Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидрофорна помпа с електронен пресостат или хидрофор с буферен съд?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хидрофорна помпа с електронен пресостат или хидрофор с буферен съд?

Аз не съм запознат с устойчивостта на микробите на водно течение, но то по тръбите е значително по-силно от това в разширителния съд, където в близост до стените може да е минимално. Това са мои размишления на основа на това, което ми казаха в магазина.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Микробите са абсолютно устойчиви на течение. Това, което ги развъжда е температурата, която в разширителния съд лесно става стайна.

Коментар

Roninn,то и аз като теб мисля да направя една ''дупка'',малко силно прозвуча като казах че ще копая шахта.Мисля да е дълбока 70-80 см.Май ще се спра на помпа с електронен пресостат,само да ми остане малко време,че сега правя колесар за моторите.
        Yamaha Yz450F
        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Микробите са абсолютно устойчиви на течение. Това, което ги развъжда е температурата, която в разширителния съд лесно става стайна.
          И това щото в тръбите е по ниска ли ? Микроби има там дето има повече кислород !Нито в разширителния съд нито в тръбите би трябвало да има разлика !Ако ги има в тръбите ще ги има и в балона !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
            Roninn,то и аз като теб мисля да направя една ''дупка'',малко силно прозвуча като казах че ще копая шахта.Мисля да е дълбока 70-80 см.Май ще се спра на помпа с електронен пресостат,само да ми остане малко време,че сега правя колесар за моторите.
            Нямаш проблем да си сложиш помпата и в мазето, нея не я брига колко е далеч от кладенеца ( под нея визирам една определена марка, за други не знам), но гаранция няма да замръзне, а и бачкането е по-малко.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              И това щото в тръбите е по ниска ли ? Микроби има там дето има повече кислород !Нито в разширителния съд нито в тръбите би трябвало да има разлика !Ако ги има в тръбите ще ги има и в балона !
              Има анаеробни гадове, дето кислорода им е през оная ( доколкото я имат) работа.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Мисълта ми е че балона не поражда повече микроби отколкото ако го няма !А че има аеробни и анаеробни се учи в 5 клас !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Ба ле го? Аз 5-ти го прескочих галиба.
                  Грам мол важи и за тия гадове. Т'ва пък от кой клас е ептен не помня.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Разликата в нивата между водонапорния басейн и вилата е 1м., затова от 5 години съм на хидрофори. За това време съм сменил 4 помпи, две с електронен пресостат и две с буферен съд. Първите три бяха китайски от порядъка на 180лв.. Изключително калпава работа - крехък алуминиев корпус и пластмасово работно колело - издържаха по 8-9 месеца максимум. Накрая взех немски хидрофор с буферен съд за 385лв. и си реших проблема. Разликата м/у двата вида помпи е 2-3 литра вода, които можеш да източиш от буферния съд, ако спре тока.Напиши в търсачката "хидрофорна помпа" и избирай на воля. Специално са упоменати помпите за битово и питейно водоснабдяване. Избираш си по мощност и разход. Обикновено работят в диапазона от 4,5 до 2 кг./см. кв. . Не взимай ефтино или китайско.
                    Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
                    “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Бре аз точно китайска сбронзово работно колело се опитвам да убия че да я смена с друга с по високо налягане ама не се дава !

Коментар

Майсторе,като каза че помпата може да е в избата(а точно там ми минават всички тръби и там ще направя свързване и разклонения)получават се към 10 метра от кладенеца,може и 12,значи няма значение ако си сложа помпата там-спестявам много работа.Това важи само за помпите с електронен пресостат или и за помпите с буферен съд,абе за сефте се занимавам с тези неща,но ще го направя.
                        Yamaha Yz450F
                        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

На всеки хидрофор има характеристики.Максимален смукател,максимална височина на която може да качи вода.Мисля,че 10-12м са му много.То може ама с две помпи.
                          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                          АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
                            На всеки хидрофор има характеристики.Максимален смукател,максимална височина на която може да качи вода.Мисля,че 10-12м са му много.То може ама с две помпи.
                            Вярно е !Аз сега се занимавам с шахтата и проучвам теорията и опита.Дори на грундфоса с електронен пресостат и инверторно управление им дават не повече от 50 см.хоризонтален участък преди помпата.Затова трябва да се прави шахта до герана и после да се разпределя според нуждите.
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Може и вариант с потопяема вибрационна помпа. Аз така вадя вода от 40м. и я качвам още 20 нагоре. Само да не е БГ помпата.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                Вярно е !Аз сега се занимавам с шахтата и проучвам теорията и опита.Дори на грундфоса с електронен пресостат и инверторно управление им дават не повече от 50 см.хоризонтален участък преди помпата.Затова трябва да се прави шахта до герана и после да се разпределя според нуждите.
                                Той моя хидрофор е в шахта до кладенеца ама му изгни балона и мисля да го местя в мазата,а в шахтата да сложа само помпа.
                                Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                                АСК Ален Мак

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X