Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За българския език, каква е разликата между диалект и неграмотност

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За българския език, каква е разликата между диалект и неграмотност

ее Ясене ти направо убиваш надеждите на хората
    Първо добре дошъл в клуба на Нивите С зДраве да си я караш
    За масло нашата я караме с ПРиста но какво не знам трябва да погледна, а колата е далече от мен на 150 км
    На студен старт с маслото пали за около 2 секунди имам и клиб
    Съединителя се регулира на канал, на нашата има такъв луфт но съвсем малак, каде отделя високо горе или доло ? Регулира се това Но ако съединителя е заминал плаче за нов
    За нови наклатки си Провери дали имат феродо старите и дали имаш спирачна течност, ако не знаеш каде е казанчето се намира точно до резервната гума има едно като малко казанче едното е за съединителя долното(намира се по доло, а другото има 2 като кабелни убувки като ти намалее да ти светне ламбата вътре) .Ръчната се оптяга от доло.Сподели от каде си колега може да помогнем с нещо колегите
    За скоростната кутия и раздатката и дифовете мисля, че беше(диференциално) Р90 ли беше, НО НЕ съм Сигорен.
    П.П Ако си от Пловдив може да измислим нещо с теб Но ако си от другите градове да се обаждат колегите
    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 31-05-10, 23:46.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: малко въпроси

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    ее Ясене ти направо убиваш надеждите на хората
    Първо добре дошъл в клуба на Нивите С зДраве да си я караш
    За масло нашата я караме с ПРиста но какво не знам трябва да погледна, а колата е далече от мен на 150 км
    На студен старт с маслото пали за около 2 секунди имам и клиб
    Съединителя се регулира на канал, на нашата има такъв луфт но съвсем малак, каде отделя високо горе или доло ? Регулира се това Но ако съединителя е заминал плаче за нов
    За нови наклатки си Провери дали имат феродо старите и дали имаш спирачна течност, ако не знаеш каде е казанчето се намира точно до резервната гума има едно като малко казанче едното е за съединителя долното(намира се по доло, а другото има 2 като кабелни убувки като ти намалее да ти светне ламбата вътре) .Ръчната се оптяга от доло.Сподели от каде си колега може да помогнем с нещо колегите
    За скоростната кутия и раздатката и дифовете мисля, че беше(диференциално) Р90 ли беше, НО НЕ съм Сигорен.
    П.П Ако си от Пловдив може да измислим нещо с теб Но ако си от другите градове да се обаждат колегите
    Абе Бобчо,ти кой клас беше?Туй днешната младеж страшна работа.Какъв е тоя правопис,какви са тия наклаТки,Убувки,ламБата,оПтяга,сигОрен......то всеки прави грешки,ама ти директно печелиш 1-во място с тия постове.Жив и здрав-нищо лично.

Коментар

Мани, досега се чудех какво да го правя. Освен правописните грешки, трябва да махне и 2/3 от емотиконите.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        Абе Бобчо,ти кой клас беше?Туй днешната младеж страшна работа.Какъв е тоя правопис,какви са тия наклаТки,Убувки,ламБата,оПтяга,сигОрен......то всеки прави грешки,ама ти директно печелиш 1-во място с тия постове.Жив и здрав-нищо лично.
        Е па объркал съм де... Изяще ме сега, Че съм объркал????????????????????Просто след като го написах не го проверих и така стана, а + тва пиша без да гледам.И си легнах веднага щом го написах и после ако не проверя става така Що в другите постове няма толкова грешки не казвам че съм най-блестящия по правопис, нооо. Вйй като хиении за**и, чакате да направя ед няколко грешки и дай ся да го ядеме тоя...
        Мани, досега се чудех какво да го правя. Освен правописните грешки, трябва да махне и 2/3 от емотиконите.

Що не може ли да си ги слагам като са сложени ?????????????????????????????Кво ви пречат тез емотиконите и аз не знам
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Що в другите постове няма толкова грешки
          Всъщност, нямаш верен пост. Пишеш като циганин в РПУ. Просто няма кой да ходи след тебе.

Пък емотиконите - детската градина я затворихме.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Всъщност, нямаш верен пост. Пишеш като циганин в РПУ. Просто няма кой да ходи след тебе.

Пък емотиконите - детската градина я затворихме.
            Вземете ме баннете и за Емотинкнотите и да си ходя по живо по здраво, не знам, защо толкова се държи на тоя правопис, важно е хората да разберат и това е па може и на латиница , ноо тва вече вие си го решавате....
            Ся тука Ще се обижда ме ли с теб ???????????????????????? Кой бил циганин и кой не ?? Ако нещо кажи да я захванем и това е но със сигорност знам какво ще последва ако аз взема да те обиждам... Бан.
            Нямал съм верен пост айде не ми се разпрявя сега.. с Админи не може на глава да се излезе ....
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не са ти виновни админите, че си неграмотен. Преди 10 години само циганите пишеха така, защото толкова си можеха. В днешно време малко се губи разликата. Ако се обиждаш от този факт, поработи върху себе си и докажи, че си българин. На правописа се държи по няколко причини:
              1. Четат ни много хора и написаното остава завинаги. Това не е чат-канал, в който всичко минава и заминава. Така че да се разбираме само не е достатъчно.
              2. Уважаваме родния си език. Нас, нормалните българи, ни е СРАМ от такава гавра с българския език.
              3. Търсачките са безсилни пред правописните грешки. Можеш да търсиш, търсиш думичката "ботало" и нищо няма да ти излезе, освен постинга на някой друг неграмотник, който го е сгрешил по същия начин.

п.п. на мен пък съвсем не ми се разправя с тебе, но предпочитам да се разберем, вместо да те махна от Форума. И наистина нямаш пост без грешка, освен ако съм пропуснал някой. По това силно се отличаваш от останалите тук, които, и да правят грешки, ги правят рядко.

Коментар

Без да съм безгрешен, аз също съм на мнение, че хигиената на езика във форума е доста важна. Все пак тук имаме претенции, че са се събрали можещи и знаещи хора. Такива хора се предполага, че са грамотни над средно ниво.

П.С. То и средното ниво вече е едно...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Не са ти виновни админите, че си неграмотен. Преди 10 години само циганите пишеха така, защото толкова си можеха. В днешно време малко се губи разликата. Ако се обиждаш от този факт, поработи върху себе си и докажи, че си българин. На правописа се държи по няколко причини:
                  1. Четат ни много хора и написаното остава завинаги. Това не е чат-канал, в който всичко минава и заминава. Така че да се разбираме само не е достатъчно.
                  2. Уважаваме родния си език. Нас, нормалните българи, ни е СРАМ от такава гавра с българския език.
                  3. Търсачките са безсилни пред правописните грешки. Можеш да търсиш, търсиш думичката "ботало" и нищо няма да ти излезе, освен постинга на някой друг неграмотник, който го е сгрешил по същия начин.

п.п. на мен пък съвсем не ми се разправя с тебе, но предпочитам да се разберем, вместо да те махна от Форума. И наистина нямаш пост без грешка, освен ако съм пропуснал някой. По това силно се отличаваш от останалите тук, които, и да правят грешки, ги правят рядко.
                  Вйй ти понеже ми следиш всичките постове и знаеш,че съм нямал мнения без грешки, пак си идвам на твърдението с админ на глава не може да излезе човек. Да не ми стана адвокат вече ????Поне поразчисти мненията,че направихме темата на момчето на пихтия........1вата му тема и гледа как се карат модераторите и потребители Земи я поразчисти..
                  Пък и освен това ако гледаш тея постове ги пиша ей така, не обръщам внимание на правописа, специално в тази тема, защото ми писна вече и взеха да ми се дигат нервите и накрая ще прелее чашата и това е Ще си замина с Бана ама и ще ми олекне на душата
                  Много ще ми е странно Зарди какво ще ми е бана, нали за това сте вие да поправите нещо което е сгрешено ? Или сте просто така ???Всеки се учи докато умре, никой не се е родил научен! И вие сте правили грешки някога ама така ли са ви викали и са ви правели скандали ? ---> НЕ
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Бобчо ти си в грешка.Ако не можеш да разбереш другите неща то приеми, че такова е изискването и това е.Много навътре взимаш нещата (и аз бях така от начало де).Караш се с някой постоянно...и с мен веднъж.По принцип не забравям такива неща, но реших да направя изключение и разбрах, че не си лошо момче просто се стегни малко иначе никой няма да те вземе на сериозно....

Коментар

Вйй ти понеже ми следиш всичките постове и знаеш,че съм нямал мнения без грешки, пак си идвам на твърдението с админ на глава не може да излезе човек. Да не ми стана адвокат вече ????Поне поразчисти мненията,че направихме темата на момчето на пихтия........1вата му тема и гледа как се карат модераторите и потребители Земи я поразчисти..
                      Пък и освен това ако гледаш тея постове ги пиша ей така, не обръщам внимание на правописа, специално в тази тема, защото ми писна вече и взеха да ми се дигат нервите и накрая ще прелее чашата и това е Ще си замина с Бана ама и ще ми олекне на душата
                      Много ще ми е странно Зарди какво ще ми е бана, нали за това сте вие да поправите нещо което е сгрешено ? Или сте просто така ???Всеки се учи докато умре, никой не се е родил научен! И вие сте правили грешки някога ама така ли са ви викали и са ви правели скандали ? ---> НЕ
                      Бобче, я по - полека.
                      Не съм админ. или мод.
                      Ама твоето си е простотия и (или) неграмотност. Язък за Якоруда и якорудчани.
                      Поздрави, хаджи Пенчо.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Бобче, я по - полека.
                        Не съм админ. или мод.
                        Ама твоето си е простотия и (или) неграмотност. Язък за Якоруда и якорудчани.
                        Поздрави, хаджи Пенчо.
                        Ем допускат се грешки бре Пенчо, ама те направо ме изядоха, а както знаеш има разлика междо Диелекта и книжовния език. И ся аз като знам думи на диалект и не ги знам превод на книжовен и от там мранкат после, че не е правилно
                        П.П Ама вие сега целия форум ми се струва ще се изреди да ми обеснява, че аз не съм невинен и, че аз съм виновен.. Но какво да се прави Допуснал съм грешка и това е Всеки допуска А дали ги взимам нещата на сериозно, след 10 тия бан в ЛАда форума вече не ги взимам на сериозно И там всичко се почна, че не съм написал 3 поста правилно от там нарушения от тея нарушения бан, после пак бан и накрая пак бан и така 10 поредни Сега разбирам го и Ясен, че държи на правописа, но да ми казва, че пиша кат циганин в РПУ и то думи от Модерато ми изглежда грозно в крайна сметка Хора сме пък и за емотиконите и тях не се давало ем махнете ги като не се дава...
                        Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 01-06-10, 18:51.
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ем допускат се грешки бре Пенчо, ама те направо ме изядоха, а както знаеш има разлика междо Диелекта и книжовния език. И ся аз като знам думи на диалект и не ги знам превод на книжовен и от там мранкат после, че не е правилно
                          Това е лошо. Нама как всички да знаят всички диалекти. Книжовният език е за това - да го ползват всички грамотни.
                          Ако подкарам на шопски - ше ли ме расумеш?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Това е лошо. Нама как всички да знаят всички диалекти. Книжовният език е за това - да го ползват всички грамотни.
                            Ако подкарам на шопски - ше ли ме расумеш?
                            Ше те небой се Не говорим, че са длъжни, говорим за коректност. Допуснал съм грешка-Добре, Казва се, а не веднага с нападките да се почва и тем подобни. Мисля, че вече няма смисал да коментирам .................................... таз тема даже да земе Ясен да поразчисти, че темата отиде в чат.. Ноо ...........
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

А дали ги взимам нещата на сериозно, след 10 тия бан в ЛАда форума вече не ги взимам на сериозно :
                              Действията ти показват друго .Ако не ги взимаше на серизно, нямаше да стане толкова дълга и безсмислена дискусия.Просто трябваше да се замислиш малко....Ти никога не искаш да приемеш, че някой е оборил твоето мнение и че не си прав...Така че помисли преди да почнеш да пишеш.Не толкова правописа ти, колкото постовете ти до тук могат да ти донесат бан.Голям спам стана-кой какъв бил, какво още малко щял да направи, къде бил и колко бана там имал,какво било важно.........Моят съвет е-спри да пишеш по тази тема не се мисли за необорим и пиши само неща, които мислиш, че са полезни и са по темата.И ги пиши както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X