Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ужасът, наречен "Летуване по Черноморието"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ужасът, наречен Созопол

Що не ми дадете адресите си, че да мина да видя високия ви и луксозен начин на живот.

Коментар

За да се чувствам уютно не ми е нужен лукс, а отношение. Чувствам се уютно на много места из България и нито едно от тях не е на морето. Онзи ден бях в Златоград при абсолютно непознати хора. След 2 дни се разделихме като приятели и вчера пак ми се обадиха ей-така, да се чуем. Никой морски не го е направил за мен през последните 30 години.
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
        За да се чувствам уютно не ми е нужен лукс, а отношение. Чувствам се уютно на много места из България и нито едно от тях не е на морето. Онзи ден бях в Златоград при абсолютно непознати хора. След 2 дни се разделихме като приятели и вчера пак ми се обадиха ей-така, да се чуем. Никой морски не го е направил за мен през последните 30 години.
        Хм, а на нас точно това ни се случи в морско селище, което беше село, а преди година стана град. И затова, вече редуваме почивките - една година - при тях, една година - другаде, за разнообразие.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
          Хм, а на нас точно това ни се случи в морско селище, което беше село, а преди година стана град. И затова, вече редуваме почивките - една година - при тях, една година - другаде, за разнообразие.
          Ето! Това са нещата, които ни карат да се връщаме отново и отново! Но на българското черноморие са единици между стотици хиляди други.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            От морските хора (имам предвид българските такива) съм виждал невероятни форми на алчност и надменност. Само щото били морски. Цялата им същност е съсредоточена в това да смучат (това е точната дума) от всички и от всичко.
            Същите тия черти ,които приписваш на "морските хора " съм ги виждал и по планините ,реките ,столицата и където ти мине през акъла .Не ми харесва да обобщаваш хората живеещи по морето с епитети от сорта .Не ме познаваш ,не познаваш родителите ми нито приятелите ми .На морето ,както и навсякъде другаде ,живеят гадини и лумпени но и прекрасни хора .Това ,че ти не познаваш свестни хора не говори добре за тебе .На "морските хора " също им е писнало от неморските такива .Събирал човечеца цяла година за море и иска като отиде там за 50 лева да яде ,пие и вдига врява 3 дена .Иска да бъде чорбаджия ,иска да му се правят челни стойки и свирки ......защото е хванал господ за ....Иска да му бъдат изтърпяни всичките чалга изпълнения и да му се усмихват и радват ,защото е най-специалния .Може би отношението на клиентите е направило кръчмарите такива ,може и обратното да е .Все ми е тая .Нито едните ,нито другите са цветя но по морето не живеят само кръчмари та полека с определенията .
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Мисля, че темата тръгна в грешна посока...
              Няма място за лични обиди.
              Няма българин, който да не обича Созопол. За това всички ни боли виждайки в какво се превърна това прекрасно място. И точно това е темата...
              Аз поне си мисля, че състоянието на един град или село, или курорт...все тая, зависи най-вече от управниците на местно ниво. Те дават разрешенията за строеж,те взимат или не взимат подкупи, те отговарят за почистването, те определят режима за достъп на автомобили и т.н. и т.н....
              Само като пример с обратен знак ще дам курорта "Албена"...Там няма презастрояване, няма мръсотия, няма коли...е, и цените са по-високи, но има защо. Причината да се запази "Албена " е само една-курорта е собственост на един човек, който се грижи всичко да е както трябва, за да не му избягат клиентите.
              Созопол и Албена са само два противоположни примера за стопанисване на морски курорт в България...
              А що се отнася до хората...обобщения не могат да се правят, много сме мешани и шарени, щото сме на кръстопът...

