Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ужасът, наречен "Летуване по Черноморието"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ужасът, наречен Созопол

Миналото лято бяхме на нашето Черноморие. Още със слизането от колата ми направи впечатление фасона на пазача, който обясни, че не може да паркираме на паркинга - нямало места. До тук ОК. На рецепцията нацупена лелка ни каза, че стаята ни не е готова (беше следобяд). Вечерта отидохме да вечеряме в някакъв ресторант. Донесоха менюта след 20 минути. След като поръчахме (дъщеря ми беше на 3 години), на съседната маса се настаниха група чужденци-тийнейджъри. Изумлението ми беше пълно, когато ги обслужиха доста преди нас и нашата поръчка дойде докато те си плащаха сметката Разбира се, доста тъпо беше да чакаме толкова, но като висиш и смяташ, че не е възможно да се забави повече Е, като дойде и нашата сметка, посъветвахме сервитьора да си вземе бакшиша от тийновете на съседната маса

На плажа, където през деня си играеше дъщеря ми, вечер имаше РАЗХОДКА С КОН!?!?!

За блъсканицата по улиците и ненормалните цени няма нужда да споменавам.

И това в името на какво - на това, че цяла година работя и искам да си почина 1 седмица с детето на морето ... Жалко ! Съгласна съм с Ник Николов.

И да си призная - най-тъпото от всичко е, че тази година бяхме пак на нашето Черноморие по ред причини
    Последно редактирано от Vili4ka; 10-08-10, 14:59.
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Всички критики и тъжни констатации са си верни. Майкъл, не се сърди, но е така. Разбираемо е, че има шепа хора, за които тези критики са неуместни, но това е точно като станалия нарицателен форумен израз : "заради 95 % от циганите, на останалите им излиза лошо име." Това е положението и за туризма по нашето Черноморие. Истината е, че не са огладнели. Всъщност никога не са били гладни. А как ще е занапред - ще видим. Дано да не се учат само по трудния начин.

Коментар

Бях музикант... работил съм и в Стария Несебър и в Стария Созопол... Най-много ме дразнеха старите баби, 'дето продават дантелени бродерии по улиците. Бяха като "пъдари", не можеш да паркираш и да си оставиш колата! Докато заключиш и се отдалечиш и се появява някоя да те гони- там паркирал синът й, зетят, квартирантът... Чудо голямо. 8 пъти пукаха гумите на колегата ми, пътека направихме до вулканизатора (аз само 1 път лепих, може и да е "действителен" случай). Този зор беше в Созопол, свирихме едно лято във "Вятърна мелница".Май беше през 1998г... И в "Парнас" бяхме- 1999 или 2000г. Освен 2-те готини администраторки нищо друго готино не видяхме. Бяха сервирали развалена храна на немска група- вкисната супа... та собственика (или арендатора) реши да купи на всички пица- по поръчка. За негова сметка- чудо невиждано! Имаше и един бар, на който всяка година се сменяше името- нарочно. Цените бяха извънземни, нямаше менюта по масите и сметката идваше с една голяма гилотина. Имаше отделни цени за персонали, местни и може би- за българи?! Руснаците го отнасяха най-много, следваха другите нам' приятелски народи. И какво става: Всички които са се опарили от цените в "Какаду" се жалват на приятелите си- никога там! "Осторожно, берегитесь..." И те, подготвени и инструктирани вече, на следващото лято виждат един много "апетитен" бар- с палми, кокосови мелби, ракитови мебели... и много народ вътре (на персонални цени). Поглеждат подозрително за името на бара- никакво "Какаду", барът се казва "Червило-о-о-ооооо"...
        За Несебър- имам едно лято в "Хемингуей". Същите проблеми с бабите, а хазайките- едва се навиха да се сменят чаршафите 2 пъти в месеца! Срещу ресторанта имаше чейндж бюро, бил съм свидетел на скандали с измамени чужденци за курса на еврото. Един път идва и патрулка.
        Като цяло съм съгласен с мненията на колегите, че на чужденците и туристите въобще, се гледа като на "дойна крава". То, това е нормално навсякъде в този бизнес, но ние малко повече го даваме "животновъди" сякаш!
        И за протокола: "намерих" жена си зад бара на лобито в "Мургавец"- Пампорово. Най- хубавото "нещо", което съм намерил по нашите курорти!

