Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Е аз само дупчицата заварих не съм му разял тиквата, само тази на външния кожух
    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

На елдоминвест, 120-литров, монтиран на 17.11.2003(писал съм с маркер отгоре), емайлиран, с анодна защита. В началото на тази година прокапа от нагревателя. Смених го, смених и анодната защита и за сега си работи. Беше с 5 години гаранция. Родителите ми настояваха за хромникелов казан - е, угодих им. Смених казана, правих нова изолация, не прокапа, но за три години смених два нагревателя, една защита и едно термореле. Тая година им вземах нов, емайлиран, пак с пет години гаранция че да мирясам и аз малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
        Бе то аз, че го ремонтирах, ремонтирах го. Махнах окисите по пръчката, дупката я заварих с телоподаващото, кожуха напълних с монтажна пяна, сега прилича малко на франкенщайн, но пък върши работа.

А освен това, тая шукария с пръчката, както Ясен потвърди на кубето не бачка, за останалата част, не трябва ли да се разяжда първо пръчката и след това тялото на бойлера и за това не е ли задължително водата да е достатъчно електропроводима, което при ставнително чиста вода май не е изпълнено?

Тези модерни технологии са само прах в очите на потребителя, за да бъде по-голям потребител. Аз обичам да купувам неща, които са ми полезни дълго, дълго време, модата не ме влече
        На теория чистата вода, ама истински чистата, по химически не би трябвало да провежда електричество. Но на теория-разлика между теорията и практиката не трябва да има, но на практика е точно обратното. Т.е.-няма такава вода. Всичката е електропроводима. Кой повече, коя по-малко. Това за протекторите.
        За дълговечните бойлери-Едновремешните бяха поцинковани, но и от поне два пъти по-дебела ламарина.
        В Сънсистем имаха опция за изработка на бойлер по спецификация на клиента, но цената естествено отива нагоре. Ако искаш-мога да попитам старите си колеги дали още има тази възможност, и да поръчаме да направят бойлер от примерно 4 мм ламарина. Мисля, че ще надживее всички останали бойлери на пазара.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          бойлер от примерно 4 мм ламарина.
          Талибан. Кой ще го носи това и с какво ще го закрепи?

А за водата - колкото и да е чиста, все е проводник. И на теория, и на практика.

Коментар

За водата-така съм учил, може и учителя да не е бил в час. Малко е спам, ама след като по дефиниция няма свободни електрони и Йони-откъде ще дойде проводимостта?
            По въпроса за талибаните-масово думата се използва за да се набъзика събеседника, но малко хора знаят, че "талиб" на арабски означава образован човек.
            Сигурен съм, че ти си от хората които го знаят де...

А бойлерите от дебела ламарина са си отживелица(също и както колите от дебела ламарина). Но това не означава, че сегашната технология е по-вярната.
            Старите бойлери си тежат, вярно е, но държат по 30+години. Колегата търси нещо такова. А ако и стените са правени по правилната технология, а не от гипсокартон-няма проблеми с носенето на бойлера. Само някакви си 5-10 кила ще е отгоре. Сега не ми се занимава да смятам, но нещо подобно ще е.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              след като по дефиниция няма свободни електрони и Йони-откъде ще дойде проводимостта?
              Водата е пълна с йони. Джокер - това, че pH=7 е неутрален воден разтвор идва точно от собствените йони на водата.

Коментар

Бай Кольо, я кажи като правите неръждаеми бойлери на какви парички се продават, че трябва да си купувам скоро бойлер с една серпентина та ако някой ден си сложа слънчев панел да го грея и с него.
                Като гледам от многото мнения в темата май повечето са за Шишков и Сънсистем.
                Писах запитване в сайта на Сънсистем, но ни вест ни кост. А, имам още една питанка. Широк ли е диаметъра на серпентината че искам да сложа на фланеца допълнителна серпентина за нагряване с фреон от климатик.

