Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ужасът, наречен "Летуване по Черноморието"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ужасът, наречен "Летуване по Черноморието"

Последните години само съм нинавал през Созопол - най-много да се разходим из стария град и до яхтеното пристанище.

Този уикенд си резервирахме апартамент в хотел "Парнас". Помните ли го от едно време - кацнал на скалите, иднствения по-луксозен хотел в тази част на града. Пък и май изобщо си беше най-луксозния в Созопол... Помня го с широкото фоайе и просторна гледка към стария град и морето. С приятния, изчистен стил на обзавеждане (в общите части, не съм влизал в стаите). И голямта тераса от задната страна на хотела точно над морето.

Идете го вижте сега - на по-ужасно място не съм попадал скоро! Ум не ми побира какво са правили, за да го превърнат в това, което е сега! То е достроявано нещо, рецепцията е забита в едно тясно място, стар, окъртен, мирише на манджа и на други препрарати, абе страхотен ужас!

Да не говорим изобщо за Созопол, който прилича на арабски град, вместо на чаровното местенце от преди години. Милиони коли паркирани на всяко свободно местенце, единствените места, на които няма коли са завардени с 10 литрови бутилки с вода и ги отстъпват срещу някой и друг лев, абе изобщо - страшна цигания!
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

От: Ужасът, наречен Созопол

Добре дошъл на Българското черноморие. Лятото не припарвам из нашите Черноморски градчета освен в изключителни наложащи случай. По това време населението им се зомбира и вижда в човека отсреща само възможност да се издоят пари, по какъвто и да е начин. Не могат да разберат нещо което аз съм разбрал - "Върши си добре работата и парите сами ще доидат."
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Това за Созопол го разбрах преди 7-8 години, но миналата година реших да подаря на дъщеря си луксозна почивка...тя сама избра Созопол. Реших, че въпреки лошите ми впечатления от това място, ако избера по-шикозен хотел с всички удобства и екстри, това ще е достатъчно за да се чувстваме добре в Созопол...
      Да, ама не... както се казва....
      Апартхотел "Мартинез", безумно скъп за моите разбирание, но определено си струваше парите. Условия, обслужване, отношение, кухня -перфектни. Но щом прекрачиш входната врата на градината и затъваш в мръсотия, цигания, гадна чалга, зверски децибели, цигански сергии и невъобразима гмеж...Цени като в Албена, обслужване-ужасно под нулата, а плажа "Харманите"......няма такава концентрация на разпенени отходни води с каймак и плуващи отгоре едри отпадъци....тотална гняс!
      Никога повече Созопол! Превърнаха едно прекрасно място в бунище...
      Последно редактирано от cveta68; 07-08-10, 14:32.

Коментар

Созопол го отписах като дестинация още преди 10-тина години .Преди 4 години бях на къмпинг Златна Рибка и промяна от последните 15 години нямаше .Може би за това и ми хареса .
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

като келеш изкарах няколко лета по цяло лято на Созопол. По-късно с компанията Созопол си го имахме за краен квартал на Стара Загора. После изведнъж Созопол се превърна в нещо друго, което нито познавам, нито искам да опозная. Жалко... де да беше само Созопол обаче...
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Жалко че все повече разумни БЪЛГАРИ предпочитат друго а не родното . Жалко че и моето семейство предпочита Тасос пред Паша дере , Китен , Синеморец и Крапец .
            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
              Жалко че все повече разумни БЪЛГАРИ предпочитат друго а не родното . Жалко че и моето семейство предпочита Тасос пред Паша дере , Китен , Синеморец и Крапец .
              Наистина е жалко, но като е тръгнало скоро и тези няколко останали оазисчета по нашето крайбрежие ще трябва да ги забравим.
              А в Созопол не съм стъпвал от 20 години. Поне ще си запазя хубавите спомени за него от младоста.

Коментар

Ние ползваме един,апартамент в "Райския залив",вече няколко години и мога да кажа че нещата са перфектни.Вярно намира се в затворен комплекс,но на който нему харесва навън си стой на басейна.Макар че ако си живял повече в някоя много подредена държава като Англия,почва да те дразни че всичко е подредено и си има правила.Понякога,циганията и свободията са интересни и екзотични,не говори ме за мърсотията .

