Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ужасът, наречен "Летуване по Черноморието"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ужасът, наречен Созопол

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
    Ами аз какво да ви кажа по въпроса... Освен да ви кажа "Поздрави от Несебър" Все още има нормални места с нормални цени и обслужване. Просто човек трябва да потърси и ще намери. Но като цяло споделям мнението, че нещата отиват на зле. Например на претъпкания и мръсен плаж в Несебър, чадър и 2 шезлонга струват 30 лева. На най-модните и "гъзарски" плажове в Слънчев бряг, огромна лежанка и чадър струват 20 лева. А разликата е потресаваща. Отивам да се плакна в морето, после пак ще попиша в темата
    А в Гърция - колко струват чадър, шезлонг, лежанка ?
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

В Сарафово на плажа чадър и шезлонг по 4лв. съответно/онзи ден/,а през юли бяха по 5лв.
      В Бургас през юли/плажа пред капаните/ бяха по 4лв. сега не зная/.НО, плажа е много добре стопанисван!
      Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
      ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Да се изкажа и аз.
        Понеже не намирам за нормално една минерална вода 0,5 литрада струва 2 лева и не ходя по курорти. Били те морски или планински. НАвсякъде дерат яко, че нали се наложи една нагласа, че от туризма се печели яко, и хората бързат да печелят...
        А семейството иска на море. То и аз де, ама ако не са децата и жената никога няма да се грабна и да пропътувам толкова път заради едното къпане в морето.
        И по убежденията на един познат(също участник във форума) на Кара дере било диво, и нямало помен от цивилизация. Отидохме-наистина е така, но пък на плажна ивица дълга над 2 км имаше поне 1000 палатки... Май няма да сбъткам ако кажа и 2000. Да, за хиляди става въпрос, не за стотици! Това показва стремежа на хората да не се набиват в бетонните комплекси, а да търсят свободата поне докато са на почивка. На няколко километра е Бяла, с джип не е проблем да се ходи всеки ден за провизии и бира. Малко е трудно с дървата за огъня вечер, но също с помощта на джипките не е голям проблем.

Колкото пъти мина покрай разклона за къмпинг "Луна" и вида иначе красивите хотели които са построени на неговото място ми става едно чоглаво...

А на излизане от Кара дере обядвахме в Бяла, в едно семейно ресторантче. Освен вкусната храна останахме доволни и от пъргавата и отзивчива сервитьорка, която не беше нито много млада, нито руса, и ни помагаше в избора на меню, все едно, че сме и лични гости... Така, че има и много читави хора по морето, както има и отвратеняци, но това си е навсякъде по света. Макар, че меракът за бърза печалба май е завладял повече морски отколкото от "другите"...

Майкъл-ей ми телефона, когато идваш насам по "некои" причини обади се, да видиш в какъв лукс живея... Секциите в стаите са тези които са купувани от родителите ми например. Но пък имам домашна ракия, а ако е зима-и домашно винце, и викам често-често наздраве...
        Та наздраве де
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Даа,миналата година,имах три неприятнип дни в Созопол и една чудесна седмица на палатка на Градина.
          Тази година,понеже жената не ще пак на палатка,а аз в Созопол,вече отивам само на разходка и да пийна някоя бира,избрахме компромисен вариянт-на Арапия на бунгала-изкарахме чудесна почивка.Е,морето един-два дни връщаше това дето сме хвърляли в него,ма нема как-квот си посял,това ще жънеш (наилонови торбички,чашки шишенца ит.н.).Случихме и на хубаво време и се изнесохме,баш на 1-ви август.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            Надут и надменен сервитьор на българското черноморие, вечер се прибира с 40 Евро в джоба, изскубани с кръв косми и измама от доверчиви чужденци и разсеяни българи.
            И си мисли, че утре трябва да е два пъти по надут.

Дружелюбен, услужлив сервитьор в Гърция или Турция се прибира вечер с 200 Евро в джоба, изкарани с добро настроение от доволни клиенти.
            И си мисли, че утре трябва да е два пъти по услужлив.

