Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Косачка БОШ Ротак 320 . Невероятен боклук .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Косачка БОШ Ротак 320 . Невероятен боклук .

Миналата седмица в работата един приятел ми донесе въпросната косачка . Косил е около 300 метра двор в продължение на две години и на третата просто машината спряла . Човека без много да му мисли си купил китайска и тая я хвърлил в мазето да чака по добри дни за ремонт . Викам си какво толкова ще му сменя едни лагери и е готов все пак е БОШ. Отварям капака и първата изненада ел. мотор с навит ротор . От там втора ос и ремъчна предавка . Лагери китайски всичките до един работят като руска тресчотка дори и тези отгоре на осите които са добре защитени . Сглобката на ротора и ремъчната шайба е такава че трябва да правя специално приспособление за да избия шайбата без поражения . Ремонтопригодност в домашни условия никаква . На долния долния лагер леглото е в пластмасовия корпус и е блокирал и стопил пластмасата . Възстановяването е възможно но трябва да разполагаш със значителни технологични възможности . Това важи дори и за една елементарна смяна на лагери . Като цяло много скапана конструкция изпълнена с най евтините материали и части . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0027.jpg
Прегледи:1
Размер:158.5 КБ
ID:6058928Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0028.jpg
Размер:130.5 КБ
ID:6058929Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0029.jpg
Размер:115.0 КБ
ID:6058930Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0032.jpg
Размер:88.3 КБ
ID:6058931Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0033.jpg
Размер:149.5 КБ
ID:6058932Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0035.jpg
Размер:156.1 КБ
ID:6058933Както повечето машиностроители знаят машиностроенето минава през дървения модел и вместо да батисвам на стружки голямо парче материал си отливам нужното с подходяща форма и размер . В случая единственото решение е да направя едно алуминиево лагерно тяло отдолу .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0036.jpg
Размер:112.6 КБ
ID:6058934
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

От: Косачка БОШ Ротак 320 . Невероятен боклук .

Злен Бош(хоби серия).Така е 2 години и после нова.

Коментар

Определено повечето китайчета за по стотина лева са с по добро изпълнение . Един колега има следващия модел мисля че е 330 и той е направен по същата схема но човека навреме се е усетил да си смени лагерите .

Коментар

Е колко трябва да си упорит, за да натискаш да косиш с изместено лагерно тяло с няколко сантиметра от стопена пластмаса?
        Тя е започнала да вие месеци преди да се предаде нацяло, но не е имало кой да чуе.

Коментар

А понятието "бош-лаф" дали има нещо общо с бош

Коментар

Гаранционния срок е спазен. Изчислена е да изкара точно колкото е .
            Китайските не са ПО, същите са, щото и тази е от там.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
              Гаранционния срок е спазен. Изчислена е да изкара точно колкото е .
              Китайските не са ПО, същите са, щото и тази е от там.
              Естественият извод:
              Купете си честна китайска, 'щот поне ще е наполовина до една трета от цената на тази...

пп
              Сек, чак ми е непонятен ентусиазмът ти!
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Имам същата вече 4-5 години, работи си безгрижно, всяка година след сезона я почиствам основно и чат-пат точа ножа, това й е поддръжката ...

П.П. Одеве не бях прочел темата, поради липса на време.
                На моята тия дни ще й проверя лагерите как са, макар че често врътвам ножа на ръка (при изключена машина естествено), няма отклонения уж.
                Ако сега трябваше да си купувам подобна, вероятно нямаше да е Бош, а вероятно китайска, макар че и от Бошчето съм изключително доволен, като изключим цената ... Сега гледам ги продават в комплект с тример, пак зелен Бош.
                Последно редактирано от HD; 30-05-14, 11:15.
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Имам я същата и в момента е разглобена за лагери. Ама докато ги сменям, баща ми си купил друга. Косила е не повече от десетина пъти за 2 години.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Сек, чак ми е непонятен ентусиазмът ти!
                    Ами такъв съм обичам да проправям непоправимото . Иначе живота става скучен . Това са ножовете на моята стара косачка . Три броя центробежни . Можеш да тичаш с нея докато косиш И няма проблеми при среща с камъни и буци пръст . За двайсетина години съм сменил едни два лагера на мотора . Зет ми я взе миналата година да си окоси двора на вилата и като видя с каква лекота работи аз се сдобих с чисто нова .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2318.jpg
Размер:146.8 КБ
ID:5590985
                    Последно редактирано от sek.1; 30-05-14, 19:24.

Коментар

Нали знаете приказката "Щом не е китайско, значи е менте"... Това не е просто лаф, а жива истина...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Колеги,това е зелен Bosch.Хоби серия, съизмерима с цена и качесто,както на другите китайски нискокачествени уреди.Щом е работила 2 години всичко е ОК.
                        РЕМОНТА Е БЕЗМИСЛЕН.Просто удължавате мъките.....
                        Ако търсите по-качествена,купувате Хускварна,Викинг,Хонда.....

Коментар

Всичко това което виждам в темата.Изработка на детаили от дърво,които после ще бъдат изработени от метал,най-вероятно.Времето за изработка....?Какво работите и за това време, не бихте ли заработили средства равностойни на един нов ЗЕЛЕН БОШ,съответно с 2 години гаранция?

Отдавна отмина времето,когато беше удачно да се ремонтират такива уреди.

Коментар

Не се обиждайте, ама честно се чудя как може някой да си купи все още ел. косачка от магазин при цените на бензиновите втора употреба и то все истински марки. На колко народ със елкосачкии съм доокосявал с моя 20 годишен бригс с кой знае колко навъртени хектари .... . Поне да беше нещо за допиване или до@@@@ .
                            висете отпуснато

Коментар

Купих си на символична цена ползвана ръчна тример Florelle (или нещо от тоя род). В началото работеше, на втората градинка изпуши. Уж пише, че немска, магнитопроводът грее зверски, буквално за 10 секунди работа и вече не може да го пипнеш. Хванаха ме бесните и за 2 следобеда си сглобих косачка от боклуци из нас. Работи супер!

Подариха ми едно PSP на Сони. Зверски бъгав софт. Имам и автомобилен CD - плеър висок клас на тая марка, също дразнещи бъгове в софта и лошо контактуване с предния панел.
                              Явно традициите са, за да се нарушават.
                              Вече търся боклуците из нас, изтових едно древно авторадио Eurotec дето ми го подариха. Поне не ме е яд, че ако не е като хората - не съм давал пари. А то пущината работи перфектно, само да ми прави напук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X