Коментар

Ааааааааааааа - ето какво било това чудо с минералната вода. То, че съм руса ...руса, ама не само аз се чудех защо целия Несебър е осеян с Девин, Горна Баня и т.н. Първо си помислих, че е някаква масирана иновативна форма на реклама. После реших, че няма как Брацигово да си лепнат бутилката до Михалково Закона за лоялната конкуренция де....а то какво било! Баба ти Гана от "новото сити" понеже е препълнила мазето и тавана с почиващи и взела ,че открила алтернативна форма за допълнителна печалбица. Трябваше и до Китен да идеш, КОМШИИТЕ яко са раздвижили пазарната икономика и там.

П.П.
                  70% от познатите ми почиваха в Гърция или Турция
                  20% си бяха на работа, щото нема леФчета за море
                  а 10% (като мен) се "наслаждаваха" на цигания, скъпотия и простотия на българското черноморие

Аре...дет се вика...догодина У Гърция
                  някой ден и по-голяма джипка ...

Коментар

Преди две години почивахме в Созопол. Независимо от шаренията и "лудницата" по търговските улички, си изкарахме много добре.
                    Даже и кафене с персонал, с който се сприятелихме, си намерихме.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1254-1.JPG
Прегледи:1
Размер:147.3 КБ
ID:5199905

Там имаше и машини, подходящи за форума.

Име:DSCF1260-1.JPG
Размер:160.8 КБ
ID:5199904

Име:DSCF1164-1.JPG
Размер:147.1 КБ
ID:5199902

Единственото условие беше, че за 10-те дни не посетихме плажа на Созопол нито веднъж, а ходихме само на "Каваците".

Име:DSCF0982-1.JPG
Размер:149.1 КБ
ID:5199903
                    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Може ли по-кротко с обидите за морските градове, нравите и хората там.
                      Ние от морето правим ли така като вас, да обсъждаме какви ви са градовете.

Или поредното деление на хора....
                      Тези които сме на море сме злодеи....
                      другите от сушата сте най във всичко...

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                        ...
                        Ние от морето правим ли така като вас, да обсъждаме какви ви са градовете...
                        Явно наистина не четеш темите в стил "...кой град е най-добър за живеене..."

Не че има какво толкова да им се чете де...
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                          Може ли по-кротко с обидите за морските градове, нравите и хората там.
                          Ние от морето правим ли така като вас, да обсъждаме какви ви са градовете.

Или поредното деление на хора....
                          Тези които сме на море сме злодеи....
                          другите от сушата сте най във всичко...
                          нищо подобно. навсякъде сме същата история - само ни дай възможност да се изявим

аз морските хора ги харесвам, но не е за това приказката. ти морските ни курорти харесваш ли ги?
                          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Всичко зависи от предварителната нагласа.Преди доста години се разочаровах от обслужването по Черноморието и вече не очаквам кой знае колко от там.Приемам цялото състояние за нормално и не си развалям настроението.Дали си в пет или три звезден хотел или в семейно хотелче отношенията и стандартите са едни и същи.
                            В Гърция не съм ходил, но на Малдивите и на Канарските острови е по различно. С удоволствие бих отишъл пак.Пропуснах на Елените ми беше хубаво, но не си струва парите.

Коментар

Морски хора...хм.... И какво им е по-различното от планинските хора? Аааааа..., Да! От морските хора (имам предвид българските такива) съм виждал невероятни форми на алчност и надменност. Само щото били морски. Цялата им същност е съсредоточена в това да смучат (това е точната дума) от всички и от всичко. Защото в над 90% от случаите нищо не предлагат в замяна. Никаква услуга! Просто една гигантска злоупотреба на темата "море" и "плаж". Не обичам да влизам в конфликти, но повсеместното им високо самочувствие без никакво покритие ме дразни. То да бяха един-два случая - с мед да ги намажеш, но е масово и по цялото ни Черноморие. Има тук-таме хора, които са "истински морски хора" също като "истинските балканджии" или "истински родопчани" и без да ги познаваш се чувстваш уютно и комфортно. (В този ред на мисли - защо ли не съм чувал за "истински витошчани"?!). Но те са единици и всеобщата гнус ги принуждава с времето или да се трансформират или да затворят. За наша жалост. През 2004 г ми беше последното за този живот (е, да не се заричам все пак) посещение на родното Черноморие с цел почивка.
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X