Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за корона и пиньон на стар асансьор

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • dragozow
  отговори
  Борово. Мога да ги заведа да видят, имам достъп до асансьорното.

  Остави коментар:


 • sek.1
  коментира - отговор
  Кой е квартала ?

 • dragozow
  отговори
  Табелка е имало, но я няма.

  Остави коментар:


 • sek.1
  коментира - отговор
  На машината трябва да има табелка .

 • dragozow
  коментира - отговор
  Проверих в асансьорната фирма, казват ми, че е от завод за асансьори гара Искър, 1971 година. Само това имат като информация. Мотора май беше 11 киловата, 19 етажен блок, това е голямата машина. Ще ти я снимам днес, защото ще сменяме дограмата на асансьорното и така или иначе ще вися при дограмаджиите.
  Последно редактирано от dragozow; 16-06-21, 10:09.

 • sek.1
  коментира - отговор
  Трябва ми типа машина за да видя за резервните части .

 • dragozow
  коментира - отговор
  Има вариант с табло на Алфалифт, което също е добро. В другия блок видях стари машини с турски табла, работеха впечатляващо плавно. Не знам каква е машината, изтрих снимките, но като гледам асансьорните фирми не са навити да ремонтират стари машини и да слагат нови табла. С 4 фирми говорих и ги водих в асансьорното. Още повече, че при такъв ремонт трябва да сменим фирмата, което за нас не е проблем.

 • sek.1
  коментира - отговор
  При ортака е така само че таблото с честотния инвертор е българско . Какъв тип ви е машината да видя при Данчето дали няма още нещо останало в склада . От Ловеч ни пратиха шайба с такова качество на отливката че ако ми бяха казали че е немска щях да се вържа с чиста съвест . Мога да ти го покажа асансьора модернизиран . При мен са Мила лифт много печени момчета . Те правиха модернизацията при ортака .
  Последно редактирано от sek.1; 13-06-21, 05:21.

 • dragozow
  коментира - отговор
  Събираме пари за нова машина Монтанари и турско табло, на 60% сме, надявам се до Нова година да имаме нов асансьор, ще видим... Другия вариант е ако се намерят оригинални части да сменим само таблата, това даже го гледах в един блок, качваха ме и в асансьорното. Новите табла правят машините да тръгват и спират много плавно и практически няма шанс да се счупи нещо. Мисля, че ще сменим и фирмата с асансьорите.

 • sek.1
  отговори
  Калояне ако не сте решили вече проблема ми се обади . Каква ви е асансьорната машина ? Бившето предприятие АС на гара Искър ни е в холдинга и нашия директор му е директор и на него . Като нищо при Данчето в склада може да ги има частите а ако ги няма тя знае всичко кой къде ги произвежда . Преди две години така ортака търси сума ми ти време части за техния а Данчето с два телефона уреди всичко за два дена . Само не се лъжи нещо турско да сложиш ще си прокълнеш всичко след това . При мен има под наем една фирма която се занимава с асансьори водиха ме в един склад да видя точно няколко турски машини дали може нещо да се ремонтират няма такава трагедия в проектирането и изпълнението . Всичките са монтирани и след няма и година правят основен ремонт и връщат старата българска . Тая песен с частите съм я слушал много пъти от много места ама при мен не върви . Българска асансьорна машина за да помеле това което си описал съвсем целенасочено е оставена без масло от фирмата по поддръжка . Тая в блока на ортака вътре е като нова щото той от как е построен блока всеки месец следи какво става и ако има проблем някъде им разгонва фамилията на фирмата по поддръжка .
  Последно редактирано от sek.1; 08-06-21, 06:18.

  Остави коментар:


 • dragozow
  коментира - отговор
  Точно игра на думи е, защото има адвокати. Решението със стотинките си беше идеално и честно, но едно време като че ли не беше чак такъв проблем. Сега по повечето стари сгради, строени по комунизма тези асансьори станаха на по 50 години, хората не са много заинтересовани за общите разходи по такава сграда. Аз какви случаи и обяснения имам защо някой не иска да плати нещо...

 • Пенчо
  отговори
  A, едно време асансьора ни беше с касичка. Пускаш стинки - возиш се, не пускаш ........

  Остави коментар:


 • ittso
  отговори
  Игра на думи...
  Все едно да заваря вратата, но да твърдя, че съм ограничил достъпа само до вратата, и
  ако успееш да влезеш в кабината, няма проблем да ползваш асансьора...

  Остави коментар:


 • dragozow
  отговори
  Сподели точно, че по този начин не могат да ни барнат, защото ние не ограничаваме достъпа до асансьора, а за таблото може, защото не са си платили. Тези специално монтират много такива устройства и знаят как трябва да се направи. Иначе защо не работи асансьора за някой е ясно, не си е платил сметката, но може да си седи в кабината.

  Остави коментар:


 • ittso
  отговори
  Така е. Асансьорът е обща част. Такава е и таблото, че и бутоните му, и не може да ограничавате достъпа до тях.
  И нека да бъдем реалисти - едва ли фирмата за монтаж на чипове би споделила информация която би довела до отлив на клиенти.

  Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

Зареждам...
X