п.с. Майкъл, не приемай лично темата. Всеки, който те познава, те уважава. Аз още повече

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                Същите тия черти ,които приписваш на "морските хора " съм ги виждал и по планините ,реките ,столицата и където ти мине през акъла .Не ми харесва да обобщаваш хората живеещи по морето с епитети от сорта .Не ме познаваш ,не познаваш родителите ми нито приятелите ми .На морето ,както и навсякъде другаде ,живеят гадини и лумпени но и прекрасни хора .Това ,че ти не познаваш свестни хора не говори добре за тебе .На "морските хора " също им е писнало от неморските такива .Събирал човечеца цяла година за море и иска като отиде там за 50 лева да яде ,пие и вдига врява 3 дена .Иска да бъде чорбаджия ,иска да му се правят челни стойки и свирки ......защото е хванал господ за ....Иска да му бъдат изтърпяни всичките чалга изпълнения и да му се усмихват и радват ,защото е най-специалния .Може би отношението на клиентите е направило кръчмарите такива ,може и обратното да е .Все ми е тая .Нито едните ,нито другите са цветя но по морето не живеят само кръчмари та полека с определенията .
                Добре де, ще бъда по-конкретен. Честно казано около Варна съм имал най-малко такива преживявания. Бях 1999/2000 година управител на голям (тогава все още държавен) обект в района на Слънчев бряг. За тази една година и малко съм се нагледал и наслушал единствено и само на негативно отношение към мен само и защото не съм местен. То не бяха писания не беше чудо. Чак до съответното Министертство. Лайтмотива на всички беше един и същ - "Защо не местен е на този пост!" От хора от всякакъв калибър в Несебър и региона. И когато на всички им се казваше, че има една малка подробност - имах съответното образование, а (тогава) никой местен нямаше - пак не се примиряваха. То не бяха кражби и опити за кражби, не беше опити за палене на колата ми и на стопанските постройки. А по време на сезона постоянно чупеха бутилки, за да не идват коли до обекта. Все си мисля, че не бяха хора от вътрешността. И преди и след това съм бил на други места и на други обекти. Никога не съм срещал подобно отношение. В интерес на истината Полицията в Несебър тогава доста ми помагаше и съм доста доволен от сътрудничеството си с нея.
                Останалото са ми впечатления само и единствено от "почивки" и командировки. И ако беше само мое мнение - даже и нямаше да се включа.
                А за простотията на почиващите от друга страна даже и не искам да се захващам. Такова масово нарушаване на личното пространство няма никъде. Почти не съществува вариант, при който можеш наистина да си починеш. Защото няма ред. А няма ред, защото повечето хора, практикуващи т.нар. туризъм около морето не мислят за утрешния ден и следващия сезон. Единственото, което ги води е алчност. (Не съм видял на никой от гръцките курорти, напр. чадърите и шезлонгите да се плащат.) Ако не беше така - нямаше да е тази дивотия с презастрояването.

В Златоград близо до къщата имаше ресторант. Музиката спря точно в 21:59. На съседната къща на терасата имаше малка компания с деца. Точно в 21:50 се прибраха вътре, за да не шумят. Къде по морето го има това нещо?

И изобщо не става дума за това, че аз искам да ми е без пари. Но ми е кофти след като съм дал 1200-1500 лв за "почивка" от 5-6 дни да се връщам с кофти вкус в устата и ако случайно не си нося поне стомашно разтройство да се чувствам щастливо оцелял.

Както и в предишните постове съм писал - не всички са такива, но 90% са! И никъде не съм казал, че в София е прекрасно и хората са връхта. За София нещата целогодишно са в едни и същи рамки. Но нали искаме да идем да си похарчим парите с кеф на почивка на море. Пак казвам - тук-таме има такива места. Но масовата картина е ужасна.

А аз познавам свестни хора и от Варна и от Бургас. При това доста. Но това не променя мнението ми.

Коментар

Е не де....аз съм бургазлийка....живееща от 20 години в Пловдив. И тук си има ужаси. Не сме казали, че градовете са кошмарни, а че се превръщат в битаци лятото. Зимата си е просто приказка в Созопол. Няма сергии, няма "не морски" хора,дори няма и чалга.
                  Последно редактирано от abbyviper; 08-08-10, 18:17.
                  някой ден и по-голяма джипка ...

Коментар

В Созопол не е по-различно от планинското Банско например. И преди и сега, въпреки че и на двете места има разлика между самите преди и сега. Парите променят хората. Уви. Проблемът при това не е единствено в самите места, а и в хората, които ходят там. От една страна ни се иска градчетата по Черноморието да са малки и спокойни, а плажовете празни, но от друга искаме и да ходим на море поне два пъти за по-дълго плюс през уикенд за по 1-2 вечери. И то не само на нас. Е, няма как да е като едно време, когато човек можеше да вземе карта за почивка веднъж на две години. Или както когато значително повече хора от сега едва успяваха да свържат двата края и не можеха да си помислят за почивка. Май и тези варианти не са особено добри обаче... Във всеки случай и сега човек може да изкара добре на нашето Черноморие. Или ол инклузив в затворен комплекс до плажа или в някое от по-малките градчета/селца, които нямат хубави плажове, но са в близост до някой от къмпинзите с безкрайна плажна ивица. Дори в Созопол има прилични хотелчета, по-далеч от най-голямата лудница и може да се ходи на плаж например на Смокиня или Каваците.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Квартира в стария град, цял ден плаж на Смокиня и цяла нощ размазване на метълския бар, же точката или Адам и Ева - не виждам какво не му харесвате.

А като искам да си почивам - по няколко дена около Никулден и Великден, много си е добре на Созопол.
                      124 -> 164
                      T4

Коментар

Созопол си е символа на Юга.Стария град си е същия , непроменен от доста време....другото около него - не е по различно от всеки друг град...Нощувайте в малките селца и комплекси наоколо , а в Созопол ходете само на разходка / и то само в Стария град/. Тогава мнението Ви ще е по-различно........
                        животът е магия !
                        X5 3.0d

Коментар

Надут и надменен сервитьор на българското черноморие, вечер се прибира с 40 Евро в джоба, изскубани с кръв косми и измама от доверчиви чужденци и разсеяни българи.
                          И си мисли, че утре трябва да е два пъти по надут.

Дружелюбен, услужлив сервитьор в Гърция или Турция се прибира вечер с 200 Евро в джоба, изкарани с добро настроение от доволни клиенти.
                          И си мисли, че утре трябва да е два пъти по услужлив.

Така стои работата с цялото обслужване.
                          Последно редактирано от Nik Nikolov; 09-08-10, 13:03.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Когато дойдете в Несебър, вместо омразните сергии,
                            направете леко усилие и погледнете некролозите.
                            Почти всички са на млади хора. Тук рядко доживяваме 60 години и се гътваме
                            от много работа да строим къщи, хотели, заведения, за да ви посрещаме да си почивате.

За едно лято, базата се скапва от зверско рушене на туристите, повечето от които диви,
                            а есента отново работа за ремонти.

Обслужващия персонал по заведенията, не са местни жители
                            и когато ви лъжат и се държат лошо, негативите остават за сметка на града и морето като цяло.

Не е приятно цял живот да се трудиш почтено, и някой да каже, че града ти е "ужас".

Коментар

Стига бе. Аз ко да кажа като у родното село на прадядо ми се преселиха 3/4 от селтиците в България? И сега е заринато в мръсотия и гмеж?
                              Не така. А Созопол е каквото е защото такъв се харесва и на туристите и на местните.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами аз какво да ви кажа по въпроса... Освен да ви кажа "Поздрави от Несебър" Все още има нормални места с нормални цени и обслужване. Просто човек трябва да потърси и ще намери. Но като цяло споделям мнението, че нещата отиват на зле. Например на претъпкания и мръсен плаж в Несебър, чадър и 2 шезлонга струват 30 лева. На най-модните и "гъзарски" плажове в Слънчев бряг, огромна лежанка и чадър струват 20 лева. А разликата е потресаваща. Отивам да се плакна в морето, после пак ще попиша в темата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X