Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздялата ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Раздялата ...

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
    Съвсем друга беше идеята - да се споделят различни гледни точки, личен опит или философски разсъждения дори на тема "раздялата"...

Достатъчно интелигентна съм за да подлагам собственото си достойнство на изпитание, просейки съжаление в сериозен форум като този...

Това е просто тема за разговор, за размисъл...и е в спама.
    Ако това ти е идеята, ще ти дам един безполезен съвет. Надявам се, да намериш сили да започнеш отначало (не знам колко време си била с този човек). Не бързай с новото начало и не приемай първата утеха. Просто нямаш време за временни решения. Ако смяташ да си доизживееш живота, понеже той няма значение вече- действай смело. Грозно, но вярно. Не смятам да се оправдавам или да споря с когото и да било на тая тема. Приеми го или недей.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Стигне ли се до разрив...няма прави и криви!Сложна ралта...Причините и на двете страни са основателни.Цвете,бъди силна и с новия партньор не допускай старите грешки!
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        ....всички на и около годините на Цвета, ако почнем с теми и разделитени тегоби, минали ни през главата...?
        Мани недей, ще стане нещо средно между латино сериал и филм на ужасите
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          Обичал си, бил си обичан-случват се събития, които прекратяват процеса, удовлетворяващ и двамата.
          Сега да ревем и да търсим съчувствие, без упоменаване на криви и прави, подпомогнали факта, създал темата?
          За мен най-малкото е форма на уважение, с когото си бил щастлив, сега да не го разнасяш и да търсиш удовлетворение за негова сметка-етика.
          Или му кажи името, та да се знае кривия кой е, и с какво е наранил душата ти, его и прочее.
          Иначе темата я броя за сълзливо словоизлияние, което трябва да буди съчувствие, но освен това, какво друго трябва да се случи?
          Апропо - всички на и около годините на Цвета, ако почнем с теми и разделитени тегоби, минали ни през главата...?
          Няма име maxxx... "за да не го разнасяш и да търсиш удовлетворение за негова сметка-етика."

Въпросите ги задавам принципно, не конкретно...точно заради уважението и за да не се превръща темата в селска седянка с вадене на кирливи ризи...

Ако търсех доказване на вина, щях да се обърна към съда, не към форума...

Коментар

Това е просто тема за разговор, за размисъл...и е в спама.
            Абстрахирал съм се от ролята си на модератор, вземайки отношение в тази тема.
            В спама, според мен, пишат доста грамотни хора, та да унифицираме спама с "кош" в най-чиста и неграмотна форма.
            ...размисъл, в смисъл?Кого да касае размисъла?Вие конкретизирате ситуация/ваша, лична/-какво искате да чуете?Защо тук?
            ...да не смъкваме летвата безпричинно и да се оприличаваме с "мамите" - година съм по-голям от Вас и съпругата ми не ми е първата жена в живота - определено!

Коментар

Няма лошо всеки да пита.
              Но не е препоръчително да приема отговорите без съмнение. Всички сме различни.
              Търси си своите истини, пък ако споделиш, може и да помогнеш на някой
              Съчувствието не помага много...

Коментар

Темата е тежка и болезнена за всички. Въпреки, че съм виждала Цвета само за 15 минути, съм сигурна, че тя не е пуснала темата, за да я съжаляваме. При мен проблема е докато взема решението. След това се хващам за него и не го пускам докато не отмине първата, остра болка. Когато тя си отиде, живота вече те е подхванал и подметнал към следващият етап. Много помагат истинските приятели, а още повече новите познати, необременени с необходимостта да лавират между двете страни. Не няма готова рецепта. Не няма готов лек за болката. Вдигаш главата и си повтаряш, че това е най-правилното решение за теб. Да ние жените по-лесно се оставяме сърцето да е водещо в една връзка. Може би и за това по-трудно успяваме да преодолеем първата болка. Сигурно може да се напише книга на тази тема, но да не прекаляваме. Бързо излизане от дупката!
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                  Няма лошо всеки да пита.
                  Но не е препоръчително да приема отговорите без съмнение. Всички сме различни.
                  Търси си своите истини, пък ако споделиш, може и да помогнеш на някой
                  Съчувствието не помага много...

Благодаря ти !
                  Отговри вместо мен на махх...
                  махх, това е идеята на темата, споделих лично мнение и попитах за вашето...
                  Простичко...доста хора разбраха и бяха любезни да отговорят, дори повече от любезни...Човечни...

Коментар

Хм! Интересни непознати характери! И доста сантиментални...
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Цвета, когато ми е криво, има една песен, доста брутална(може да се каже, че става и за избиване на излишна агресия от такива случки), доста тежка, но доста истинска.

Обикновено се обръщам към нея, и до ден днешен в главата са ми се забили като с пирони думите:

"Defeatist, You and I will never be the samе"

Ето тук можеш да прочетеш пълния текст на песента.

Слушай я, 1, 2, 3, 5, 10, 50, 100 пъти ако трябва и после си пожелай: "A promise to myself to never be my own defeatist" и погледни света с нови очи.

хъх, колко сектантски пост

Коментар

Сърцето търси първо удоволствие -
                        а после да не го боли -
                        а после малките упойки - със които
                        страданията да понамали -

А после да заспи - да спи за дълго -
                        а после, че ще бъде най-добре -
                        щом иска неговият Инквизитор -
                        да има свободата да умре -

Казват - лекувало времето.
                        Времето не лекува.
                        Мъката - като жилите -
                        със възрастта се подува.

Времето е проверката
                        за болестта голяма.
                        То би помогнало само там,
                        където болест няма -

Емили Дикинсън

Коментар

Благодаря ти !
                          Отговри вместо мен на махх...
                          махх, това е идеята на темата, споделих лично мнение и попитах за вашето...
                          Простичко...доста хора разбраха и бяха любезни да отговорят, дори повече от любезни...Човечни...
                          Любезността в моите отговори определено е дефицит, ползвах правото си на пълноправен участник с право на отговор.
                          Моето мнение е-съжителствала си с човек, или просто сте били близки-защо сега тук?
                          "Никого не съм канил да си намеря любима жена, та след това да го каня на плюенето по нея..."

Коментар

Цвете,на същата вълна съм в момента.......................Я по-добре ела в бара ........!!!

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                              Цвете,на същата вълна съм в момента.......................Я по-добре ела в бара ........!!!
                              Абе хора,кво ви става бре...Първо Жорката,после Цветето,сега и ти...Лято е...
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Не знам колко от пишещите в темата са преживяли раздяла с любим човек, и колко са емоционални, и как са го приели, и колко са обичали другия, но от позицията на изживял подобно нещо, и обичащ другата страна мога да ви кажа, че има дълбок смисъл в самото искане за споделяне с други хора(макар и непознати) на мъката. В такива моменти човек може да се промени напълно като личност, или да се втвърди на старата си позиция. Можем да си пишем каквото си искаме, и колкото си искаме, но на Цвети със сигурност и е много тежко. Иначе не би пуснала темата...
                                Помислете...

За пореден път-Цвети, бъди силна!
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X