Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатори - разновидности и технология

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от VPetrov
    Чакайте малко, Delphi e сериозен производител. Има ли други надписи по акумулатора например моделно име:

Freedom Plus
    Freedom
    Standard
    Freedom Truck
    Truck
    Freedom Marine
    Freedom Stationary?

Ако има такъв надпис ще ме улесни...
    В.Петров , модела е Freedom, гелов ли е?

Коментар

Модела Delphi Freedom(R) по информацията която имам е "гелов". Този модел е и един от най-добрите на компанията Delphi.

Ето цитат от описанието за модела:

The new heavy-duty Delphi Freedom(R) Extra Battery is an absorbent glass mat (AGM) battery designed to meet the demands of a heavy-duty application. This battery is unique because there is no free liquid (or electrolyte agitating) in the battery. The electrolyte is absorbed by the glass mat, similar to a sponge absorbing liquid. This creates a leak- and spill-proof design that can be mounted essentially in any orientation anywhere within the vehicle.

Освен това едва ли е възможно при положение че акумулатора на Дефендера е под предната седалка модела да не е гелов. Ще корозира, мирише и т.н....
      VPetrov.photography

Коментар

този 85аh , ще вършили безпроблемно работа за MailMarker 9500 , NISSAN TERRANO 2.7 TDI. Да се има в пред вид , че се вра редовно в блата и др. калоизточници! помогнете бързо щото Дядо Коледа вече ми донесе лебедката (ура , другари)!
        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
        0899187766

Коментар

Да
          VPetrov.photography

Коментар

Венци , ПРОБЛЕМ ! не мога да събера 85аh ! max 300 мм.!
            какво и откъде ад слагам ?
            0899187766

Коментар

Значи следващия по-малък - 65Аh. Предимство на твоята лебедка е че дори и с този ще работи прекрасно, нещо с което малко други модели могат да се справят. А съвета ми е да се инсталира в последствие още един като резервен и когато е необходимо в паралел. По-нагоре в тази тема се дискутира много въпроса...
              VPetrov.photography

Коментар

да де , именно дискусията ме обърка окончателно ! нали е противопоказно да се връзват в паралел ?65 нямя ли да дойде малък ? аз сега сън с 78 ah ,електролитен !
                0899187766

Коментар

Няма проблем за паралелна работа на два акумулатора ако са от един вид и с еднакъв капацитет. Освен това е елементарно на втория акумулатор да му се сложи една ключ маса и когато не е необходим да стои в резерва - така е и по сигурно...
                  VPetrov.photography

Коментар

кави са тт данните на 65ah и 85ah?пусков ток...
                    0899187766

Коментар

За подробна информация тук:

http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...5/12/topla.pdf
                      VPetrov.photography

Коментар

Това ми се струва интересно...

http://www.expeditionexchange.com/dualoptima/

Коментар

Дааа ... Западняците са направо трогателни понякога. Всеки път когато някой открие как е направена топлата вода тича да се похвали в интернет))
                          Обаче документирането на процеса винаги ме впечатлява, аз не мога така((( Някой ден и аз ще си намеря цифрово апаратче и тогава яка им душа! Не им мърда описание и на откриване на колелото. Сравнение с квадратно, с триъгълно, снимки на един който има план как да го сравним с други форми колела. Заключения за ползата от колелото и примери за използването му в почивните дни, на двора, в скаутските отряди. Със снимки!!!
                          )))
                          Тия верно са се ояли толкова, че наистина нямат представа как е направен света наоколо...

Коментар

До: Акумулатори - разновидности и технология

респектъ

Коментар

До: Акумулатори - разновидности и технология

Колеги, от тази тема и от още няколко подобни мисля, че доста добре информирах относно разликите между акумулаторите и почети съм готов да направя избор за покупка на двата нови от които имам крещяща нужда

Но остана един сериозен за мен въпрос !
                              Джипчето ми е Паджеро ІІ / 93'год. / къса база / Японка - десен волан
                              купих си го с два акумулатора ( фабрично е с 2 АБ ) и след 10'тина дни се скапаха тотално !
                              Но въпроса е в това, че старите АБ - бяха различни, размера на клетките където се поставят - също е различен, разположението на плюсовете също

И сега се притеснявам дали е редно да си сложа два различни акумулатора по размер и ампераж ?

Какъв е принципа на свързване ?
                              Има ли нещо като изравняване между двата ?

размера на леглата ми позволява да монтирам максимално да речем един около 70Ah и едни около 95Ah , но ...

Ако някои има опит с паджеротата и ел. схемите им, нека помогне ?!
                              www.4x4Trips.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X