Коментар

Язък ми за барута! И анодни протектори сменявах, и ги защитавах производителите тука... и снощи бойлерът ме наводни. Три годишен. Днес ми го смениха, но гаранцията си тече от първата дата - демек остават още две години. Марката е една такава дипломатична, ако има някакво значение де.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Язък ми за барута! И анодни протектори сменявах, и ги защитавах производителите тука... и снощи бойлерът ме наводни. Три годишен. Днес ми го смениха, но гаранцията си тече от първата дата - демек остават още две години. Марката е една такава дипломатична, ако има някакво значение де.
                    Неръждаем, приятелю. Моя е на 10 години вече. Освен сменено копче за пускане и спиране, и то поради механичен дефект, съм забравил че го имам. Тия анодни полюции са пълен ташак. Точно толкова, колкото и опитите за същите върху автомобили.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да питам тези, които имат трифазен проточен бойлер, примерно 24kW - става ли за пълнене на вана? За колко време се пълни и какъв е съответно дебита на бойлера?

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                        Да питам тези, които имат трифазен проточен бойлер, примерно 24kW - става ли за пълнене на вана? За колко време се пълни и какъв е съответно дебита на бойлера?
                        Става, а дебита е достатъчен. Можеш да го сметнаш, ако имаш обема на ваната, температурата на входящата вода и температурата коятъо искаш да постигнеш във ваната.
                        Нормална стандартна вана се пълни за няколко минути.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Няма се плашите

2004 година като старият ни бойлер набор 197' година , сдаде фронта си викам чакай ще си взема неръждавейка поне в тоя живот с пукнати бойлери да не се занимавам . Нагреватели тем подобни не ме плашат! И си купих 80 л. Елдом /мисля Варненски/ бяха.

Обаче след само три години 2007 с бойлера се случи немислимото неръждавейката протече . Викам си абе фабричен дефект нещо слаба заварка хайде от мен да мине нали е в гаранция смениха го.
                          Не след дълго по точно 2009 новият и той протече - побеснях викам му на тоя в магазина кво става бе пич? Той човека почна да ми обяснява като на тия в ВС-телешоп и тем подобни че незнам си ква била водата в Хасково и "разяждала" нераждавейката та даже хората вече не продавали такива бойлери в Хасково и трябваше да чакам цяла седмица та да ми го сменят. Между другото го смениха с такъв дето на него пише Дипломнат.

Дойде лето / по точно есен/ 2010 и бойлера пак се п*с*а .

Жална им майка на тия дето ги правят гаранцията е до 2014 само ако следите прогресията на дефектиране викам да ми пратят два да си имам щото сряд зима я дойде от Варна я не

Според вас каква може да е причината освен некачествени материали може ли да има друг проблем от който да става това знам ли връзки налягане на водата
                          088455338две
                          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                          Джамбазов 2010г..

Коментар

Моя е точно от същите години, може би 1-2 години по-дърт. Няма проблем нито с електрическата, нито с неръждаемата част. Забравил съм че го имам, а се ползва постоянно и целогодишно.

Имаше някакви хави покрай поскъпването на неръждавейката - бяха започнали по някое време да ги правят от по-тънка ламарина. Може и това да е случая.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: До: Какъв бойлер да взема?

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                              Предупреждение !!!

Никога не купувайте бойлери от марката стибел елтрон.

Това е най големия боклук на пазара.

Излишно е да ви разказвам за десетките пробити бойлери всичките

веднага след като им изтича гаранцията.
                              Големи глупости....имаме три, най-стария е 12 годишен и е безгрижен просто забравих, че имам бойлери.
                              --------------------------------------------------
                              [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                              [/FONT]

Коментар

• От: До: Какъв бойлер да взема?

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                                Големи глупости....имаме три, най-стария е 12 годишен и е безгрижен просто забравих, че имам бойлери.
                                И аз имам 2 на по 15г. До сега 1 термостат (Италиански)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X