Коментар

Колеги бях решил тая година да почивам на Созопол, но вия направо ме отказахте.
          Кажето тогава каде по черноморието е по-добре.
          Става въпрос за не много голям бюджет.

Коментар

Или на палатка с торба консерви или в чужбина. Това е правилното решение.

Коментар

Темата се заформи като силно плювателна. Моля, намерете си по-положителни занимания.

Коментар

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
                Колеги бях решил тая година да почивам на Созопол, но вия направо ме отказахте.
                Кажето тогава каде по черноморието е по-добре.
                Става въпрос за не много голям бюджет.
                Ами, например все още спокойно и евтино е в Черноморец. Ако се отседне в часта, която е близо до стария път за Созопол, до някой от безплатните паркинги около Градина се стига за под 5 минути с кола или за 15-20 пеша. Само трябва да се внимава къде се яде, защото при нисък оборот малките заведенийца зареждат предимно разни поуфабрикати, които са по-зле и от предложените по-горе консерви...

Иначе, ако сте с кола и Созопол става. Просто трябва да се отседне в покрайнините и да се ходи на плажа на Смокиня или Каваците. Къде точно из града по заведения да ходи човек, може да си избере.

Не е за пренебрегване и ол инклузива, например на Албена. На пръв поглед звучи скъпо, но като се сметне всичката храна, чадъри и т.н., може да се окаже дори по-евтино от нормална почивка в Созопол.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2190.jpg
Прегледи:1
Размер:65.3 КБ
ID:5201377

Коментар

а в гадната Гърция, шезлонг и чадър по 2 Е парчето, а пък в Турция безплатно, как не ги е срам хората да подбиват нашето родно черноморие, на което местните " бизнесменчета " не били алчни ( лече чак некви картони имам за тая си мисъл ), ама то в Гърция и Турция и тока не спирал, обаче у нашево черноморие в кръчмата ти бърборят на сто различни диалекта, но това не е щото персонала са разни селяндури, а защото така е модерно, то в Гърция и Турция като си забравиш чантата с парите на бензиностанцията те гонят, за да ти върнат чантата, а пък у нас курсо евро лев е 1.50 и те гонят от ченча, а пък от вън едни такива мургави мангалки ти взимат и малкото останало, пък семейните хотелчета, кръчмета, ресторантчета то си направо едно чудно, пък и катаджиите по морето въобще не спират тия баламурници със софийските номера ( нищо, че те ги хранят и тях и фамилиите им и все ), ама защо от Бургас до Несебъл двапъти ме контузиха с по 50 кинта незнам как се получи, а пък защо местните са превърнали всички забележителности и паметници на културата в умалено илиенци и продават гащи и чорапи никой нормален човек незнае ( да се надяваме, че в най - скоро време ще изкарат Несебър от Юнеско )и още многооо " пък "
                    Никога не бих отишъл вече по нашето черноморие, освен ако имам някаква работа, но на почивка НИКОГА.
                    Забравих да кажа, че сега разбира се всички софиянци сме виновни за кризата по морето и затова, че вече няма балами да плащат на местните люде.

