Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздялата ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Раздялата ...

Първоначално публикуван от pustrina Преглед на мнение
    Сериозна тема и сериозен размисъл. Хайде малко по-бодро! Гледам и доста време е минало вече. Аз например ги редувам - след дълга връзка с чернокоса, задължително нещо русо (за разнообразие).
    Та така - черно, русо, черно, русо ...
    Разбира се, че не се е свършил света.
    хаха браво на теб намерил си решение ... Но по принцип наистина трябва и така да е. Колкото по-бързо забравим
    ще бъде по -лесно,но много малко хора биха го направили

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
      ...
      Тежък въпрос без еднозначен отговор... Ако става дума за любима жена предпочитам да се разделя възможно по-цивилизовано с нея - най-малкото не искам да се срамувам от думите и постъпките си спрямо нея. Ако става дума за стар приятел... то просто няма да позволя да се стига до крайности. Не ми останаха много приятели и предпочитам да направя каквото мога за да ги запазя всичките. Ако все пак се налага - прегръдка и пожелание за успех!

Коментар

Това със забравянето на лошото е най-нормална човешка реакция! С всичко е тка, не само с връзките. Мозъкът ни функционира така, че след като неприятните неща останат в миналото, те биват изтрити в голяма степен. Забравяме лошото, дор и да си спомняме някакви факти, негативните емоции около тях са премахнати или силно притъпени. Естествено, не става въпрос за нещо ужасно, то обикновено не сезабравя, но обикновените ни неприятни случки и емоции се шкартират от някакъв механизъм в мозъка, така че неща от миналото да не тежят и на настоящето ни. Така е и със стари връзки, работни места, казарма, семейни отношения, изпити и изпитания, приключения и т.н. - лоото изчезва, помни се само хубавото. А лошите неща дори и да останат в паметта, те се съхраняват по някакъв много странен начин, помним ги като факти, но без негативните емоции към тях.
        Затова и следва въпросът, правилно ли постъпих, или сграших! Наситина, първо е облекчението, че всичко е свършило. Но в една връзка, колкото и лоши неща да има, винаги има и много хубави. Или най-малкото поне е започнала с хубави. И с времето, когато лошите неща биват изхвърлени дълбоко в килерите на мозъка, човек си припомня само хубавите неща и си казва - дали не направих голяма грешка!
        Е да, ама не. В такъв момент според мен човек не бива отново да преценява, дали така е трябвало да стане, така да направи! Защото вече няма обективност - останали са хубавите спомени, лошите в голямата си част не. И преценката при тези условия ще е абсолютно неправилна, изводите ще са тотално погрешни. Просто липсват половината факти, които са довели до конкретното решение и естествено, човек може да реши, че е сгрешил и да се самообвинява и да съжалява. Но това и много погрешно! Затова, вместо отново да преценява старото решение, трябва да направи нещо съвсем друго. Просто да си каже, че нещата са свършили, защото е било нетърпимо, не е можело да продължава така. Че решението е абсолютно правилно, защото е взето на момента, с поглед върху всички факти и върху реалната ситуация. За мен изходът е това, просто да не се опитвам да решавам отново, на базата на само половината доказателства, а просто да си припомня, че взетото тогава решение е правилното!
        Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
          ....Че решението е абсолютно правилно, защото е взето на момента, с поглед върху всички факти и върху реалната ситуация. За мен изходът е това, просто да не се опитвам да решавам отново, на базата на само половината доказателства, а просто да си припомня, че взетото тогава решение е правилното!
          Абсолютно си прав и изминалите няколко месеца го доказаха !
          А отмъщението и лъжите са жалко падение...

Коментар

Просто се примири, че "нещо" е свършило и чакай друго "нещо". То непременно ще се случи...
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Абсолютно си прав и изминалите няколко месеца го доказаха !
              А отмъщението и лъжите са жалко падение...
              Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

Болката от раздялата не е подминала никой...нито мъж, нито жена...

Споделянето на опит в справянето с болката е полезно...никой никога не е застрахован...

