисленето ти, Босе.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Сега се вписа,някой ти е хакнал профила - един път така ма друг път иначе

• Мишо не са добре нещата, смени дилъра или медиите .
        Добре че поне не обясни за стелт самолетите, стелт танковете и стелт корабите който дефилираха на червения площад. Остави само стелт подводницата.

За останалите глупости и малко дете не може да се върже...
        Още предъвквам за китайските банкери и най гениалните руснаци набилина и другия..

Интересно тея генни какво направиха с руската икономика..... ще кажеш война, не и преди това си е била бензиностанция с ядрени ракети. Супер развит бизнес рекет.
        За китайските банкери ясно. Путин е отворил сергията, пуснал е всичко на пазара, само да докара още някоя количка за голф, - За парад де , не за Украйна.
        другия руски гений ехеее, Сигурно в момента се пазарят за цената на Сибир, ако не си разбрал дефакто е китайски.... сега оформят документите

За Китай обаче ме зарадва, а дано, ама надали .. Като не купят Боинг, сигурно ще купят руски пътнически самолет, няма лошо Сухой за колко вре3ме може да произведе 100 пътнически самолета, , разбира се първо да задоволи вътрешния пазар.
        За животните още по добре, след като Путин е казал, китайците минават отново на вегетарианска диета. Месото е вредно а стековете са империалистически символ на умиращия капитализъм.
        Джон Диър са пълни боклуци, но за да се спасят от фалит, ще се преместят в Беларус и ще се казват БелДиър. Първия брониран трактор, дефилира в Якутия на парада.

Подводницата Путин я върна да пази червения площад( Шега) , Истината е, че СпонджБоб с червените гащи изпушил всички торпедата, а неговия приятел морската звезда натиснал Белгород да прави любов , явно е било голям зор, да отслабне толкова.
        ,Сега дали това е истина - предстои да узнаем(ще ни трябва време).

Мишо какво скромно има в мнението ти. Навърза и оправи 5 от Г8 държавите, направо си гении, като ония другия руския.

Явно вие не можете да го разберете - Русия и Китай са напълно обединени с обща икономика. Огромна мощ - реална истинска а не на кредит.
        Това не мога да го разбера по никакъв начин

ПП. Тъкмо се чудех защо изпусна Европа
        Последно редактирано от trav; Вчера, 15:30.

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Индия е на дневен ред,няма да стане за ден,седмиц или месец,и за година може да не стане,но много от производствата ще се изтеглят от Китай и ще забодат копие в Индия та кой колко силен или колко голям го вади предстои да видят децата ми,аз може да не съм жив до тогава

• Не ми се спори за ядрени работи и на кого му е по голяма п.шката...
        Явно е че е на руско-китайския-азиатски алианс - новото "нато" или новия военен съюз

Аз се хващам за европейски българския проблем...а именно :
        Неработеща икономика - това ще срине всичко. Еврото най вече...
        Не може разни чиновници и политици да го крепят...
        Трябват ни реални производители/строители а не чиновници
        На Еврото му спират кислорода (сиреч енергийните ресурси) както Щатите, така и Русия. За да докарат Западна Европа до такова отчаяние, че да тръгне да воюва. Което Франция и Германия се опитват да избегнат за сметка на останалите държави от ЕС включая и нас. Ако не успеят, САЩ, Великобритания и Русия пак ще им дойдат на гости, за да ги поограбят отново.
        Китай има същите проблеми като ЕС - липса на енергийни ресурси и пазари. Плюс конкуренция от Япония, Корея и Индия. Русия е твърде бедна за да помогне в случая.
        И което е по-лошо: елитите и в Русия, и в Китай, не са изградили собствена култура и цивилизация, а следват западната.

За да имаме производители ни трябват две неща: енергия и пазари. За първото ни трябва военна мощ, която да защитава енергоизточниците. За второто ни трябва конкурентноспособност, което ще рече образование, което ще рече култура. В Европа само Франция още се пъне да подържа някаква военна сила и собствена култура едновременно. Всички останали държави имат в известна степен само едното.

ПС Затова и франсетата разчитат пак да се измъкнат за сметка на останалия ЕС, воден от швабите къмто по дяволите.
        Последно редактирано от ezhko; Вчера, 17:21.

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Казвам ти аз,че някой ти е налазил профила ма ти не ми вярваш. Е за Франция дето се опитвала да се потули от войната / СПЕЦИАЛНАТА ОПЕРАЦИЯ де,да ме прощава Путин / не съм съгласен много ма па ако бях съгласен на 100% с теб и ще трябва да си сипя едно от обяд баси.

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Просто ти се губят нюансите между черно и бяло.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Китай има култура и цивилизация много преди нас в Европа . https://iskamdaznam.com/top-20-drevn...ja-chast-i-br/

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X