Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 - бензин(2,4) или дизел(2,7)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2 - бензин(2,4) или дизел(2,7)

Аз съм с дълга база I, 3 литра бензин и газова уредба за 200-300 лева.
    На дълго без натискане (90-100) и натоварен с багаж отгоре с гуми 32" стигам 12-13 газ.
    Има ли байр нещата драстично се променят.

Коментар

Ами значи да влизам в ДжАза пък каквото стане в крайна сметка не е човешка глава !

Ами БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се ще поогледам и ще видим какво ще става.

Поздрави !

Коментар

Гледай предимно за ръжди. Друго и да има - оправя се.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За твоя бюджет можеш да вземеш това http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=137470 .Има си газ , гори около 13 , по великден минавахме балкана 2 пъти със 7 души изгори 15 .Има си и гуми на 5-6000 км.За риба и пикник дългия вариант ще ти е по-изгоден .
          RAV 4
          F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Гледай предимно за ръжди. Друго и да има - оправя се.
            ОкеY

Коментар

Ослушвай скоростите за странни шумове или леки "луфтове". "Луфт" ако има ще си проличи най-много на 5-та предавка като подаваш газ след смяна от 4-та и пуснеш съединителя (но да си стигнал поне 75км/ч), ако не е плавно, а влиза с изтракване и "луфт" може и да има проблем там ) това от личен опит , до '96 г. са със "по-слаби" скоростни кутии по-принцип, после май са по-здрави. Някои коли май дърпат леко на дясно, пробвай с пуснат волан ) Другото са по-оправни неща. Дизеловия двигател е доказъл се май, за бензин нищо не знам.
              Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
              X-trail 2.2 Di 2003
              Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Кутиите само на дизела са по-здрави след 96-та. На бензинките май са си същите.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Знам че темата е стара, ама ей-така за гевезлък:

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                  ...Не се притеснявай скоро ще сменяш турбинката.
                  5 години и 50000км по-късно на турбинката и няма съвсем нищо. И това при абдалско каране всяка година няколко пъти София - морето със 130-140 от край до край.

факт е, че има проблеми с помпите при дизелаш
                  И с помпата така.

Почти съм сигурен, че ако свалиш дюзите и ги дадеш стенд, ще те разочароват доста.
                  Не само ги свалих, ами ги смених. С оригинални. Разлика - никаква. Старите се оказаха в перфектно здраве.

Когато се качиш да караш И бензиново Терано, тогава давай мнения и казвай това има такива + и -.
                  Качвах се през годините. На няколко. Тотално умрал кон в ниските, като всички останали джипки с двигатели с подобни параметри. За да върви иска всичката газ. Ми, не ми е по вкуса.

Впрочем, и компресията си е същата.

Коментар

Хаха...интересно ми е ...ей така от гевезлък, дали колегата ще отговори и какво...
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

младежи,за да не отварям нова тема,си позволявам да пиша тук..та ,нещата малко по малко си отиват към терано/маверик..причините са няколко..първо трябва ми някакъв джип с поносимо поведение и разход на асфалта,бях се оПаджерил,но се оказа че това не е точно моя автомобил за случая,поради висок разход и динамика на ЗИЛ 130..второ фен съм си на нисан( ама преди да се чифтосат с рено) леката ми кола е максима,имам си самурай,УАЗ и един патрол( в насипно състояние все още) които се ползват за каляне,трябва ми "внедорожник" който да ме закара до мястото за каляне всъщност те нещата са свързани с работа ..и след кратко умуване дали джип или сув,като начало и дали дълга витара или терано,нещата си отиват към нисанЯ..в общи линии прочетох за какво иде реч при двата двигателя,знам че за къра дизела е единствения вариант но ме интересува ,бензиновия как се държи на асфалта,респективно дизеловия ...защото маршрута е пловдив -котел по асфалт ,и оттам 50 км лош път ..ако на асфалта са куц кон като паджеро 2.5 да се замислям за СУВ някакъв
                      куче или вълк?
                      в клетка ,или свободен?
                      въпрос на личен избор.
                      Вихрен Илиев
                      0888249888
                      blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                      Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ми пробвай го де. Иначе няма да разбереш дали според теб е куц кон или бегачка.

Ако ще ти свърши работа - върви с една идея повече от Fabia/Polo 1.2, и в двата случая само с моя задник вътре. Разликата идва като ги натовариш - на едното не му дреме, а другото издъхва. Иде реч за късо 2.7TDI с кални 31-ци. София-Бургас се кара от край до край с около 130, с 2.5 човека вътре и натъпкано с багаж във всяко останало празно място, естествено и пуснат климатик.

Не знам и как си представяш икономичния разход, ама при описаните условия харчи нещо като 12 - 12.5. Ако се кара с до 100 разхода е под 10. Докарвал съм го и на 8.5 в началото като още не смеех да го ръчкам и си беше в оригиналната комплектация с шосейни 29-ки.

Коментар

Хи, за бензина мога да кажа, че се газифицира лесно и с обикновена уредба. Аз съм с ГИ и динамиката е една и съща на бензин и газ. Разхода е 17 литра газ само Софийско и извън града си е 12 литра газ. Като го карах само на бензин си достигах 9 извън града. Не мога да сравня 2,5 дизела как върви на паджеро, но определено си иска обороти бензина. Май най важно е на какъв екземпляр ще се попадне при покупката.

Коментар

Досега съм карал само бензинови коли на газ, но преди време си взех терано 2.7 и вече не искам да седна в бензинова кола.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Имах дълго терано 2.4 бензин газ. В момента е в Кольо. Беше с обикновена газова. Извънградско при спазване на ограниченията си даваше 12-13 газ. Градско нещата бяха 20. Динамиката при вървенето идваше при по-виски обороти. Със 6 човека през планината, даде разход около 15-16, това с повече натискане
                              RAV 4
                              F650GS

Коментар

мерси момчета ,значи почвам да ровя и да търся а пък каквото изскочи-бензин,нафта..какво разбирам под куц кон на асфалта,визирайки паджерото 2.5 обяснявам..нормална скорост която поддържа-пълно,празно все тая -100-110-е вдига ди 130-140 ама след 5-6 минути и светва лампата на температурата на маслото в автомата ,разход за това нещо 12-13 извън града и 15-17 в града-искам като гори ,поне да върви ..ако тръгнеш да изпреварваш ,ти трябват 2 километра за засилка..и това с двигател 2005 набор на 80 хил.км( лично сменен от мен ,поради смърт от старост на стария) ,обслужена гнп,нови подгревни свещи и всичко както си трябва..иначе на черен път ,със закачена каравана поведението му е същото..но както казах не това се търси,
                                щото хич не ми се качва на паркетник,си търся компромисен джип-и май само терано дълга база и витара с големите мотори и 4 врати отговарят на изискването-..но витарката ми е някак си мъничка ,пък аз съм си 100 оки,двете кучета по 70 ..отделно жената и децата значи почваме да издирваме из европа и англия
                                куче или вълк?
                                в клетка ,или свободен?
                                въпрос на личен избор.
                                Вихрен Илиев
                                0888249888
                                blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                                Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X