Оказва се, че не мога да мразя...не и човек, когото съм обичала...случвало ми се е повече от два пъти...и по-малко от четири пъти /да обичам/. Но след края има само много болка...
                Но има хора, за които омразата е логичното продължение след раздялата...Чувала съм, че така по-малко ги боляло...
                А другия ?!? Нима няма значение какво причиняваш на човек, когото си обичал до скоро ?! Ако си способен да го мразиш и да му отмъщаваш, дали въобще си го обичал...???
                Да мразиш някой който си обичал ми се вижда трудно - почти невъзможно... много правилно задаваш въпроса дали въобще си го обичал, щом с лекота си способен да го мразиш.
                След раздяла е много тежко, но времето лекува. Не винаги прекратяването на една връзка означава "сбогом за винаги" в не малко случаи можеш да запазиш добри отношения с бившия (бившата), но това зависи от хората.
                При всички случаи обаче е нужно време за да отшуми болката и чувствата, а да забравиш- според мен е невъзможно да забравиш човек когото си обичал и който е бил част от живота ти. Няма как да изтриеш даден период от живота си. Затова се стремиш да помниш само хубавите моменти с дадения човек и да забравиш лошите - по лесно е.
                А дали на 22 или на 42 - любовта не гледа егн-то просто се случва и то когато най- малко го очакваш.
                За да преживееш една любов и раздяла по лесно помагат добрите приятели, затварянето в себе си не е вариант, защото когато си сам мислиш постоянно за раздялата, а когато си в компания на добри приятели някак вниманието ти се насочва другаде.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Стигне ли се до раздяла,причините почти винаги са следните:разочарование,предателство,обиди,едва ли съществува човек,който е взел такова решение само от прищявки.След това нахлуват някакви объркани мисли.Всичко изглежда много страшно и объркано,но само така изглежда.В крайна сметка,това е решението и не се знае дали губейки нещо не печелиш друго.Определено има и положителна страна една раздяла.Остават спомените /хубави и лоши/и се захващаме за ежедневните си дела.Сътресението е вече в историята,негативите -също.Човек се ражда сам и умира сам,това са житейските закони.И запомнете:Няма случайни неща,всичко е предначертано!
                  Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                    Да мразиш някой който си обичал ми се вижда трудно - почти невъзможно... много правилно задаваш въпроса дали въобще си го обичал, щом с лекота си способен да го мразиш.
                    След раздяла е много тежко, но времето лекува. Не винаги прекратяването на една връзка означава "сбогом за винаги" в не малко случаи можеш да запазиш добри отношения с бившия (бившата), но това зависи от хората.
                    При всички случаи обаче е нужно време за да отшуми болката и чувствата, а да забравиш- според мен е невъзможно да забравиш човек когото си обичал и който е бил част от живота ти. Няма как да изтриеш даден период от живота си. Затова се стремиш да помниш само хубавите моменти с дадения човек и да забравиш лошите - по лесно е.
                    А дали на 22 или на 42 - любовта не гледа егн-то просто се случва и то когато най- малко го очакваш.
                    За да преживееш една любов и раздяла по лесно помагат добрите приятели, затварянето в себе си не е вариант, защото когато си сам мислиш постоянно за раздялата, а когато си в компания на добри приятели някак вниманието ти се насочва другаде.
                    Абсолютно си прав!
                    В този форум има много свестни Човеци ! Благодаря на Стефан, че ми каза за него. Радвам се, че тук намерих добри приятели. Надявам се да открия още! В тежки моменти самотата прави ситуацията още по-нетърпима.Но с добронамерени хора наоколо всичко е някак по-леко. Животът продължава!
                    Тук и опонентите, и съмишлениците са еднакво ценни. Така един проблем може да се види през много очи и да се преосмисли. Благодаря !

Коментар

• От: Раздялата ...

Моят съвет/от личен опит/,иначе без опит лесно се дават съвети,а той е:Само позитивни мисли,среща с позитивни хора,интересно четиво и колкото по-малко се връщаме назад,толкова по-добре .Мисля,че не е невъзможно.Времето лекува всички травми!Въпроси от рода на :"Дали нямаше да е по-различно ако......","Къде сбърках?","Има ли някой вина?"......много са....това се прави преди да се стигне до РАЗДЯЛАТА.Физическата раздяла не е толкова страшна.В моят случай е точно така:силна емоционална връзка-там раздяла няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
                        Моят съвет/от личен опит/,иначе без опит лесно се дават съвети,а той е:Само позитивни мисли,среща с позитивни хора,интересно четиво и колкото по-малко се връщаме назад,толкова по-добре .Мисля,че не е невъзможно.Времето лекува всички травми!Въпроси от рода на :"Дали нямаше да е по-различно ако......","Къде сбърках?","Има ли някой вина?"......много са....това се прави преди да се стигне до РАЗДЯЛАТА.Физическата раздяла не е толкова страшна.В моят случай е точно така:силна емоционална връзка-там раздяла няма.
                        А моят съвет е да не се дават съвети. Всеки човек преживява раздялата по свой собствен начин и никой не може да се постави точно на неговото място, да изпита неговите чувства за да му дава съвети. Понякога той самият не иска. Понякога не може. Спасението е само в неговите ръце, душа и ум. Всичко останало като пожелания, съвети, матрици е бошлаф.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                          ....предпочитам да се разделя възможно по-цивилизовано с нея - най-малкото не искам да се срамувам от думите и постъпките си спрямо нея.
                          Без съмнение така би трябвало да става...
                          Но ми се струва, че раздялата е точно един от случаите, при които човек показва истинската си същност. Да приемеш случилото се, да понесеш отговорност за грешките си и да продължиш напред, запазвайки достойнството си е единственото разумно поведение в такива случаи.
                          Отмъщението, омразата, клеветите са унижение единствено за автора. Когато отношенията са стигнали ръба на пропастта, единственото което може и трябва да се спасява е достойството. Всичко друго е грозно и недостойно...и адски излишно.

Коментар

Отмъщението, омразата, клеветите са унижение единствено за автора.
                            Както гласи една азиатска поговорка "Ако обидите са дарове, които не желаеш за кого остават те?".

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                              А моят съвет е да не се дават съвети. Всеки човек преживява раздялата по свой собствен начин и никой не може да се постави точно на неговото място, да изпита неговите чувства за да му дава съвети. Понякога той самият не иска. Понякога не може. Спасението е само в неговите ръце, душа и ум. Всичко останало като пожелания, съвети, матрици е бошлаф.
                              Тихомир...тук си прав,но все пак темата е пусната в публичното пространство и всеки пише поглеждайки от собствената си камбанария.Аз споделих моята гледна точка,което не е миродавно.Тук си пишем за нещата от живота.Не виждам нищо лошо в това да се сподели.Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
                                Тихомир...тук си прав,но все пак темата е пусната в публичното пространство и всеки пише поглеждайки от собствената си камбанария.Аз споделих моята гледна точка,което не е миродавно.Тук си пишем за нещата от живота.Не виждам нищо лошо в това да се сподели.Поздрави!
                                Да , така е...
                                темата е публична и определено обижда човека срещу когото е адресирана , защото и той пише в този форум...
                                Монетата има две страни........
                                животът е магия !
                                X5 3.0d

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X