Коментар

Ето нещо положително, па макар и офтопик. Началото на юли, Лозенец, стая, сравнително голяма, 35 лв. за двама със закуската, плаж Корал - безплатен, на 50 м. до кръста дълбоко, водата като тепсия с температура 25-26 градуса. В хотела, ако искаш обяд, 5 лева супа, основно и плод, вечеря - 8 лева - салата и основно. Само един път обядвахме и вечеряхме в ресторанта и сме доволни. Иначе в в кръчмите - 70-80 лв. вечеря за двама.
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        Ето нещо положително, па макар и офтопик. Началото на юли, Лозенец, стая, сравнително голяма, 35 лв. за двама със закуската, плаж Корал - безплатен, на 50 м. до кръста дълбоко, водата като тепсия с температура 25-26 градуса. В хотела, ако искаш обяд, 5 лева супа, основно и плод, вечеря - 8 лева - салата и основно. Само един път обядвахме и вечеряхме в ресторанта и сме доволни. Иначе в в кръчмите - 70-80 лв. вечеря за двама.
                        А да. Аз ходя на море Май, Юни и Септември. Обикновенно Май месец хващаме всички природни бедствия като градушки, наводнения и прочие, така че си почиваме разкошно. И поради тази причина, Май месец винаги съм с джипката на море. Хората са едни учтиви, глезят ни почти навсякъде където сме отишли, индивидуални закуски, кафенца бонус и т.н. Тази година за първи път от 10-на години отидохме Юли и Август. Благодарение на добре познатите места на които отседнахме, усиленото проучване и приятната компания, това бе едно от най-приятните ми лета въобще.

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
                          а в гадната Гърция, шезлонг и чадър по 2 Е парчето......
                          С това ти мнение съм 100% съгласен,много точно описа 90% от Черноморието ни.Единственото място,което да ми е харесало скоро това е Приморско-нормални цени в заведенията,нормални цени за стая в сносен хотел и най-важното незастроен плаж.В ученическите години ми беше станал любим Несебър,не бях го посещавал дълго време и отидох едно лято след бума на строителството-ужас невъобразим.Прекрасния плаж застроен почти до водата-все едно съм легнал в тревната площ пред блока,само дето не са залюпили и семки на главата ми,стария град превърнат в битак и скъпотия навсякъде.От тогава съм се зарекъл,че там вече ще отида само ако преди това са минали БАТ-овете.
                          Покрай кризата с тока се запитах следното:вярно че преносната мрежа трябва да се подобри,за да отговаря на по високото потребление,но защо хотел за няколко милиона не е подсигурен с генератор,който ще струва колкото колата на собственика.Е да ама няма как да се прайм на гъзар пред кухите лейки на плажа,е тва са "хотелиерите" ни -на гол тумбак чифте пищови.
                          А е това са ни ресторантите

Коментар

Ами кой си продаде нивите за да бъдат там построени бетонни коптори и кой си избра кметове къде разменят 300 декара на първа линия за 2 апартамента ? Като ви пука за собствените ви морски градове да бехте направили нещо по въпроса за да не се превърнат в "бетонни градини" Ако имаше желание безумието щеше да бъде спряно за съжаление явно загрижените за друго освен собствения си джеб са малко. Но то това си характерна черта на Българина не само по морето.
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                              Преди две години почивахме в Созопол. Независимо от шаренията и "лудницата" по търговските улички, си изкарахме много добре.
                              Даже и кафене с персонал, с който се сприятелихме, си намерихме.

[ATTACH=CONFIG]235774[/ATTACH]

Там имаше и машини, подходящи за форума.

[ATTACH=CONFIG]235773[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]235771[/ATTACH]

Единственото условие беше, че за 10-те дни не посетихме плажа на Созопол нито веднъж, а ходихме само на "Каваците".

[ATTACH=CONFIG]235772[/ATTACH]
                              Мъника много готино са го нарисували
                              Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Лично аз останах с лошо впечатление от гърците като обслужване.Сториха ми се мързеливи и като че ли много не ни тачатНо това е моето мнение,а и зависи кой в коя част е бил.В хотела,който беше 5* всичко беше наистина на много високо ниво,но навън.....доста неадекватни реакции,но пък се забавлявахме истински
                                Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X