Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздялата ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Раздялата ...

На всеки се е случвало да се раздели с любим човек...

По различни причини, по различен начин, но...резултата е "сбогом"...

За себе си зная... след всяка раздяла оставам по-малка, част от мен някой я е отнесъл със себе си...завинаги...

Един ден от мен вече нищо няма да остане, ще изчезна завинаги...разпиляна...

А до тогава ?!?

Още колко "сбогом" ще има ???

А вие как се справяте с това ?

С друга любов ?

Или с омраза?

Или осмисляте дните си с отмъщение ?

Или вкаменявате сърцето си за да не преживеете отново болката....................

Не знаех къде е подходящото място за тази тема...за това е тук. Ако модераторите преценят- да я местят, или да трият...
    Последно редактирано от cveta68; 23-07-10, 18:26.

От: Раздялата ...

Зависи от чувствата. Има хора, които идват и си отиват и забравяш за тях. Има такива, които цял живот помниш и когато се сетиш винаги се усмихваш с тъжна усмивка и свито от тъга сърце.

...но все пак какъв избор имаме освен да изправим глава, да запомним хубавото и да продължим напред ?

Коментар

В момента живея с третата си жена вече 10 години. С предишните две се разделих много лесно. Отначало с омраза, но в последствие вече съм ги забравил Другата любов си дойде от само себе си.
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

За всяка раздяла винаги вина имат и двете страни. Коя повече, коя по-малко, с действие или бездействие са подробности. Самият факт, че си допуснал да се разтрогне връзката с човек на когото държиш или си държал вече е вина. Признаването и осмислянето на тази собствена вина е ключът към превъзмогването на болката от разрива. Като знам обаче колко "лесно" човек си признава собствените прегрешения не си правя никакви илюзии как за повечето хора единствено и главно е виновна отсрещната страна. Тогава се случват и най-големите гадости, които довчера двама обичащи се хора могат да си причинят един на друг. Една връзка можеш да забравиш за миг или за години, зависи от това доколко си държал на нея. Личното ми мнение обаче е, че веднъж скъсана една връзка не подлежи на повторно съединение - прилича на счупена и залепена ваза. Уж няма да тече, ама белезите й винаги се виждат и ти напомнят за счупването. Затова според мен скъсаш ли веднъж с някого никога не се връщай назад, това няма да доведе до добър край. А и има голяма вероятност в името на една илюзия да сториш неща за които ако не се намразиш, най-малкото ще паднеш в собствените си очи.

Коментар

Аз лично съм преживял нещо подобно.
          Гадно е. Много. По цял ден само за нея мислех, и го изживявах тежко. Може би защото я обичах, и сега още я обичам. За щастие след известно време самота, сега пак сме заедно.

Мисля, че И ти си в това положение-обичала си човекът заради който е пусната темата, и сега ти е трудно...
          Обикновено намирането на приятелско рамо на което да поплачеш помага. Но след време горчилката в душата пак се появява...
          Според мен прецени трезво дали човекът заслужава прошка, и ако това е така-прости, и бъдете пак заедно. Ако пък не-ти си знаеш най-добре.
          Обикновено времето лекува такива болежки, но си тряба чакане. И колкото по-силно си обичала-толкова по-дълго трябва да чакаш...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

В този предимно мъжки форум, има два начина да се удави мъката. Единия го намекнах, а другия е разходка с джип и с правилната компания. Омразата и отмъщението ги забрави, когато намериш истинската любов, ще изпитваш срам от това за какви глупости си си хабила нервите и сивото вещество. Бъди позитивна и се обграждай с такива хора, така няма как да се усещаш " по-малка". Такива хора в този форум има достатъчно. А за сърцето- не го вкаменявай, все пак ще ти трябва, когато решиш че си готова отново да бъдеш щастлива.
            Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.

Коментар

Рецепти?
              Не, няма готови. За всеки според възприятията.

Аз съм късметлия. С жена ми сме съученици от осми клас. Всеки си е имал негов живот докато се съберем. Но пък си споделяхме. Оженихме се на 20. Децата ни са на повече вече.
              Покрай нас /кръстници сме на пет семейства/ никоя двойка почти не оцеля.
              Човъркам си главата с какво ли не, но не искам да мисля за себе си в единствено число. За нея - още по-малко. Без компромиси не става.

Коментар

Болката от раздялата не е подминала никой...нито мъж, нито жена...

Споделянето на опит в справянето с болката е полезно...никой никога не е застрахован...

Оказва се, че не мога да мразя...не и човек, когото съм обичала...случвало ми се е повече от два пъти...и по-малко от четири пъти /да обичам/. Но след края има само много болка...
                Но има хора, за които омразата е логичното продължение след раздялата...Чувала съм, че така по-малко ги боляло...
                А другия ?!? Нима няма значение какво причиняваш на човек, когото си обичал до скоро ?! Ако си способен да го мразиш и да му отмъщаваш, дали въобще си го обичал...???

Коментар

Радваи се че си обичала,и тази любов ти се е случила и не съжаляваи че е свършила.Просто живота ще те срещне с много неподходящи хора,които ще те нараняват,лъжат,тормозят и това ще те подготви за човека които заслужаваш.Усмихни се и се огледаи ,може да е някаде около теб .
                  Седем милиона души имат щастието да живеят в България, а останалите хора по света, нямат това щастие, но пък имат всичко останало..
                  LZ1BGM Тел.0887482136

Коментар

Първоначално публикуван от zipmotors Преглед на мнение
                    Радваи се че си обичала,и тази любов ти се е случила и не съжаляваи че е свършила.Просто живота ще те срещне с много неподходящи хора,които ще те нараняват,лъжат,тормозят и това ще те подготви за човека които заслужаваш.Усмихни се и се огледаи ,може да е някаде около теб .
                    Колко оптимистично звучи това...особено ако си на 22, а не на 42....

Коментар

Важното е как се чувстваш и аз съм на 40 и доста раздели съм преживял
                      Седем милиона души имат щастието да живеят в България, а останалите хора по света, нямат това щастие, но пък имат всичко останало..
                      LZ1BGM Тел.0887482136

Коментар

Времето лекува.
                        Времето е онова лекарство което трансформира любовта или омразата в мъдрост.

Всичко случило се с теб добро или лошо е имунитет за бъдещи подобни ситуации, които неминуемо ще се случат.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                          Времето лекува.
                          Времето е онова лекарство което трансформира любовта или омразата в мъдрост.

Всичко случило се с теб добро или лошо е имунитет за бъдещи подобни ситуации, които неминуемо ще се случат.
                          +100
                          Цвети, нали знаеш-"Всичко което не ни убива ни прави по-силни"
                          Бъди силна...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е да, но колко хубаво нещо са пък срещите... Ако мога да парафразирам Пипи Дългото Чорапче : "...нали за да се срещнем, трябва преди това да се разделим..."
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              +100
                              Цвети, нали знаеш-"Всичко което не ни убива ни прави по-силни"
                              Бъди силна...
                              Силна съм, но не съм зомби...

А който не е силен?!
                              А който няма дори сламка, за която да се хване?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X