Здравейте, на пункта в който минавам ГТП от доста години, преди няколко дни свързаха процедурата за технически преглед със сървър на НАП. Получава се информация, дали има неплатени данъци за автомобила, както и дали е регистриран в базата данни. Не знам как е по другите пунктове за момента. Пускам темата за да няма неприятно изненадани, когато отидат на преглед.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ГТП и пътен данък.
Свий
X
-
От: ГТП и пътен данък.
По информазия от пункта, където аз ходя, от понеделник вече са закачени всички.
Ако не излезе информация за данъка, а имаш бордеро за плащане, го сканират и го добавят към документите.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
-
Първоначално публикуван от Yulianski Преглед на мнениеДанък за автомобила не се ли плаща към Местни данъци и такси?Те са към съответната община,нямат общо с НАП...
Коментар
-
Момчета, изискването за платен данък МПС при явяване на ГТП изобщо не е от вчера. От 2010 поне се иска квитанцията за платен данък да фигурира в комплекта с документи, които представяш на ГТП.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Няма спор за това. Трябва да представиш данък.
Но в интерес на истината аз минах този февруари без тази бележка и то не защото не си бях платил данъка (за 2012-та), а защото просто не можех да намеря бележката.
Предпочитам да могат да проверят дали съм си платил данъка, от колкото да ме карат да нося безумни бележки напред-назад:
Платен данък (кинти кихнати на държавата) <=> ГТП (техническо състояние на кочината).
За чий ми го искат изобщо?Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение...Платен данък (кинти кихнати на държавата) <=> ГТП (техническо състояние на кочината).
За чий ми го искат изобщо?Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнениеМдамм! Това би отпаднало в съда! Само някой да реши да го направи.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнениеНяма спор за това. Трябва да представиш данък.
Но в интерес на истината аз минах този февруари без тази бележка и то не защото не си бях платил данъка (за 2012-та), а защото просто не можех да намеря бележката.
Предпочитам да могат да проверят дали съм си платил данъка, от колкото да ме карат да нося безумни бележки напред-назад:
Платен данък (кинти кихнати на държавата) <=> ГТП (техническо състояние на кочината).
За чий ми го искат изобщо?, вменяват на частника да следи за събраните данъци на държавата, понеже чиновниците си клатят краката и не могат да си свършат работата, но за сметка на това им плащат от данъците на въпросните частници, които пък им вършат работата
.
Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Значи, минавам (т.е. отивам да мина) ГТП само ако съм си платил данъка?!
Един въпрос тогава - като отида да плащам данъка, трябва ли ми сертификат за минат ГТП?!
Както и да е ... поредната простотия (нищо, че е от 2010).Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
Коментар
-
От друга страна - доста удобно. За тези, които си плащат данъците по интернет(като мен). Така няма да ми се налага да ходя излишно до общината/банката за самата хартийка, че съм платил, което е леко идиотско. Дано да се въведе навсякъде това.
А иначе за смисъла на данъка - ако не си платил данък, то един вид караш колата незаконно(след като данъка е задължителен), съответно защо да минава ГТП тогава... Не разбирам защо плащането на данък се приема като нещо пожелателно все още. Колко ли време ще отнеме да се промени мисленето в тази посока... То идеалния случай е да има връзка и с КАТ, и всичко да си се случва в реално време - проверка за регистрация, данъци, такси... Вместо да ходи човек на 3 места да събира документи.Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.
Коментар
-
Не става въпрос, дали да си плащаме данъците или не.
Въпросът е, че не това е начина за събиране на данъци.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Коментар
-
Данъка е необходим за ГТП още преди 4-5 години най-малко,поне от толкова имам спомен,и не е ново,аз поне трудно си плащам данъците и ги плащам при необходимост като да мина гтп или нещо друго подобно,не съм против данъка,държавата трябва да прибира пари,обаче съм за адекватни данъци съразмерими с приходите в тая държава,против съм към напълно излишните неща като ГТП ,защо трябва да го има и да натоварва бюджета на всеки имащ мпс,след като не ти дава нищо насреща а и тея пари не отиват даже и в държавата....За какво е нужен след като всяко мпс се сдобива с талон гтп срещу 35 лв. ако е лек автомобил независимо от мерките които предприема държавата,нека да се обърне внимание на една тема от този форум,където се обяснява как се придобива кола от Германия например,че колите със сертификат подобен на нашия се оценяват високо при продажба както и че такъв редовен документ не се вади лесно.Нека и при нас го има,но като отидеш да минеш такъв преглед да бъде извършен качествено,като се каже маркучите са за смяна,фаровете светят или не светят нагоре долу и т.н ,имаш маншони за смяна на карето на кардана на волана и докъто не бъдат отстранени колата няма да мине прегледа,дори и да отиде в друг сервиз за гтп.Тоест като си плащаш,да получаваш насреща,а не да се отчиташ задължителния членски внос всяка година щото така било измислено !Според мен всеки 5-ти автомобил не отговаря на изискванията да бъде годен и да мине ГТП,казвам го като бивш ученик стажант в такъв пункт и по-точно в бившия сервиз тракия в Пловдив който всички в южна България знаеха навремето,лично съм извършвал такива прегледи като стажант по устав 92 година и ви казвам че малко са тези които са минали по редовен начин.Някой да е чул кола да не се движи заради това че не е могла да мине ГТП,аз знам за един такъв случай......моята,на преглед в КАТ Пловдив,не дадох пари на работника,пратиха ме да си регулирам фаровете,аз пак не минах през клетката и директно на гишето където се наложи втори преглед на ладата и се оказа наличие на аксиална хлабина в кормилния прът след което колата ми беше спряна от движение в КАТ Пловдив,последва акт за предоставяне на тех.неизправно мпс на технически преглед в КАТ това преди 10 години .Последва обжалване на акта и спечелено дело наложи се да платя само някакви стотинки по-малко от цената за дъвка за някаква бележка,обаче всичко ми отне една седмица,аз горд,идиота в кат нищо ....той си крачи и до днес го срещам ,обаче сега е друго ,доста са по любезни и отзивчиви !Последно редактирано от Roninn; 30-09-13, 11:23.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Така де ... откъдето и да го погледнеш въпросът опира до "съвестния" гражданин.
Съвестно да си плаща данъците, съвестно да "минава" ГТП ...
А, колко адекватни са изискванията на дЪРЖАВАТА ... ми колкото приоритетите й ... т.е. под всякаква критка.
п.п. Не знам как е в Германия ... но тук, вАнглия, от тази година, един скъсан маншон на ябълковиден болт е достатъчна причина да не минеш ГТП, докато не го смениш.
И да, кола с МОТ сертификат е по-скъпа от същата без МОТ.Последно редактирано от krasi-mir; 30-09-13, 11:27.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар