Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

    Виж Roadhawk HD. Няма надписи, има вграден, а и външен (при екранирани стъкла) GPS, поддържа и Race Render.
    За мен лично обаче при осезаема тъмнина LS460 е малко по-убедителен, а Roadhawk е перфектен за он боард кадри. Не знам дали липсата на надписи е толкова важна, че да се отрази на бюджета.
    Ако искаш погледни и Lukas 7300, но е с външен пулт на управление.

    Коментар


    • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

      Колега Шопов,благодаря за съветите и за бързата доставка на камерата.Днес ще я пробвам че до сега я разучавах и монтирах.

      Коментар


      • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

        Няма за какво. Пожелавам безаварийно и дълго ползване.

        Коментар


        • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

          От днес е наличен и новият модел на DOD - IS200, който освен обичайната стъклена леща и WDR притежава и 3DNR (Digital Noise Reduction) функция. Благодарение на нея, при намалено осветление образа е още по-ясен.

          Коментар


          • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

            Наличен е и новият евтин модел LE4 на Q-star.
            Очаквайте скоро меню на български на цялата гама на корейския производител!

            Коментар


            • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

              Какви са камерите, които се ползват в инициативата "Шофирайки с камера", популярна от новините тези дни?

              Вие предлагате ли ги?

              Ако записът е направен не с такава камера, а с друга - примерно закупена от вас, той може ли да участва в тази кампания?

              Каква е процедурата за предоставяне на записите от такава камера там, където трябва?

              Къде е това "там, където трябва"?

              Какви са законовите регламенти на това, че се снима, и на това, как може да се използват тези кадри?


              Част от тези въпроси вероятно не са във вашата компететност, но тъй като отговорите са интересни, може някой модератор да направи нова тема от старата..

              Ха, и понеже се сетих, че кадрите от видеорегистраторите са доказателствен материал в една съседна нам гооооооляма държава, та си помислих, че едни такива снимчици може да са част от играта "натопи другарчето", или от другата игра "1984", или от простата игра - "Ежедневие у нас..."

              или по-просто казано - ако си купя регистратор за 80 кинта, той ще върши ли работа, различна от това да си гледам идиотите, дето ги гледам ежедневно?

              Сиреч - да стана сътрудник? отрядник? или както му се казваше още на времето?

              Коментар


              • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                Привет,

                Инициативата е на Garmin и камерите са Dashcam 10 и Dashcam 20. Има ги налични и в нашия онлайн магазин разбира се, като до края на кампанията може да купите вече ползваната от Вас (а и от други хора) камера на намалена цена. За целта трябва да се обърнете към тях.
                Относно останалите въпроси от кампанията - може би трябва да се обърнете към тях, защото те са наясно с правилата и условията, на които трябва да отговаряте.

                Процедурата за предоставяне я бях описал в предишна публикация ( ето ТУК.

                Относно законовите рамки - предлагам Ви да прочетете в секцията за често задавани въпроси раздела "Законно ли е записването на околните?".

                Що се касае до "сътрудник", "отрядник" и прочее - можете да използвате видеорегистратора както сметнете за уместно. Било за повишаване на самодисциплината, било за контрол, било за "натопи другарче" както се изразявате и т.н. и т.н. Това, с което ние поощряваме използването на видеорегистраторите е честите конкурси за най-интересен клип и специално създадената галерия, в която ежедневно добавяме нарушения, неадекватни действия и т.н. По този начин ние сме намерили и обещественополезният според нас ефект и начин как да помогнем И на обществото. Дали Вие ще намерите Вашия и какъв е той - зависи само от Вас.
                Весела вечер!

                Коментар


                • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                  Първоначално публикуван от Иван Шопов Преглед на мнение


                  Относно законовите рамки - предлагам Ви да прочетете в секцията за често задавани въпроси раздела "Законно ли е записването на околните?".

                  Ами прочетох

                  Член 32, ал.1 от Конституцията на Република България гласи: "Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи."В "Закона за авторското право", чл. 13 определя тези случаи като:"Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г. , в сила от 25.03.2011 г.)(1) Авторското право върху произведение на изобразителното изкуство или произведение на фотографията, представляващо портретно изображение на друго лице, принадлежи на автора на произведението. За създаване на такова произведение се изисква съгласието на изобразеното лице.(2) Съгласие по ал. 1 не се изисква, когато:1. изображението е било направено в хода на обществената дейност на изобразеното лице или на публично или обществено място;2. изображението на лицето е само детайл в произведение, показващо събрание, шествие или пейзаж;3. изобразеното лице е получило възнаграждение, за да позира, освен ако между автора и изобразеното лице е било уговорено друго.

                  и от това, което прочетох, си вадя извода, че мога да си снимам, и от сниманото да си вадя картинки, дето да ги давам на щерката за оцветяване...

                  Сиреч, независимо от медийната патаклама, тия кадри са съвършено незаконни , и оборими от студент по право в трети курс..
                  Така че, за какво си говорим, и какво правим?

                  Медийно заобикаляме закона, щото `сичката пара у свирката, и дайте да дадем ( прочее, да вземем - регистратор на аванта - може да е за седмица, ама пак си е без пари - келепирец, дето викаше Ганьо)

                  Добре, няма да удрим келепира, а ще си купя утре видеорегистратор, който да го ползвам в Бг, а не в Россия.
                  И като си извадя картата със записа, и ?

                  И ще стане същото, каквото стана с крадците, дето опънаха велосипеда на синчето, бяха снимани в портретен формат от камерите, диска със записа беше предоставен със съответния протокол на пазвантите от махленското рпу, и след два месеца получих препоръка от некъф си прокурор, че поради еди-кво си, там, онова, за велосипеда на синчето, си *бало мамата, и с една дума - пий една хладна вода..
                  Аз и тема бях пуснал за това, и файдата е... много нулева..

                  Та - весела вечер..

                  Голяма веселба е - всяка вечер...след новините по телевизията..
                  Клетия поданик, и гласоподавател остава с едно топло и харно усещане, че е изкъпан с топла сапунена водица, и му е хубаво, хубаво..

                  Пък то - същото като вчера..

                  Коментар


                  • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                    Сиреч, независимо от медийната патаклама, тия кадри са съвършено незаконни , и оборими от студент по право в трети курс..
                    Така че, за какво си говорим, и какво правим?
                    Не знам защо вадите подобни изводи и на какво основание.
                    Дадох Ви и препратка към работеща система за наказание на прегрешили шофьори (разбирате всяко едно неадекватно , некоректно или незаконно действие).

                    Това, че Вие не желаете да приемете истината на базата на някакъв (Ваш) горчив личен опит и частен случай, за мен не е основание а отхвърляне на всичко останало. Със същият успех може да твърдите, че не трябва човек да си купува каквото и да било, защото еди кой си не уважил еди коя си рекламация, другият продукт пък на Вас не бил полезен и т.н. и т.н.

                    Има норми, има закони, има възможности - дали вярвате в тях, дали ги спазвате или изисквате да бъдат спазени е въпрос на Ваше лично решение. Далеч съм от мисълта да споря с Вас или да Ви убеждавам в каквото и да било, но моля да не приписвате личните си размисли като единствено възможна истина и фактология.

                    Още веднъж Ви пожелавам не само весела вечер, но и повече позитивност и вяра във възможностите в недотам добре уредената ни държава.

                    Коментар


                    • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                      Вени, не четеш където трябва. А Шопов не е преписвал както трябва.

                      Законът за авторското право определя носенето на авторското право на изображението/записа и не определя изобщо имаш ли право да снимаш някого, както и не се занимава с други права, които можеш да имаш или нямаш върху записа. ОК, няма да имаш абсолютно авторско право върху записа - голям праз. Право да го представиш на съда като доказателство безспорно имаш, всъщност няма нещо което да не можеш да представиш на съда като доказателство. Съдът как ще се отнесе към него е вече друга тема.

                      Чл. 13, ал. 2, т.1 от този закон по подразбиране предполага правото ти да снимаш каквото си искаш на обществено или публично място и даже определя че носиш авторското право върху записа в този случай. Това че си извадил видеокамера/фотоапарат е достатъчно за да не попаднеш в хипотезата "без негово знание" от Конституцията (на някои места и табелки слагат). Ако някой каже че не е съгласен - евентуално трябва да се съобразиш. И това само при хипотеза че Конституцията има пряко действие в този случай, за което не съм твърдо убеден.
                      т.2 от същата алинея удобно ти предлага още една ситуация с подразбиращо се право на снимане - пейзаж в който сниманият не е значим елемент.

                      Много здраве на студента по право от 3 курс.

                      п.п. въпросната т.1 щеше супер да ми послужи преди 3 месеца когато милицията ми измисли нарушение. Ама бях с колата която няма камера. Умрях от яд.

                      Коментар


                      • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                        Ясене,
                        Защо смяташ, че не съм "преписвал" откъдето трябва (подсещам, че това е отговор на въпроса "Законно ли е...?"). Ти самият си дал страхотни доводи защо аджеба е напълно законно заснемането на обществени места (пътища, тротоари и прочее). За мен лично това е единственият препъни камък, който студентът от 3 курс би използвал за да омаловажи нашите записи.
                        Що се касае до мнението на съда си абсолютно прав. Няма жив човек на този свят, който да задължи български съдия да приеме или отхвърли доказателство. Всички знаем, че това обикновено се случва на избирателен принцип... от самият съдия.

                        В правото има чудесен принцип, а именно "Никой не може да черпи права от собственото си противоправно поведение!". В този ред на мисли нарушавайки законите често губим прилагането на други права. Страхотен пример е патрулка, спряла в насрещното движение например. В такава ситуация би било детска игра отново гореспоменатият студент да оспори наказателното постановление.

                        Коментар


                        • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                          Първоначално публикуван от Иван Шопов Преглед на мнение
                          ...
                          В правото има чудесен принцип, а именно "Никой не може да черпи права от собственото си противоправно поведение!". В този ред на мисли нарушавайки законите често губим прилагането на други права. Страхотен пример е патрулка, спряла в насрещното движение например. В такава ситуация би било детска игра отново гореспоменатият студент да оспори наказателното постановление.
                          Не бъркай щатите.
                          Полицаят има не право, а служебно задължение да ти напише акт. Това как си е спрял патрулката няма отношение към административно-наказателния процес. Патрулката изобщо не му и трябва за тая работа, той може пеш да дойде от РПУ и да извади кочана с актовете.

                          А проблемът с правото да снимаш е че не намирам никакви директни текстове за самото снимане. Не че много ме бива и в търсенето де. Иначе правото да снимаш се обсъжда в няколко закона (охранителна дейност, СРС) ама все за частни случаи. Законът за авторското право ПРЕДПОЛАГА че имаш правото да снимаш в описаните в чл. 13 хипотези, ама от какво произтича това право? Освен че не е забранено ама знам ли дали в някое забутано ъгълче на законите няма и забрана?

                          Абе къде е оня зевзек Гагич?

                          Коментар


                          • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                            Ясене,
                            Мога да ти разкажа реален случай от България на същия принцип и без да сме в Щатите. И напротив - има значение дали самият проверяващ/наказващ е в нарушение, но нека не размиваме темата.
                            Прав си, че закона за частната охранителна дейност е частен случай. На базата И на него обаче направих стикерите с предупрежденията. Извън обичайното възприятие за реклама, те са както предупреждение към крадците, така и един добър повод да се докаже, че заснемането с видеорегистратора е самоохрана на частното имущество.
                            Като цяло съм се постарал да намеря максимум информация и доколкото съм дискутирал с юристи, няма законна пречка за заснемане в обичайните условия и представяне като доказателство (помниш разговора ни за фейса 2 страници назад, нали?). Не виждам и причина да има, а ако имаше отдавна всички медии да гниеха из затворите. Смятам, че място за притеснение няма и всичко останало са спекулации.

                            Коментар


                            • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                              За конкретната инициатива чисто търговският интерес и добрата идея са на кантар.
                              Трудно е да се каже кое тежи повече.
                              Личното ми мнение е, че безспорно е първото .
                              Мен лично ме дразни повече тенденцията да приемаме за нормално да правим доноси към органа.
                              Дори и в името да идеята да ограничим наглостта на пътя.
                              Мисля, че това е ГАДНА насока в щатски стил на която няма да се поддам при абсолютно никакви условия.
                              И не само в щатски стил - тези доброволци от татово време как им казват сега?
                              Май доносници беше... Тогава обаче било морално и отговорно.
                              Сега обаче са доносници.
                              Аз участвайки в настоящата инициатива какъв ще бъда? Донроволец, доносник, обществено отговорен тип?
                              Че съм хейтър на тема "видеЛо" е ясно но да ставам отрядик и да топя околните няма да позволя.
                              Та ако ще да ми подарят скапаната камера.
                              Какво остава пък да се разписвам за нея за да си чесам его-то една седмица на аванта.
                              Всъщност не бих се учудил и на клауза за квота доноси [emoji2]
                              Джони, не го приемай за заяждане.
                              Мнението ми съвпада до голяма степен с това на Вени, без дори да се впускам в дебрите на правото.
                              Много харесвам утопията на 1984 но предпочитам да си остане в страниците на Оруел!
                              Враг усраине

                              Коментар


                              • От: Видеорегистратори,интеркоми,камери за автомобили и всякакви екстремни спортове

                                Моралният упрек към "донесението" не е универсален. Той е възникнал в едно общество в което властта е против всички, а нарушенията са норма за оцеляване. С кретените по пътищата в днешно време нещата са малко по-различни. И от това нямаше да има нужда ако Органите правеха някои работи. Ама те не.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X