Благодаря за добрите думи. Малко се отклонихме от идеята...
Интересно е да се сподели различен опит...
Как преживявате раздялата?
С какво лекувате болката ?
Всеки има различно решение...споделете го.
Ще е полезно за всички ни...
Може би някой е открил универсалното лекарство за тази болка ?
Универсално лекарство няма. Ако имаше, значи нямаше да сме хора, а роботи. Всеки се спасява по единично, така както може. Това не е пенкилер за да важи за всички. Отново се връщаме в началото и тъпчем само на едно място. Решението на въпросите, които те измъчват е само и единствено в теб самата. Ти сама собственолично трябва да преболедуваш тази криза и пак тъй сама да вземеш съответните решения. Всичко останало е опит да правиш помен с чужда пита. Или да решиш собствените си проблеми с чужди акъли. Аз лично не мисля, че ще имаш полза от това.
cveta,
Няма универсално лекарство. Хората сме различни.
Раздяла, обида, самота...
Но има много случаи в които раздялата става неизбежна и е единствения правилен изход, защото понякога в последствие компромисите се заплащат още по-скъпо.
А кой как се спасява? Ами различно. Някои чрез хипер-активност и общуване, други изпадат в депресия, трети в работохолизъм, някои прибягват до помощни средства. Но общо взето трябва време, защото разрешаването на проблема след такива ситуации не чака зад ъгъла.
Съвети лесно се дават, ама какво ти е на тебе, ти най-добре си знаеш.
А след време,когато всичко ще е в миналото, като четеш тези страници може и да ти става смешно с какъв акъл си пуснала тази тема.
Искрено ти желая, възможно най-бързо да излезеш от тази ситуация!
Оказва се, че не мога да мразя...не и човек, когото съм обичала...случвало ми се е повече от два пъти...и по-малко от четири пъти /да обичам/. Но след края има само много болка...
А защо просто не направиш това което усещаш към него - продължи да го обичаш въпреки всичко. Или чувството е вече друго?
Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
„Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
LZ1EMS
Мисленето Цвети след като се обърне колата е вредно.Гледай напред вземи се в ръце света не се е свършил.Избери един истински човек и пей сърце.Света е пълен с ненормалници но тук таме има и по някой нормален.Гледай внимателно пожелавам ти успех....
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Подкрепям Бат'Марто. Обичай себе си! Човек който не обича себе си, не може и да даде любов. Звучи егоистично, но си е самата истина. И в такива случаи помага.
Цитат от една песен на Лучано Лигабу:
"Лесно е да кажеш, че времето лекува раните. По-трудно е да се убедиш, че наистина е така..."
Няма конкретна рецепта, много е индивидуално...
Your conscience is all you can take to your grave.
Споделям мнението на Венци. Старата любов се лекува само с нова.
Иначе, алкохолът лекува всичко, ама само за няколко часа....И после пак и пак...
Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието....
----------------------------------------------- 0887770735
Всъщност нещата от които трябва да се прдпазва човек в подобни ситуации е алкохол, безразборен секс, "хващане за сламка", целенасочено "разбиване на сърца" и разни такива глупости.
А хубавото е, след време да се живее с усещането "Добре че това се случи"
Живота е срещи и раздели. Банално и 100% вярно. На всеки се е случвало. В по-голяма или по-малка степен. Аз лично се опитвам да запазя положителното от човека. Избива ме на крайностти. От една страна съм останал с добрите спомени. От друга страна, човека за мен не съществува вече. Все едно е заминал за някъде. Отдай се на нещата които поради една или друга причина не си могла да направиш заради човека, а си имала желание да направиш. Французите казват че с всяка една раздяла част от тебе умира. Ок. може би някоя лоша част. А иначе какво - Живота продължава. Детайлите са важни. Малките детайли. Ако можеш, промени мястото. Смени приятелите. Поне за начало. После нещата си се нареждат, нареждат, казват "пук", и всичко си е на мястото. Лошото е, че никога не знаеш кога е това "пук". Усмивка, самоирония, удоволствия.
Може би някой е открил универсалното лекарство за тази болка ?
Преди повече от половин век "Байер А.Г." търговското му име е "хероин" .....и е забранен поради силни странични ефекти
За сега се придържаме към поговорката "Всички щастливи семейства си приличат.....при нещастните, всяко е по свое му."
Казано по друг начин "лечението" е индивидуално
П.П. Повтарям мнение на съфорумците по-горе, може би по малко по-различен начин...
Последно редактирано от дядо владо; 25-07-10, 09:38.
Подкрепям. Може и да не е нова любов, но поне нова връзка. Със сигурност ще ти отвлече вниманието, а впоследствие може да се превърне и в любов.
Огледай се и си припомни кой ти се усмихвал и посрещал радушно наскоро, обади му се.
Ако не, замисли се кое хоби ти харесва и и търси от средите които го практикуват новата връзка - поне за първо време ще имате някакъв общ интерес.
Като се срещнеш с някого не му говори постоянно колко ти е тежко, колко съжаляваш за старата си връзка, как ще му отмъстиш и т.н. - това много отблъсква.
Всъщност, ако стария ти партньор все още изпитва нещо към теб и ти също е по-добре да не правиш нищо - още по-малко пък да му искаш обяснение или пък непрекъснато да искаш да говориш с него. Просто си представи, че живееш със съквартирант с който си скарана и не му обръщай внимание. След време има вероятност да се завърне, но ако си решила окончателно да приключваш - чети пак първата част на поста.
"Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."
Коментар