Така стои работата с цялото обслужване.
            Заради тая откровена надменност - по морето не сядам по заведения. Наистина е унизително, и е почти навсякъде.

Коментар

А в Гърция - колко струват чадър, шезлонг, лежанка ?
              В Гърция не съм ходил, но знам за Турция, Анталия. И давам пример - 280 Евро за 8 дни all-inclusive ти искат. Множко пари са - факт. Но като отидеш разбираш защо. Първо "all-inclusive" реално е вярно. Каквото искаш да ползваш в хотела го ползваш. Колкото искаш да ядеш - ядеш (шведска маса два пъти дневно, а на закуска филийки с комфитюр както в нашенските столови). Безалкохолните - на корем пиеш колкото поемеш (в един момент разбираш, че е тъпо да се наливаш толкова много и добиваш по-европейски вид). Само алкохолът е платен (поносими цени, но не за напиване), но това е живота. Басейн - кисни колкото искаш. В статите ползваш климатик, сателитна телевизия и безплатен интернет (по WIFi естествено). Чистичко, спретнато, безпроблемно.

Дотук все още няма нищо странно. Странното за българина се случва когато тръгне към плажа. Някакъв юноша (неговорещ английски) се затичва след теб с чадър в ръка. Слага ти чадъра до шезлонг и те подканя да легнеш. След минута жестомимично обяснение (говориш му, че нещеш чадър и шезлонг, а искаш да си лежиш на кърпата) разбираш, че тази услуга всъщност е напълно безплатна. По-късно дори можеш спокойно да видиш как на други хора същото момче носи кофички и лопатки за децата им да си играят. А на плажа няма нито един фас или какъвто и да е боклук. В един момент започваш да харчиш пари по "third-party" услуги далеч от хотела с удоволствие и забравяш да си ги броиш въобще. И от този момент нататък разбираш, че едва ли ще отидеш някога пак на българското черноморие.
              Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 10-08-10, 09:37. Причина: добавка

Коментар

Филипе, в олинклузив в Турция пиячката месно производство (много добра всъщност) е безплатна.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Филипе, в олинклузив в Турция пиячката месно производство (много добра всъщност) е безплатна.
                  Фу... ами не съм разбрал или в тоз хотел не е било така. Аз всъщност от алкохолите си пия само бира така, че най-вероятно от там идва "проблемът". Единствената ми забележка беше, че в целия хотел малко хора от персонала говореха английски, а тези които го владееха имаха сериозни затруднения. Изглежда чуждите езици са им проблем. Имаше обаче една чистачка, която говореше прилично български.

Коментар

Не е чак за такива обобщаващи изказвания положението. Във всеки град има и хубави заведения с приятно обслужване и добри цени. Включително и някои плажни барове. Има и разкошни плажове с 5 лева за чадър плюс празни ивици да си забие който иска негов. Има и хотели, където се плаща повечко за ол инклузив, но той си е на ниво. Проблемът на някои места е единствено, че презастрояването ти докарва клаустрофобия и изкарваш почивката си подтиснат, а множеството шарени сергии претоварват сетивата и те уморяват... Обаче винаги можеш да отидеш в покрайнините и да избягваш главните улици, а и все още се намират по-спокойни селца и градчета.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                      В Гърция не съм ходил, но знам за Турция, Анталия.......
                      Аз съм бил и на двете места и на още много други Франция, Италия.

Няма такова чувство за ДРАНЬЕ на жива кожа, каквото оставят българските курорти - няма.
                      Имам снимки от просторни, празни, абсолютно чисти плажове, няма усещане за социално разделение, защото по бански всички сме равни.
                      Ако си толкоз баровец, купи си яхта, омети се навътре в морето па там си продавай мурафетите и джетовете.
                      Край брега не може.
                      Разбирам усилията на нашите сънародници от кайморските градове, но трябва да хванат здраво дисциплината в ръце, да стягат още много много, и чак тогава пак ще говорим.
                      Такива самосиндикални печалбарчета по крайбрежието, трябва тихомълком да бъдат пребивани и натиряни.
                      Зад охолството и комфорта по чуждите летовища, стои стриктно организирана и безкомпромисна машина.
                      Толкова стриктно, че не се забелязва присъствието и.
                      Много още има да учим, от гърци, италианци французи и турци - как се измъкват пари с добро настроение и без измама.

