Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

Моят има маркуче,което може да се върже директно с улук(напр. като се пробие стената) или с канализацията-това примерно когато се ползва много,за да няма хамалогия...После съжалих,че не си взех с таблетки,въпреки че са скъпи,тоя в магазина не прецених колко е шумен.Вече нямам висока влажност в спалнята,тя се получаваше от пране,а сега имаме сушилня и тя е много,много по-смислена покупка,не шуми толкова и...топли

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Препоръчайте ми марка и модел домашен влагоуловител тих, икономичен.
      Препоръчвам този, който ползваме вече 3 години, описан в пост 10:
      "От няколко дни и аз ползвам такъв ( по препоръки от предишна тема - YL 2005 ), учудих се колко много вода събира за едно денонощие!
      Охлаждащия ефект е съвсем незначителен, малко по-дразнещ е лекия шум от вентилатора ( е той и климатика ми "шуми" през лятото, но по-добре се чувствам с него, отколкото без него)
      !"
      Шума му е леко дразнещ, но го включваме в стая, в която не сме в момента.
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Таблетки съм ползвал, я изкарат литър за 2 седмици, я не. За малки обеми са, примерно гардероб. По 7 ли 9 лева едната таблетка - това в киловати за ел. уред са извадени поне 100 литра вода за тия пари, не съм задълбавал да смятам. Ел. обезвлажнител първия ден изкара 4,8 литра за 18 чАса. Сега вадя по половин - един литър на ден, зависи колко проветрявам. Това топли, точно колкото консумира, а не охлажда. Зимата е равносилно на половин калориферче. Бръмчи малко повече от хладилник. И моето има маркуче.
        Има едни с елемент на Пелтие, те не шумят от термопомпата, но са малки и имат ниско КПД.
        За сушилнята съм се заял да не ми тръчколи дрехите, и баш днес мъкнах едни термопанели. С нормалните сушилни е малко рисково на какво ще попаднеш, четох за влага от нея, за мен е недопустимо. Термоизолиран вентилиран с изцяло външен въздух гардероб със сушилник вътре. Филтър на входа. Седмица за сушене и почти никакъв ток ме устройва за зимата.
        Последно редактирано от Rabin; 15-10-13, 22:51.

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
          Имам го от 5-6 години,но не го ползвам-виси си в кухнята като мебел.Може да регулира % на влажност-40,50,60,70-резервоарчето мисля че събира 4-5 литра.Охлажда допълнително помещението и прави "течение",но най-голямият проблем е шумът който създава-дразни много.Би могло да се изтърпи временно,за да изсъхне дадено помещение,но за постоянно...Разходът на час е 400 вата.Една от най-безсмислените ми покупки...и бих го продал
          Марка, модел, цена?

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          прозорец
          Не, живея до река /за да вляза в имота си минавам по мост/ и ако външната темп не е трайно под нулата има много влага във въздуха. Банята с вентилатор оставен цяла нощ си стои с конденза по стените.

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Цял ден ми е отворено, без тая машина не става. Влагата влиза отвън. Писах повече в темата "вътрешна топлоизолация на апартамент". Само вентилация без мисъл прави влага като наводнение, локви имам предвид. След спиране на вентилатора - изчезнаха, и влагата слезе с 20%.
          Напълно съгласен.
          Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
          Препоръчвам този, който ползваме вече 3 години, описан в пост 10:
          "От няколко дни и аз ползвам такъв ( по препоръки от предишна тема - YL 2005 ), учудих се колко много вода събира за едно денонощие!
          Охлаждащия ефект е съвсем незначителен, малко по-дразнещ е лекия шум от вентилатора ( е той и климатика ми "шуми" през лятото, но по-добре се чувствам с него, отколкото без него)
          !"
          Шума му е леко дразнещ, но го включваме в стая, в която не сме в момента.
          Значи имаме още едно "за" YL. Това каква каква марка е, куча? Сега модела, който предлагат с най-малките цифрички е YL-2009LCD.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Хладилникът охлажда вътрешното си пространство и загрява околното.
            Компресорният влагоуловител изстудява въздуха, за да кондензира влагата в него, но за разлика от хладилника - изстуденият въздух не бива затворен и изолиран, а циркулира в съответното помещение!
            То това си е хладилник. И двата му радиатора (и топлия, и студения) са му в помещението. Няма как да изстудява без да е с КПД над 1-ца.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мойто е Tarrington House, дебит 20 литра на денонощие максимум, за 84 куб.м. помещение, 270 лева в Метро. Засега съм доволен, но го взех наскоро. Някак си на вид са го докарали като истинска техника, не някаква шарена кутия. Сякаш по-голямо от аналогичните по другите магазини, колкото 2 кутии за компютър. Снощи заради дъжда изкара 2 литра за няколко чАса. Със сигурност отоплява стаята, измерено. И си духа топло, ако вътре да има студени плоскости. По спомен шуми 50 и нещо децибела.
              Теоретично може да изстудява, ако го разглобя и му изкарам топлия радиатор и компресора извън стаята, каквото намерение нямам.
              Последно редактирано от Rabin; 16-10-13, 10:08.

