Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От мексиканския залив или защо светът е криво нареден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От мексиканския залив или защо светът е криво нареден

Аз личен блог си имам и си пиша в него. Просто не е тук.

Приемам забележките, че най-вероятно за много неща не съм прав. Просто не обичам обясненията на въпроса ми "защо" срещу мен да са "еми па не си прав и туй то!". А главно с такива се сблъсквам. Или поне така ги виждам. А за неправилността на много мои твърдения съм стигал дори до заченъци на депресия - например в научни разработки, по които съм работил, така са ме затапвали, че съм получавал комплекс за малоценност

А колкото до конкретно "соца" и "капитализма" и системите - първо не смятам, че трябва да си живял в нещо, за да прочетеш за него и да си направиш оценка. Естествено ако си живял ще си направил по-точна и това е факт. Но нека дадете шанс и на по-младите да оценяват исторически факти чрез техния поглед. Иначе в историята на Китай ще останат само думите на Мао...

Второто нещо, което искам дебело да подчертая е, че твърдо смятам, че "нашият комунизъм" няма нищо общо с понятието "комунизъм", а сегашният "наш капитализъм" също няма абсолютно нищо общо с понятието "капитализъм". Още повече - за момента в света никъде на нито едно място не се е достигало дори до заченки на реално работещ капитализъм. И затова естествено си има логично обяснение - според мен защото той е точно толкова невъзможен, колкото идеите за фашизъм и анархизъм. За мен свободната икономика, независимо от това дали има лична свобода или не, просто не е привична за хората.

Така, че конкретно по тази дискусия - моля моите мнения да се взимат в предвид в техния идеален вариант, а не в частни случаи. Ако давам примери с частни случаи - това е изрично указано.

Коментар

Още повече - за момента в света никъде на нито едно място не се е достигало дори до заченки на реално работещ капитализъм. И затова естествено си има логично обяснение - според мен защото той е точно толкова невъзможен, колкото идеите за фашизъм и анархизъм. За мен свободната икономика, независимо от това дали има лична свобода или не, просто не е привична за хората.

.
      Момко, ти добре ли си?Хапове пиеш ли навреме?
      Как ги излъга да те направят мод?
      Или заложи на БАН?

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        ...За мен свободната икономика, независимо от това дали има лична свобода или не, просто не е привична за хората
        От тук нататък всякаква аргументация е безсилна, и подобно твое мнение обяснява всичко останало. Няма как да не получаваш обяснения "не си прав и туй то". Просто няма други възможни. Заблудата ти е достатъчно дълбока за да няма възможни допирни точки с опонентите ти, от които да започне нормален аргументиран спор.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
          ..нека дадете шанс и на по-младите да оценяват исторически факти чрез техния поглед..
          Шанс имаш, в изобилие. Често го правиш. И заработваш разнообразни (по изказ) оценки за своята наивност, от принципно различни по мироглед, възгледи и образование хора.

И, ако всички ти казват едно и също, единият вариант е да са се наговорили. Нали знаеш за другия?

Коментар

Посочете работещ капитализъм с изцяло пазарна икономика. Интересно ми е да видя къде евентуално има изцяло частно образование, здравеопазване и социална сфера, а държавата упражнява само контролни функции. Няма - и няма и да има. Ако пък успеете да докажете как може да има - най-вероятно ще направите световна революция.

Сега сметнете колко пари от бюджета на държавите средно отиват за образование, здравеопазване, социални помощи и пенсии... И ще разберете колко голям дял от тези дейности са далече от свободния пазар. И колко път трябва да се извърви докато стане капитализъм и има реална частна конкуренция в тях.

Има ли наличие на монопол - няма капитализъм. Огледайте се в най-развития "капитализъм" - САЩ в момента. Монополът е навсякъде на всички нива. Значи не е капитализъм. Сега очаквам контрапримери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X