Потвърждавам - в България, само Албена е близо до истината.
                      Последно редактирано от Nik Nikolov; 10-08-10, 10:17.

Коментар

Относно Турция трябва да се внимава с отзивите за агенцията и хотела. Повечето места са страхотни, но не липсват и измамници... На повечето места ол инклузива включва неограничени количества Ефес, който не е лоша бира, както и местен алкохол, особено ракъ.
                        В Гърция положението е по-особено. Ако човек търси по "пенсионерска" почивка е перфектно. Там обикновено ол инклузива е доста ограничен. Заведенията и особено алкохола в тях са скъпички (узото и рецината не чак толкова , но бира или уиски... ), но пък много студиа и апартаменти имат огромни тераси, на които цяла вечер можеш да си пиеш немска биричка (под или около евро) или узо от магазина (вносните концентрати са на двойна на нашата цена). Също има и чудесни алеи с пейки по крайморските улички и безброй магазинчента с бира. Единственият проблем е, че за де се храниш евтино, трябва да си готвиш сам (повечето стаи имат кухненски бокс) или да ядеш само гироси, иначе обичайните цени на порция са около 150-200% на нашите по-скъпички заведения, което пак не е непоносимо, предвид, че и порциите обикновено са по-големи.

Обаче и по нашето море още има добри места. Дано не доизчезнат...
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

... Разбирам усилията на нашите сънародници от кайморските градове ...
                          В същност, не малка част от хотелите и заведенията по морето са собственост не на местни хора. Примерно, чорбаджията на едно несебърско хотелче, което ме накара да отпиша родното Черноморие, си беше от София.
                          Голяма част от персонала също не е местен.
                          "Овълчване" на хората се наблюдава не само на морето. Същата е картинката и в планинските курорти, особено през активния сезон.
                          Не е по-различна, примерно, на Женския пазар в София, а примери на опити за буквално ограбване на клиента могат да се дадат и за персонал в лъскави столични магазини. Вчера например една продавачка леко и небрежно се беше опитала да върне с 20 лв по-малко. Ако мине ...

Въпрос на културно ниво на народа ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Преди два дни ползвах предплатена закуска на Мургавец - Пампорово.
                            Съренето свършило. Няма кой да зареди.
                            Отивай да се разправяш с персонала.
                            Салама - втора преснота. Яйца - няма. После се появиха.
                            Половината чинии по и без това оскъдната шведска маса - празни.
                            Абе тикви с тикви. Ако препълните масите изяждат по малко, защото са спокойни и не се презапасяват !!!!!
                            Как 20 години един хотелиер не го проумя ?
                            За стомашно чревно разстройство на една английска баба, туристическата агенция ще ви осъди на 250 000 паунда.
                            Толкоз развален салам ще ви излезе през носа.
                            За контраст.
                            Как се ходи на пазар в Истанбул ?
                            Сутринта искате от хотела 20 и повече визитки. И да ви напишат номера на стаята върху всяка. Любезни са , веднага го изпълняват, защото има комисионна и за тях - винаги. Знаят за какво става дума.
                            В магазина избираш, плащаш и оставяш визитка. Стоката те чака в Хотела привечер, когато се прибереш.
                            Как пък един път не ме излъгаха или не объркаха ?
                            Това може ли да стане тук ?
                            Последно редактирано от Nik Nikolov; 10-08-10, 11:03.

Коментар

Да, ама в някоя друга паралелна вселена!
                              Последно редактирано от nickbochev; 10-08-10, 23:44. Причина: корекция на цитат

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Да, ама в някоя друга паралелна вселена!
                                Всъщност зависи единствено от нас самите дали ще стане или не. От това как действаме, как си възпитаваме децата, какви управници си избираме и т.н.
                                Последно редактирано от nickbochev; 10-08-10, 23:44. Причина: корекция на цитат
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X