Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това "чудо" върши ли работа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Asteri
    отговори
    Може, но зависи от конкретни технически показатели:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0341-Custom-e1366076203996.jpg
Прегледи:253
Размер:45.0 КБ
ID:6523394

За две печки твърдо гориво в един комин, желателно е да:
    ...има груба сметка дали коминът като размер може да осигури достатъчно тяга
    ...се чисти коминът доста по-начесто
    ...имаш детектор за CO
    ...не се отварят вратичките на двете печки едновременно
    При дълга хоризонтална тръба се образуват повече сажди в комина (риск от пожар). Изолацията помага.

Остави коментар:

• maystor
    отговори
    Единственият проблем, който може да се появи е ако кюнците хоризонтално минават през неотопляемо помещение, ще правят гаден конденз и ще капе гняс от тях по пода.
    Решение има: термоустойчив силикон за камини и топлоизолация.

Остави коментар:

• turtey
    отговори
    То пробата е свързана с дупка в една стена и разбира се в комина.
    Което не е безкрайна драма но все пак искам да съм подготвен

Остави коментар:

• maystor
    отговори
    Петьо, проба му е майката, аз имах 7 м хоризонтала с две криви, но пък коминът теглеше яко.

Остави коментар:

• veskov
    отговори
    Това си е проблем, без значение на останалите фактори, в случая съвсем. Може пък комина да си има тяга, без да му се помага. Хамалогия е, но си трябва проба.

Остави коментар:

• turtey
    отговори
    Ъъъ
    Три кривки трябва да има

Остави коментар:

• veskov
    отговори
    Не мисля, че ще има изобщо проблем, че са в един комин. Пробвай все пак да дадеш някакъв приемлив за окото мин наклон на 5те метра, множко са, ако пък има и крива... . Пробвай

Остави коментар:

• turtey
    отговори
    Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
    Принципно няма проблем,ако работи с една. Не е добре отворите да са един срещу друг (мин30-40см разл във вертикал). Или поне докато едната тръгне добре, другата да е затворена. Добре е мин. хориз участък, даже ако позволява и лек наклон. Зависи все пак от сечение и височина на комина, вид печки.
    Разликата във вертикала ще е метър и половина.
    Реално едната печка е точно на комина.
    Към същия искам да вържа още една, хоризонтала ще дойде примерно пет метра.
    Пернишки печки

Остави коментар:

• veskov
    отговори
    Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
    Аз Т-фитинг не мога да намеря, за утка не знам. Вкарване на въздух отдолу нагоре е тъпа идея, трябва да дърпа отгоре на комина, че да не пуши.
    Братята правят всякакви кюнци (тези с уламите), а и не е тъпа идея, тя не е и моя. Така се качва нависоко студен въздух, за други цели вода, и изобщо флуиди. Има знаещи колеги тук, но вероятно няма да им се занимава с простотията да влизат в спор след обяснение.
    пп така са ми камина, барбекю и обикновена ел скара
    Последно редактирано от veskov; 28-10-19, 14:55.

Остави коментар:

• veskov
    отговори
    Принципно няма проблем,ако работи с една. Не е добре отворите да са един срещу друг (мин30-40см разл във вертикал). Или поне докато едната тръгне добре, другата да е затворена. Добре е мин. хориз участък, даже ако позволява и лек наклон. Зависи все пак от сечение и височина на комина, вид печки.

Остави коментар:

• turtey
    отговори
    Я гледам че има специалисти тука по комини
    Има ли драма към един комин да вържа две работещи печки и имали драма колко е дълга хоризонталната част

Остави коментар:

• ikirov
    отговори
    Аз Т-фитинг не мога да намеря, за утка не знам. Вкарване на въздух отдолу нагоре е тъпа идея, трябва да дърпа отгоре на комина, че да не пуши.

Остави коментар:

• veskov
    отговори
    Присъединяването на двете към общия кюнец трябва да е с утка (Уфитинг), не с тетка (Т). Ако през студения резерв вкарваш принудително въздух (с вентилатор), работещото чудо ще свети. Може малко и с газ горелка, ако не са палени отдавна и кюнци/комин са студени

Остави коментар:

• ikirov
    отговори
    Някой тука пусна мнение как 2 отделни чудеса са вързани на общ кюнец, и менкат двутактово само горивото. Мира не ми дава да пробвам, таман направих нещата и ся ще ги развалям докато е топло навън. Не намерих мнението при четене по диагонал, иначе щях да го цитирам.

Остави коментар:

• ikirov
    отговори
    Втори ден тестове, ами като го посглобих обратно и дори вече мога да го гася ако се наложи. Отрязал съм му едно прозорче отпред, там дето пише "звезда", да може да вкарвам малки дъски без да ми пуши. Най-добрата печка на твърдо гориво, която съм ръчкал. Пълно изгаряне, не като старите чудеса, дето остават недоизгорели парчета сутринта. Изкарвам едната кофа, другата седи заредена, и пак има топло. Газовата горелка може да топли без дърва, през нощта примерно. Може и да разпалва, ако се наложи. На принципа на пърлачка е, гумен маркуч с дълъг накрайник, ама е важно горивото да се подава през дюза от туристически котлон, щото иначе огромни сажди. Намерих силикон дето държал на 1200 градуса, за преходниците, и стана екстра.

p.s. Владо, тия БГ кюнците що не ги боядисвате отвътре с емайл? Предните БГ заминаха точно за един сезон, ама всичките наведнъж, 7 броя. Сега съм взел турски, верно са станиол, ама поне са покрити отвън и отвътре. Срам и позор, от времето на баба ми ползвам кюнци, още са здрави, а новите за 1 година ги изхвърлих, буквално един до друг работиха.
    Последно редактирано от ikirov; 25-10-19, 22:19.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X