Първоначално публикуван от VPetrov
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Акумулатори - разновидности и технология
Свий
X
-
Модела Delphi Freedom(R) по информацията която имам е "гелов". Този модел е и един от най-добрите на компанията Delphi.
Ето цитат от описанието за модела:
The new heavy-duty Delphi Freedom(R) Extra Battery is an absorbent glass mat (AGM) battery designed to meet the demands of a heavy-duty application. This battery is unique because there is no free liquid (or electrolyte agitating) in the battery. The electrolyte is absorbed by the glass mat, similar to a sponge absorbing liquid. This creates a leak- and spill-proof design that can be mounted essentially in any orientation anywhere within the vehicle.
Освен това едва ли е възможно при положение че акумулатора на Дефендера е под предната седалка модела да не е гелов. Ще корозира, мирише и т.н....
Коментар
-
този 85аh , ще вършили безпроблемно работа за MailMarker 9500 , NISSAN TERRANO 2.7 TDI. Да се има в пред вид , че се вра редовно в блата и др. калоизточници! помогнете бързо щото Дядо Коледа вече ми донесе лебедката (ура , другари)!PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Значи следващия по-малък - 65Аh. Предимство на твоята лебедка е че дори и с този ще работи прекрасно, нещо с което малко други модели могат да се справят. А съвета ми е да се инсталира в последствие още един като резервен и когато е необходимо в паралел. По-нагоре в тази тема се дискутира много въпроса...
Коментар
-
да де , именно дискусията ме обърка окончателно ! нали е противопоказно да се връзват в паралел ?65 нямя ли да дойде малък ? аз сега сън с 78 ah ,електролитен !PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
-
Дааа ... Западняците са направо трогателни понякога. Всеки път когато някой открие как е направена топлата вода тича да се похвали в интернет))
Обаче документирането на процеса винаги ме впечатлява, аз не мога така((( Някой ден и аз ще си намеря цифрово апаратче и тогава яка им душа! Не им мърда описание и на откриване на колелото. Сравнение с квадратно, с триъгълно, снимки на един който има план как да го сравним с други форми колела. Заключения за ползата от колелото и примери за използването му в почивните дни, на двора, в скаутските отряди. Със снимки!!!
)))
Тия верно са се ояли толкова, че наистина нямат представа как е направен света наоколо...
Коментар
-
До: Акумулатори - разновидности и технология
Колеги, от тази тема и от още няколко подобни мисля, че доста добре информирах относно разликите между акумулаторите и почети съм готов да направя избор за покупка на двата нови от които имам крещяща нужда
Но остана един сериозен за мен въпрос !
Джипчето ми е Паджеро ІІ / 93'год. / къса база / Японка - десен волан
купих си го с два акумулатора ( фабрично е с 2 АБ ) и след 10'тина дни се скапаха тотално !
Но въпроса е в това, че старите АБ - бяха различни, размера на клетките където се поставят - също е различен, разположението на плюсовете също
И сега се притеснявам дали е редно да си сложа два различни акумулатора по размер и ампераж ?
Какъв е принципа на свързване ?
Има ли нещо като изравняване между двата ?
размера на леглата ми позволява да монтирам максимално да речем един около 70Ah и едни около 95Ah , но ...
Ако някои има опит с паджеротата и ел. схемите им, нека помогне ?!www.4x4Trips.bg
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар