Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздялата ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Раздялата ...

Някои хора в подобни "екстремни" ситуации имат уникалната способност да действат с чист човешки егоизъм. Този егоизъм притъпява нормалните усещания и започват да се самонавиват, да се убеждават колко е крив другия и колко готино е всичко последващо. Това ни свойство само по себе си е блокаж на чувствата и трезвите мисли, който ни помага да преодолеем загубата (ако можем така да го наречем де). И тези, които действат по този начин са доста по-спокойни от тези, срещу които се действа така... Това е според мен истината - зависи от вътрешната нагласа .. Лек няма, има време, мисъл, преценка ..
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Аз дадох само позитивни пожелания/съвети/.Не давам съвет на никого да се забие в някакви мисли.Раздялата е едно разминаване,нищо друго.А и наистина,монетата си има две страни.Ние тук само споделяме,всеки си знае какво му е.Но е в публичното пространство,аз затова.....Иначе,опазил ме Господ да се меся там,където не ми е работаНе е за мен това
      Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от manQK78 Преглед на мнение
        Да , така е...
        темата е публична и определено обижда човека срещу когото е адресирана , защото и той пише в този форум...
        Монетата има две страни........

Темата в този си вид не е адресирана до никой конкретно и просто задава общи въпроси. Друг е въпросът каква е ползвата от нея, но да речем - всеки със своето си.

Ако някой се чувства конкретен адресант на темата - умолявам го да си урежда нещата на лични, и да се въздържа от среднощни ароматни бомбички за в бъдеще.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
          Някои хора в подобни "екстремни" ситуации имат уникалната способност да действат с чист човешки егоизъм. Този егоизъм притъпява нормалните усещания и започват да се самонавиват, да се убеждават колко е крив другия и колко готино е всичко последващо. Това ни свойство само по себе си е блокаж на чувствата и трезвите мисли, който ни помага да преодолеем загубата (ако можем така да го наречем де). И тези, които действат по този начин са доста по-спокойни от тези, срещу които се действа така... Това е според мен истината - зависи от вътрешната нагласа .. Лек няма, има време, мисъл, преценка ..
          Стигне ли се до раздяла...тя вече е факт и не виждам какво има да се мисли.С поглед назад не се върви напред.Така мисля аз.P.S.Струва си да се помисли единствено ако има някакъв шанс нещата да се поправят.Иначе не виждам какво има да се мисли толкова.Казвам го от позицията на човек ,разделен сравнително от скоро.

Коментар

Има стотици вариации. Хората реагират много различно и всеки има различен субективен поглед...
            Четейки темата, си спомних един стих от песен на любим изпълнител.
            Мойта гледна точка е подобна.

"Nothing's fair in love and hate"

"Broken hearts can't call the cops
            It's the Perfect crime"
            (Bon Jovi - "Hearts Breakin Even")

Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka
              До момента за обикновения потребител не се забелязва темата да е адресирана до подобен такъв .. От къде тази мнителност не става ясно
              Който трябва да ме разбере ме е разбрал.

Членовете на Фен клуба ми - ще помоля да се въздържат от заядливи коментари всеки път когато пишат неприятните им супермодове, ако желаят изборът дали да си отворят устата или не да остане в техни ръце.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Темата може да се разисква много.Но както вече казах:всеки гледа от своята си камбанария.Боли една раздяла,винаги боли.Обичал си,бил си предан,верен...Въпросът е как ще гледаме на това:Сега,Днес,Утре....Аз предлагам да е позитивно!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Който трябва да ме разбере ме е разбрал.

Членовете на Фен клуба ми - ще помоля да се въздържат от заядливи коментари всеки път когато пишат неприятните им супермодове, ако желаят изборът дали да си отворят устата или не да остане в техни ръце.
                  Незнам за Фенклуба ти - изглежда пак съм изостанала в материята

А що се отнася до избора - то тук сме доброволно.. Или пак бъркам

По темата - Цвети, не го мисли - каквото повикало - такова се обадило
                  Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Аз съм много лаконична по темата и мога да я превърна в приказка,която ще започне така:"...Имало едно време...."после сами си я пишем

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Не!
                      Животът ни учи постоянно. От нас се иска само да направим верните изводи и да не повтаряме едни и същи грешки. Ако постоянно ни връхлитат едни и същи проблеми, значи не сме си научили урока. Тъпчем на едно място, оправдаваме страха с компромиси в името на нещо, което отдавна го няма...Отиде ли си любовта и уважението, колкото по-бързо се приключи агонията, толкова по-добре и за двете страни...проверено!

Коментар

Чета я темата откак се появи и какво да кажа!?
                        Като заклет песимист да погледна на нещата от хубавата им страна/вярно странно, но такава почти винаги се намира/.
                        То си е в известен смисъл отърваване и ново начало, а това е хубаво!
                        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                        ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                          ....От нас се иска ...проверено!
                          Това го приемам като съгласие с мнението ми от преди почти 2 месеца ....значи може да идваш да те черпя кафе, блага приказка...и лимонови резанки (примерно)
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Следях темата,и много често ми се щеше да пиша по нея. Всеки има своя гледна точка, всеки е губил скъп за него човек, и всички ние по различен начин търсим спасение от болката. Преди две години изгубих приятелка, много бях обидена и засегната но още повече ме болеше от липсата и и от осъзнаването че повече немога да вдигна телефона и да споделя хубавото или лошото което ми се случва. Но най ме заболя когато почина съпругът и, и ми се обади дъщеря и,(почина зад граница) Бях готова да хукна през глава да и помагам и да съм до нея, но тя не се обади и не каза дори кога е погребението. Още ме боли,Трудно се загърбва над 36г. приятелство. После се замислих и разбрах че няма еднаква реакция на болката, Когато загубих родителите си, когато незнаех как да приема че моето дете няма вече да ходи само, тя също се скри, тогава я оправдах със страха от загубата и болката.
                            Цвети, няма лек, нито точно определено време за болката от раздялата, лошото е че на сърцето не може да се каже кой е правилният човек за теб. Любовта не се подчинява на разумът.
                            Колкото и уроци да ни сервира съдбата, никой не знае точният верен отговор предварително. Да не забравяме че любовта е сляпа.
                            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X