Коментар

Моделът на моя е YL 2020 EP-375 W-при натискане на копче показва и стайната температура.Купен преди доста години,но ползван съвсем малко,бял,размери-50х31х23.Купих го за 390,предлагам за 130

Коментар

Докато едното чаве беше бебе спяхме в една стая и на затворена врата, се бях принудил да купя (линкът е изтрит)
                  Преди да го взема, просто течаха реки от влага по прозорци, первази, стени и т.н, въпреки многократните проветрявания през деня.
                  С машинката никакви ядове, има възможност за настройване на %влажност, функция за изключване при напълване на резервоара, въздушен филтър с възможност за лесно почистване и тръбичка за евентуално отвеждане на водата навън. Малко си е шумен, не че не може да се спи като работи, но си е проблем за по-претенциозните.

И така изкарахме доста време, докато една вечер случайно бях оставил вратата открехната, а на сутринта чудо. Минимална влага и конденз по прозорци/дограма и тогава открих рецептата – задължително открехната врата през нощта и в допълнение, парното на минимум (въпреки, че апартамента ми е достатъчно топъл). И така приключих с конденз и влага.
                  Успех!
                  Последно редактирано от STROIL; 17-10-13, 08:28. Причина: непозволен линк

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                    Моделът на моя е YL 2020 EP-375 W-при натискане на копче показва и стайната температура.Купен преди доста години,но ползван съвсем малко,бял,размери-50х31х23.Купих го за 390,предлагам за 130
                    Имам интерес към китайчето. Макар и шумен ми е нужен, по-добре на шумно отколкото да си развъждам плесени.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Имам интерес към китайчето. Макар и шумен ми е нужен, по-добре на шумно отколкото да си развъждам плесени.
                      Получих го. Наистина е много шумен като фуражомелка, но го пускаме да работи в стая, в която не сме в момента. Тази сутрин в спалнята се оказа, че влажността е 80 %. А аз съм го настроил на 50 %. Благодаря на колегата.

Коментар

Аз ползвам същият модел от година и нещо - страхотна работа върши.
                        Шумен е наистина - изобщо не го ползвам в стаята, в която се спи а в коридор.
                        Миналата зима ползвах гаранционният сервиз, защото беше замръзнал, дефроста не беше успял да се справи и беше заминала електрониката, която следва да се грижи именно за това.
                        Монтирана е отзад на питата и се беше повредила заради обледяването.
                        Смениха я в сервиза с леко натискане от моя страна но мина за гаранционно обслужване.
                        Моят опит с него показва, че ефективността му пада драстично под 16-17 градуса.
                        Под 16 работи повечето време на дефрост и всъщност няма смисъл да се пуска изобщо.
                        Другото дразнещо в този модел е, че ако по време на работи спре тока след това не се пуска сам - трябва да се стартира ръчно.

Иначе откакто го имам не се е налагало да купувам дестилирана вода изобщо
                        Изходящият продукт е супер за ползване в охладителни системи на автомобили, ютии с пара и др. такива цели
                        Незаменим уред е... Ако ме е плескал дъжд на мотора на сутринта кожата е абсолютно суха.
                        За една нощ събира всичко без остатък...
                        Може би има и други, по-тихи и по-джиджени модели но и този върши работа.
                        Дано си доволен от него.
                        Враг усраине

Коментар

Правя ремонт на апартамента и слагам вътрешна изолация от фибран навсякъде. Още не съм се нанесъл, обаче не си правя въобще илюзии, че няма да имам мухъл. По тази причина инвестирах 250лв в обезвлажнител на Теси - 2,5л резервоар, 250W мощност, мах 110кв.м обем на помещението и 10кг "живо тегло". Външният дизайн е отличен (поне на мен ми харесва). При работа шума е като на включен климатик, ама от евтините. Не е дразнещ, но за хора като мен, които не могат да спят в стая с тиктакащ часовник, ще бъде проблем. Изпробвах го на терасата онази вечер. Прясно изпрано пране и остъклена тераса със северно изложение. За 4 часа събра повече от литър вода. Явно е, че работи, но все още ме е страх да го оставям без надзор. Определено ще бъде полезен уред за дома.
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Някой друг да има компресорен влагоуловител, който не му трябва, че изпуснах офертата?

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                              ...Явно е, че работи, но все още ме е страх да го оставям без надзор...
                              То тези уреди е доста по-комфортно да ги ползваш без надзор. Шумно ми е поне на мен.
                              Освен това няма какво да го мислиш чак толкоз.
                              За хладилника имаш ли подобни притеснения? Същото е...
                              Враг усраине

Коментар

Та даа... дойде време и за Влагоабсорбатор. До 300лв. може ли да се вземе нещо качествено, което ще може да свали поне с 20-30% влажността. Дори при тези положителни температури тези дни /около 5гр/ пак прозорците са целите във вода.
                                Проблем 1. Няма място за простор и дрехите се сушат в коридора - АД!
                                Проблем 2. Няма балкон.
                                Проблем 3. Тоалетната е посредата в апартамента и тя е влагоУсилвател.

Това, което прочетох, че много шумели. Има ли вариант да не колкото Хускварната. Нещо се наплаших. Не е ли, като духалка?

Очаквам предложения с подсказки, за да се насоча. Гледах едно Делонги.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X